Boka bana
Bli medlem

Arkiv för juni, 2021

Tränare för GBC:s WT-grupper i elitspåret

När ett nytt verksamhetsår och därmed också elitkontraktsår tar fart 1 september i GBC så kommer tränare för grupperna inom WT-satsningen se ut som följer:

WT Dam: Martin Appelgren

WT Herr: Elvir Rakovic, som tar över stafettpinnen från Ulric Svensson

Det blir alltså en förändring för gruppen WT Herr. Elvir har under den tid han varit fystränare för WT varit väldigt uppskattad av alla och vi önskar Elvir varmt välkommen i denna roll! Vi är oerhört tacksamma för de år som Ulric Svensson axlat rollen och gjort en stor utveckling för GBC:s WT-satsning inte minst med anpassning av träning och rutiner kring tävlingar nationellt och internationellt.
Elvir är Leg.fysioterapeut med specialisering inom idrottsmedicin, en master i idrottsvetenskap med inriktning kraft och power. Elvir har hela sin 20-åriga yrkeskarriär delat sin tid mellan den medicinska och den prestationshöjande biten. Med sin erfarenhet från elitidrott bland annat med uppdrag inom handboll för både svenska damlandslaget och IK Sävehofs dam- och herrlag så har Elvir ett professionellt synsätt på träning och utveckling på elitnivå. Beachvolley spelar Elvir själv sedan många år och har haft kontakt med sporten på olika sätt genom åren. Vi ser att Martin och Elvir skapar en stark kombination som tränare inom GBC:s WT-satsning och att de kan fortsätta vidareutvecklingen av elitbeachvolley. Självklart inom klubben men också att det bidrar till utveckling av sportens mognad i stort i Sverige då GBC är Sveriges största beachvolleyförening och många av Sveriges bästa spelare finns i GBC.
WT-grupp, eller World Tour-grupp som namnet kommer ifrån, är en särskild Elitsatsning som klubben har för att möjliggöra för spelare att ta sin satsning ett steg längre. Många av spelarna på denna nivå har trappat ner arbetstiden till deltid för att kunna träna mer. I WT-grupperna tränar de främsta elitspelarna som spelar på Världstouren, samt de som har som målsättning och ambition att göra det inom en snar framtid. WT-gruppen tas ut och kontrakteras årsvis. Uttagning görs inför höstterminen, läs mer här:

>>> Till Elitsatsning HT21

GBC:are på topp även denna helgen!

Det svänger i toppen från en helg till en annan, precis som det ska vara. Roligt att det inte är samma lag som står som överlägsna vinnare varje helg – då blir varje tävling öppen och spännande!

Denna helgen var det Stefan Andreassons tur att kliva högst upp på pallen tillsammans med Anton Andersson från Svedala VBK. Bronspengen tog Martin Appelgren/Alexander Herrmann och på damsidan fixade vi en silverpeng genom Sara Malmström/Anna Rydenberg och en bronspeng genom Klara Ribom i par med Felicia Granberg, IKSU.

                                  Foto: swedishbeachtour.se

Stefan berättar så här om helgen:
Vi pratade mycket men försökte kanske inte sätta några fasta resultatmål, eller vad man ska säga, utan ta varje match för sig. Men vi sa att om vi kom till semifinal hade vi varit väldigt, väldigt nöjda så det var väl målet. Helgen kändes väldigt bra och allting bara rullade på. Även när vi inte spelade på topp kändes det ändå som att vi var väldigt duktiga på att hjälpa varandra och få fram det bästa ur varandra. Det var mycket känslor där efter vinsten, jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera. Blev en rätt personlig grej för mig jag började liksom gråta precis efter att vi vann.

Vi har jobbat och tränar väldigt mycket under året så är ju en skön känsla att någonstans få ”betalt” för allt det slit man lagt ner. Vi har pratat mycket efter varje turnering som gått och alltid försökt ta med oss läxan så på samma sätt nu är vi självklart väldigt glada över resultatet men det är ju också ett steg i processen så det finns många saker vi tar med oss som vi ska fortsätta att jobba på.

