Boka bana
Bli medlem

Storslam på damsidan i Selma SPA Master!

Förra helgens seger på herrsidan följdes denna helgen upp med storslam på damsidan! Hela tre av fyra pallplatser fylldes av den blå-vit-röda fanan då GBC kammade hem såväl förstaplatsen som andra- och tredjeplatsen i denna andra Master för säsongen. Högst upp på pallen klev Sara Malmström/Anna Rydenberg, vilket dessutom är Saras första vinst på Swedish Beach Tour. Förutom damernas framfart kammade vi även hem ett silver och ett brons på herrsidan.

På pallen i damernas turnering hittar vi överst, som sagt, Sara Malmström/Anna Rydenberg som inför turneringen var andrarankade. Så här säger Sara om sin första vinst på Swedish Beach Tour:

”Det känns otroligt kul! Efter förra helgen i Habo med ganska svajigt spel tyckte jag vi fick till det mycket bättre denna helgen. Även om jag nog tror vi har någon mer växel i oss när allt stämmer. Vi var andrarankade denna tävlingen så det kändes ändå som att vi visste att vi kunde gå långt om vi gjorde ett bra jobb. Jag skulle inte säga att några vinster var helt oväntade, men inte heller givna. Vi fick jobba hårt för dem alla kan man lugnt säga. Vi fick möta ganska mycket GBC denna helgen vilket inte alltid är det roligaste såklart, så jag skulle nog säga att semifinalen kändes bäst att ta hem! Sen kändes det väldigt stort att få möta Hulda och Talar i finalen, vi har slitit väldigt hårt tillsammans ett tag nu och jag är otroligt stolt över allas prestation.”

                              Foto: Silje Rådström

På silverplats hittar vi alltså Talar Kirkor/Hulda Rudberg som gick in i turneringen som 7:e rankade. I kvarten var de bäst när det gällde och slog iskallt ut det högst rankade laget i en tresetare. Även bronspengen måste sägas vara något av en skräll då Victoria Sahlberg/Nathalie Moberg, rankade 9:a inför tävlingen, klättrade upp på pallen som trea.

Foto: Silje Rådström

På herrsidan blev det en väldigt jämn historia i finalen med mycket heta känslor i luften. Tyvärr föll våra GBC:are Martin Appelgren/Alexander Herrmann på målsnöret mot samma lag som de slog förra veckan i Habo, nämligen Linus Tholse/Jakob Tegenrot. Bronspengen plockade vi också hem till Göteborg, i alla fall halva pengen, genom Linus Frantzich i par med Peter Lundgren.

Helgens turnering uppmärksammades också på volleybollförbundets hemsida:
http://www.swedishbeachtour.se/malmstrom-rydenberg-och-tholse-tegenrot-vinnare-i-varmland/

Nu blickar vi framåt mot kommande helgs tävling, Euro Finans Master Lund.