Boka bana
Bli medlem

Sverigeeliten reser norrut till Selma Spa Master

Sommaren är här och den svenska touren har i veckan lämnat Habo och rört sig 30 mil norrut till Västra Ämtervik och Värmland, där den andra deltävlingen av touren avgörs. Turneringen börjar imorgon, fredag, och håller på till och med söndag. I vanlig ordning utgör GBC en stor del av startfältet med 19 av av 48 spelare som åker uppåt i landet för att försvara den blå-vit-röda fanan. Kan det bli pallplatser även den här helgen?

Ett av årets nykomponerade topplag på damsidan är Klara Ribom från Göteborg tillsammans med Umeås Felicia Granberg. Paret är seedat som nummer tre i helgen och är förväntansfulla inför tävlingen och resten av säsongen.

– Det kändes bra förra helgen och det var väldigt kul att spela turneringen igen och ett fint arrangemang av Habo. Då det var vår första turnering tillsammans förra helgen är fokuset fortfarande på att spela ihop oss och fokusera mycket på vår sida nätet den här turneringen också. Sen är det klart det hade varit kul att komma ett steg längre i slutspelat än förra veckan.

Klara ingår i klubbens satsning mot världstouren där ett tiotal spelare tränar helhjärtat i sanden och på gymmet med siktet inställt på sverigetoppen och internationellt spel. Följ teamet på @teamgbc på social media.

Selma Spa Master har ett lite annorlunda format än senast och spelas med tolv lag i varje klass över tre dagar vilket innebär lite färre matcher per dag för spelarna. Nytt för veckan är också att publik tillåts, dock max 100 personer.

Här är lagen att följa i helgen med en eller två GBC:are:

Sara Malmström / Anna Rydenberg
Felicia Granberg / Klara Ribom
Josefine Tivefälth / Ellen Lindqvist
Talar Kirkor / Hulda Rudberg
Victoria Sahlberg / Nathalie Moberg
Elin Westin / Ewelina Brink
Martin Appelgren / Alexander Herrmann
Linus Frantzich / Peter Lundgren
Jonas Liberg / Christofer Lewin
Stefan Andreasson / Oliver Lundmark
Carl Petersson / Simon Frantzich

Volleykanalen streamar matcherna från Center Court och sidobana på sin Youtube-kanal.

Stream: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen


Klara Ribom från förra helgens tävling Habo Master. Foto Robert Boman


Beach Center 5-star 10-11 juli

Det är nu också klart att GBC kommer att arrangera SBT 5-star på Beach Center 10-11 juli. Det blir en tävling med 16 damlag respektive 16 herrlag som spelas över två dagar med matcher från Sveriges absoluta toppelit. Huruvida publik kommer att tillåtas är fortfarande oklart men stream utlovas oavsett.

Länkar:
Livestream Selma Spa Master: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen
Officiell tävlingssida Selma Spa Master: https://www.swedishbeachtour.se/vastra-amtervik/
Officiell tävlingssida SBT Göteborg: https://www.swedishbeachtour.se/goteborg/
Säsongskalendern: https://www.profixio.com/fx/terminliste.php?org=SVBF.SE.SVB