 

Här hittar du alla helgens resultat:
https://www.swedishbeachtour.se/resultat-2021/

Helgen som kommer är det uppehåll för Midsommar, men v. 26 tuffar touren vidare till Åhus för Slow Down Beachvolleyfestival 1-3 juli.

Denna helgen drar Eliten till metropolen Trollhättan

Nu är det dags för fjärde stoppet på årets Swedish Beach Tour-turné, Trollhättan Master 18-20 juni. Även denna tävling motsvarar SBT Master 4* likt de tidigare tävlingarna. GBC går heta även denna helgen och dominerar återigen startlistorna med hela 23 av 64 spelare! 

 

TROLLHÄTTAN MASTER
18-20 juni

GBC-lag, damer:

Anna Rydenberg / Sara Malmström
Klara Ribom / Felicia Granberg (IKSU)
Hulda Rudberg / Talar Kirkor
Victoria Sahlberg / Malin Linde
Anna Mierzejewska / Jennifer Schräder
Ella Simmons / Tove Wahlén

GBC-lag, herrar:

Martin Appelgren / Alexander Herrmann
Martin Johansson / Alexander Annerstedt
Tobias Helbig / Björn Berg (IKSU)
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Svedala VBK)
Linus Frantzich / Jonas Liberg
Daniel Persson / Gusti Johansson
Leon Vincent / Isak Cameron

Se hela startlistan: https://www.swedishbeachtour.se/startfalt-och-seedning/
Officiell tävlingssida: https://www.swedishbeachtour.se/trollhattan/
Live stream: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen

Glöm inte att följa @Teamgbc på instagram och facebook för löpande uppdateringar

En ny GBC:are högst upp på pallen!

Helgens SBT-stopp i Lund blåste verkligen förbi. Men vinden verkar inte ha varit något större problem för åtminstone en av våra startande GBC:are, nämligen Simon Bohman. I par med Joel Andersson (Norsjö VBK) tog han sig allra högst upp på pallen genom en jämn final mot Linus Tholse (Nyköpings FK)/Jakob Wijk Tegenrot (Hylte/Halmstad) som vann förra veckan i Selma Spa Master. Det blev en tajt final som avgjordes i tredje set med 19-17!

Foto: Roger Linde

Så här säger Simon om helgens vinst:
Det var oerhört kul att spela och vi körde på ren glädje turneringen rätt igenom och jag tror att det syntes! Vi gick in i turneringen med målet att ha kul och försöka spela så bra som möjligt. Första matchen i Habo Master var första gången vi spelade tillsammans, efter det har vi inte tränat något tillsammans! Men med Joels fantastiska grundspel och lite rutin från min sida så lyckas vi stöka till det! Sen kommer vi ju båda från norr och klickar bra på och utanför planen vilket underlättar en hel del 😁 Första dagen var det väldigt svårspelat i vinden och man fick nästan lite flashbacks till förra årets SM. Tack och lov lugnade vinden ner sig till söndagen så man kunde spela med den istället för mot den!

På pallen hittar vi också Klara Ribom som tillsammans med Felicia Granberg (IKSU) knep tredjeplatsen, vilket var Klaras första pallplats på SBT. Även Ellen Lindqvist gjorde sitt bästa resultat på SBT då hon tog sig till kvartsfinal ihop med Josefine Tivefälth. Även på herrsidan hade vi en tredjeplats genom Martin Appelgren/Alexander Herrmann, som hann tillbaka till Sverige efter kvalet i Sofia, Bulgarien. Tyvärr lyckades de inte ta sig vidare ur kvalet. De vann första matchen mot Oman, men dessvärre blev det förlust mot Frankrike i andra matchen.

Nu ser vi fram emot Trollhättan Master som spelas 18-20 juni.

World Tour och nya pallplatschanser i SBT

Med två spelade SBT Master fortsätter nu Team GBC sin turné med Euro Finans Master Lund 12-13 juni. Även det motsvarar SBT Master 4* likt de tidigare tävlingarna. GBC går heta och dominerar återigen startlistorna med hela 23 av 64 spelare!

Extra roligt är att Appelgren/Herrmann numera befinner sig i Sofia, Bulgarien för att imorgon, torsdag, spela kval till Sofia Beach Open 2 som ingår i kategorin World Tour 1*.

