Boka bana
Bli medlem

Arkiv för december, 2022

Seniorgrupperna VT23 klara

Nu är Torsdags- och Lördagsgrupperna klara. Klicka på nedanstående länk och sedan vidare till ”Grupper” för att se grupper och tider.

 

>> Till grupperna

 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! 🎅🎄

 

/GBC Kansli

Seriespel – den perfekta kombinationen av tävling och träning

GBC är Sveriges i särklass största volleybollklubb med drygt 1500 medlemmar. Klubben erbjuder träningar och tävlingar för allt mellan nybörjare till elit, juniorer till pensionärer.
År 1996 introducerades seriespel för första gången i klubbens verksamhet med tre herrdivisioner och två damdivisioner. Idag, 27 år senare, har seriespelet utökats till ca 20 divisioner på herrsidan och ytterligare ca 16 divisioner på damsidan. Dvs. totalt nästan 40 olika divisioner. Och bara det inom en och samma förening!

Vad är det som gör seriespelet så populärt? Det är svårt att undgå den tävlingsgnistan som lyser igenom hos de flesta beachspelare. Det är såklart kul att träna, men inget slår känslan av att tävla och få visa vad man går för i skarpt läge! Bra som dåliga dagar (men förmodligen lite mer de bra dagarna).

Fördelen med GBCs seriespel är att det i majoriteten av divisionerna ingår både träning och tävling. Upp till division 4 har man först en timmes tränarledd träning följt av en timme seriespelsmatcher. Med denna kombination kan får man ut de bästa av två världar med möjlighet att fila teknik och testa olika spelkombinationer, följt av två ända-in-i-kaklet-matcher där förutsättningarna är enkla: det lag som är bäst vinner matchen.

Stefan Berglund och Joakim Hansson är två veteraner inom GBC och beachvolleyn. De flesta i klubben känner till duon under namnet “Beachspikers”. De har varit medlemmar i klubben sedan 1999 och spelat seriespel i stort sett varje år de senaste 20 åren. Stefan och Joakim var tidiga med att fatta tycke för konceptet:

Beachspikers på toppen av prispallen SM 2019

– Seriespelet är det perfekta sättet att få lite nerv i vardagen. Då har man chansen att använda det man har tränat på och få till skarpa lägen, där man måste prestera som bäst i vissa bollar. Perfekt uppladdning inför sommaren. Ju fler gånger man utsätter sig för tävlingspress, desto bättre går det.

Efter varje 5-veckorsperiod är det ett lag som går upp en division och ett lag som faller ner en. På det sättet blir nivån i serien självstyrande där motståndet i regel alltid håller en hyfsat jämn nivå.

– Varje termin är lika rolig och det fina är att man ganska snabbt hamnar i en grupp med likvärdigt motstånd. Man behöver aldrig vara rädd att få storstryk och man får heller aldrig alldeles för lätta matcher. Det är ett genialt upplägg med 6 lag i varje grupp som i min mening har lett till succé i många år för GBC, säger Stefan.

I seriespelets lägsta nivåer är det allt ifrån nybörjare till spelare som spelat ett tag på motionsnivå. Den högsta nivån är Elitserien. Här möts några av klubbens och Sveriges bästa spelare, en klass för sig helt enkelt!

– Vi har lyckats vinna Elitserien en gång, har med åldern halkat nedåt i systemet, men tycker det är lika kul fortfarande, instämmer duon i Beachspikers.

—————————————————————————–

Är du själv sugen på att testa på seriespel?

Anmälan till Seriespel VT23 är öppen t.o.m. 26 december.
Saknar du partner så finns det spelare att tillfråga i listan Partner Sökes på klubbens hemsida.

För mer information och anmälan klicka HÄR.

