Boka bana
Bli medlem

En ny GBC:are högst upp på pallen!

Helgens SBT-stopp i Lund blåste verkligen förbi. Men vinden verkar inte ha varit något större problem för åtminstone en av våra startande GBC:are, nämligen Simon Bohman. I par med Joel Andersson (Norsjö VBK) tog han sig allra högst upp på pallen genom en jämn final mot Linus Tholse (Nyköpings FK)/Jakob Wijk Tegenrot (Hylte/Halmstad) som vann förra veckan i Selma Spa Master. Det blev en tajt final som avgjordes i tredje set med 19-17!

Foto: Roger Linde

Så här säger Simon om helgens vinst:
Det var oerhört kul att spela och vi körde på ren glädje turneringen rätt igenom och jag tror att det syntes! Vi gick in i turneringen med målet att ha kul och försöka spela så bra som möjligt. Första matchen i Habo Master var första gången vi spelade tillsammans, efter det har vi inte tränat något tillsammans! Men med Joels fantastiska grundspel och lite rutin från min sida så lyckas vi stöka till det! Sen kommer vi ju båda från norr och klickar bra på och utanför planen vilket underlättar en hel del 😁 Första dagen var det väldigt svårspelat i vinden och man fick nästan lite flashbacks till förra årets SM. Tack och lov lugnade vinden ner sig till söndagen så man kunde spela med den istället för mot den!

På pallen hittar vi också Klara Ribom som tillsammans med Felicia Granberg (IKSU) knep tredjeplatsen, vilket var Klaras första pallplats på SBT. Även Ellen Lindqvist gjorde sitt bästa resultat på SBT då hon tog sig till kvartsfinal ihop med Josefine Tivefälth. Även på herrsidan hade vi en tredjeplats genom Martin Appelgren/Alexander Herrmann, som hann tillbaka till Sverige efter kvalet i Sofia, Bulgarien. Tyvärr lyckades de inte ta sig vidare ur kvalet. De vann första matchen mot Oman, men dessvärre blev det förlust mot Frankrike i andra matchen.

Nu ser vi fram emot Trollhättan Master som spelas 18-20 juni.