Spelare, datum och länkar att ha koll på inför helgen:

SOFIA BEACH OPEN 2
10-13 juni
(kval 10 juni)

Lag: Appelgren/Herrmann
Officiell tävlingssida: https://en.volleyballworld.com/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1021

 

EURO FINANS MASTER LUND
12-13 juni

GBC-lag, damer:

Anna Rydenberg / Sara Malmström
Klara Ribom / Felicia Granberg (IKSU)
Josefine Tivefälth / Ellen Lindqvist
Karin Backström / Victoria Sahlberg
Elin Westin / Evelina Brink (Lunds VK)
Hulda Rudberg / Talar Kirkor
Axelina Bohman / Nathalie Moberg
Malin Linde / Line Andersson (Habo Wolley)

GBC-lag, herrar:

Martin Appelgren / Alexander Herrmann
Simon Bohman / Joel Andersson
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Svedala VBK)
Tobias Helbig / Erik Sundberg (Team Valla)
Manne Welin / Simon Frantzich
Joel Hallabro / Adam Nilsson

Se hela startlistan: https://www.swedishbeachtour.se/startfalt-och-seedning/
Officiell tävlingssida: https://www.swedishbeachtour.se/lund/
Live stream: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen

 

Glöm inte att följa @Teamgbc på instagram och facebook för löpande uppdateringar

Storslam på damsidan i Selma SPA Master!

Förra helgens seger på herrsidan följdes denna helgen upp med storslam på damsidan! Hela tre av fyra pallplatser fylldes av den blå-vit-röda fanan då GBC kammade hem såväl förstaplatsen som andra- och tredjeplatsen i denna andra Master för säsongen. Högst upp på pallen klev Sara Malmström/Anna Rydenberg, vilket dessutom är Saras första vinst på Swedish Beach Tour. Förutom damernas framfart kammade vi även hem ett silver och ett brons på herrsidan.

På pallen i damernas turnering hittar vi överst, som sagt, Sara Malmström/Anna Rydenberg som inför turneringen var andrarankade. Så här säger Sara om sin första vinst på Swedish Beach Tour:

”Det känns otroligt kul! Efter förra helgen i Habo med ganska svajigt spel tyckte jag vi fick till det mycket bättre denna helgen. Även om jag nog tror vi har någon mer växel i oss när allt stämmer. Vi var andrarankade denna tävlingen så det kändes ändå som att vi visste att vi kunde gå långt om vi gjorde ett bra jobb. Jag skulle inte säga att några vinster var helt oväntade, men inte heller givna. Vi fick jobba hårt för dem alla kan man lugnt säga. Vi fick möta ganska mycket GBC denna helgen vilket inte alltid är det roligaste såklart, så jag skulle nog säga att semifinalen kändes bäst att ta hem! Sen kändes det väldigt stort att få möta Hulda och Talar i finalen, vi har slitit väldigt hårt tillsammans ett tag nu och jag är otroligt stolt över allas prestation.”

                              Foto: Silje Rådström

På silverplats hittar vi alltså Talar Kirkor/Hulda Rudberg som gick in i turneringen som 7:e rankade. I kvarten var de bäst när det gällde och slog iskallt ut det högst rankade laget i en tresetare. Även bronspengen måste sägas vara något av en skräll då Victoria Sahlberg/Nathalie Moberg, rankade 9:a inför tävlingen, klättrade upp på pallen som trea.

Foto: Silje Rådström

På herrsidan blev det en väldigt jämn historia i finalen med mycket heta känslor i luften. Tyvärr föll våra GBC:are Martin Appelgren/Alexander Herrmann på målsnöret mot samma lag som de slog förra veckan i Habo, nämligen Linus Tholse/Jakob Tegenrot. Bronspengen plockade vi också hem till Göteborg, i alla fall halva pengen, genom Linus Frantzich i par med Peter Lundgren.

Helgens turnering uppmärksammades också på volleybollförbundets hemsida:
http://www.swedishbeachtour.se/malmstrom-rydenberg-och-tholse-tegenrot-vinnare-i-varmland/

Nu blickar vi framåt mot kommande helgs tävling, Euro Finans Master Lund.