Årets medlem & tränare

På årsmötesfesten som hölls i lördags efter Årsmötet så annonserades det vilka som utnämnts till de ärbara titlarna ÅRETS MEDLEM & ÅRETS TRÄNARE 2022. Det är medlemmarna som nominerat sina klubb-favoriter och de som fick flest röster och bäst motiveringar blev dessa två stjärnor:
(mer …)

GBC-tränare blir Beach-PT

Vill du komplettera din träning och utveckla ditt spel och/eller teknik? Då är Beach-PT ett bra alternativ. Med en Beach-PT kan du och dina vänner ta hjälp av duktiga coacher och träna på era egna villkor.

Den tidigare produkten “GBC-tränare” utgår och blir istället Beach-PT som kan bokas av alla – både medlemmar och icke-medlemmar. Beach-PT är en tjänst som erbjuds av, och bokas i Beach Center.

Mer information och bokning finns numera på Beach Centers hemsida

 

FAQ

Vad är Beach-PT?
Beach-PT är synonymt med privattränare. Att boka in en Beach-PT är ett bra sätt att komplettera er träning för utveckling av ert spel och teknik på era egna villkor.

Vad är skillnaden från GBC-tränare?
Beach-PT är en tjänst som erbjuds av Beach Center och kan bokas in av alla till skillnad från GBC-tränare som enbart kunde bokas av GBC-medlemmar. Beach-PT har ett fast pris beroende på vilken tid och dag ni bokar till skillnad från GBC-tränare som betalades per person.

Hur bokar vi in en Beach-PT?
1. Kolla på hemsidan vilka Beach-PTs som är bokningsbara aktuell termin.
2. Ta kontakt med den Beach-PT ni vill ha och kom överens om en dag och tid.
3. Boka in produkten Beach-PT på bokningssidan.

Vem kan vi boka in som Beach-PT?
Ni kan välja mellan samtliga tränare som finns i listan över aktuella Beach-Pts aktuell termin.

Vad händer om tränaren vi bokat in får förhinder?
Om tränaren får förhinder är det upp till er som grupp att antingen avboka tiden eller hitta en annan Beach-PT som kan coacha er samma tid.

Hur görs betalningen?
Beach-PT har ett fast pris beroende på vilken dag och tid ni bokar. Ni kan antingen förbetala träningen vid bokningstillfället på webben (billigast) eller boka banan för 0 kr på webben och betala på plats i receptionen (dyrare). För båda alternativen görs en betalning för hela sällskapet. Vi rekommenderar sen att ni gör upp betalningen sinsemellan med Swish. Detta gör du som betalat bokningen enkelt genom att skicka en betalningsförfrågan via Swish-appen till dina vänner som ska betala sin del.

Varför ska jag boka och betala på webben när jag kan betala på plats i receptionen?
Genom att förbetala träningen på webben vid bokningstillfället betalar ni ett lägre pris. Ni slipper då också stå i kö till receptionen innan er träning.

Varför är det olika priser på webben och på plats i receptionen?
Detta för att styra medlemmar och kunder till att betala tjänsten i förväg. Vi tror att detta kommer att leda till mindre kö i receptionen och därmed underlätta för både medlemmar, kunder och personal.

Vad gäller för avbokningsregler?
Full återbetalning fram till 16.00 dagen innan. Därefter 200 kr/tim i avbokningsavgift.

Hur avbokar jag och får tillbaka pengarna?
Maila din avbokning till info@beachcenter.se. Är det mindre än två dygn till bokningen är det bra om du också ringer in till receptionen på 031-47 52 82. En debiterad bokning kan du ännu inte avboka på egen hand via webben.

Hur lång tid tar det innan jag får pengarna återbetalda?
1-3 arbetsdagar beroende på vilken bank man har.

Vem ansvarar för bokningen?
Bokaren är ansvarig för att bokningen betalas eller avbokas i tid. Vid No Show eller sen avbokning debiteras banan 200 kr/tim.

 

För frågor och funderingar som inte besvaras ovan, kontakta info@beachcenter.se alternativt ring 0733 28 19 04.