Boka bana
Bli medlem

Tränare för GBC:s WT-grupper i elitspåret

När ett nytt verksamhetsår och därmed också elitkontraktsår tar fart 1 september i GBC så kommer tränare för grupperna inom WT-satsningen se ut som följer:

WT Dam: Martin Appelgren

WT Herr: Elvir Rakovic, som tar över stafettpinnen från Ulric Svensson

Det blir alltså en förändring för gruppen WT Herr. Elvir har under den tid han varit fystränare för WT varit väldigt uppskattad av alla och vi önskar Elvir varmt välkommen i denna roll! Vi är oerhört tacksamma för de år som Ulric Svensson axlat rollen och gjort en stor utveckling för GBC:s WT-satsning inte minst med anpassning av träning och rutiner kring tävlingar nationellt och internationellt.
Elvir är Leg.fysioterapeut med specialisering inom idrottsmedicin, en master i idrottsvetenskap med inriktning kraft och power. Elvir har hela sin 20-åriga yrkeskarriär delat sin tid mellan den medicinska och den prestationshöjande biten. Med sin erfarenhet från elitidrott bland annat med uppdrag inom handboll för både svenska damlandslaget och IK Sävehofs dam- och herrlag så har Elvir ett professionellt synsätt på träning och utveckling på elitnivå. Beachvolley spelar Elvir själv sedan många år och har haft kontakt med sporten på olika sätt genom åren. Vi ser att Martin och Elvir skapar en stark kombination som tränare inom GBC:s WT-satsning och att de kan fortsätta vidareutvecklingen av elitbeachvolley. Självklart inom klubben men också att det bidrar till utveckling av sportens mognad i stort i Sverige då GBC är Sveriges största beachvolleyförening och många av Sveriges bästa spelare finns i GBC.
WT-grupp, eller World Tour-grupp som namnet kommer ifrån, är en särskild Elitsatsning som klubben har för att möjliggöra för spelare att ta sin satsning ett steg längre. Många av spelarna på denna nivå har trappat ner arbetstiden till deltid för att kunna träna mer. I WT-grupperna tränar de främsta elitspelarna som spelar på Världstouren, samt de som har som målsättning och ambition att göra det inom en snar framtid. WT-gruppen tas ut och kontrakteras årsvis. Uttagning görs inför höstterminen, läs mer här:

>>> Till Elitsatsning HT21