Sverigeeliten reser norrut till Selma Spa Master

Sommaren är här och den svenska touren har i veckan lämnat Habo och rört sig 30 mil norrut till Västra Ämtervik och Värmland, där den andra deltävlingen av touren avgörs. Turneringen börjar imorgon, fredag, och håller på till och med söndag. I vanlig ordning utgör GBC en stor del av startfältet med 19 av av 48 spelare som åker uppåt i landet för att försvara den blå-vit-röda fanan. Kan det bli pallplatser även den här helgen?

Ett av årets nykomponerade topplag på damsidan är Klara Ribom från Göteborg tillsammans med Umeås Felicia Granberg. Paret är seedat som nummer tre i helgen och är förväntansfulla inför tävlingen och resten av säsongen.

– Det kändes bra förra helgen och det var väldigt kul att spela turneringen igen och ett fint arrangemang av Habo. Då det var vår första turnering tillsammans förra helgen är fokuset fortfarande på att spela ihop oss och fokusera mycket på vår sida nätet den här turneringen också. Sen är det klart det hade varit kul att komma ett steg längre i slutspelat än förra veckan.

Klara ingår i klubbens satsning mot världstouren där ett tiotal spelare tränar helhjärtat i sanden och på gymmet med siktet inställt på sverigetoppen och internationellt spel. Följ teamet på @teamgbc på social media.

Selma Spa Master har ett lite annorlunda format än senast och spelas med tolv lag i varje klass över tre dagar vilket innebär lite färre matcher per dag för spelarna. Nytt för veckan är också att publik tillåts, dock max 100 personer.

Här är lagen att följa i helgen med en eller två GBC:are:

Sara Malmström / Anna Rydenberg
Felicia Granberg / Klara Ribom
Josefine Tivefälth / Ellen Lindqvist
Talar Kirkor / Hulda Rudberg
Victoria Sahlberg / Nathalie Moberg
Elin Westin / Ewelina Brink
Martin Appelgren / Alexander Herrmann
Linus Frantzich / Peter Lundgren
Jonas Liberg / Christofer Lewin
Stefan Andreasson / Oliver Lundmark
Carl Petersson / Simon Frantzich

Volleykanalen streamar matcherna från Center Court och sidobana på sin Youtube-kanal.

Stream: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen


Klara Ribom från förra helgens tävling Habo Master. Foto Robert Boman


Beach Center 5-star 10-11 juli

Det är nu också klart att GBC kommer att arrangera SBT 5-star på Beach Center 10-11 juli. Det blir en tävling med 16 damlag respektive 16 herrlag som spelas över två dagar med matcher från Sveriges absoluta toppelit. Huruvida publik kommer att tillåtas är fortfarande oklart men stream utlovas oavsett.

Länkar:
Livestream Selma Spa Master: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen
Officiell tävlingssida Selma Spa Master: https://www.swedishbeachtour.se/vastra-amtervik/
Officiell tävlingssida SBT Göteborg: https://www.swedishbeachtour.se/goteborg/
Säsongskalendern: https://www.profixio.com/fx/terminliste.php?org=SVBF.SE.SVB

Anmälan öppen – turneringar i juni

Nu är det dags att tävla – äntligen!

Sanktionerade tävlingar
Nu är anmälan för juni månads sanktionerade turneringar öppen. Vi kommer att släppa på anmälan månadsvis enligt följande:

  • 21/6 – öppnar vi anmälan för alla tävlingar i juli 
  • 2/8 – öppnar vi anmälan för alla tävlingar i augusti

Skojturneringar
Vårens första och sista After Beach är nu inbokad fredag 11/6, anmälan till denna är nu öppen! Vi har begränsat antalet anmälda till 48, så först till kvarn.

Även onsdagsgrillarna för sommaren är planerade och upplagda. Anmälan för första Onsdagsgrillen öppnar efter After Beachen 11/6 och sen släpps anmälan till varje Onsdagsgrill torsdagen efter spelad onsdagsgrill.

Alla turneringar hittar du som vanligt på turneringssidan.

>>>Till turneringssidan

 

Lycka till allihop!