Boka bana
Bli medlem

Två GBC-par till Beach Pro Tour i Spanien

Två GBC-lag har idag rest till Spanien för att representera Sverige på världstouren i en Beach Pro Tour Future. Båda paren befinner sig i kvalet som inleds imorgon.

För första gången bjuder Castellón in spelare från hela världen till sin beachvolleyanläggning. Bland andra har GBC:s Sara Malmström och Hulda Rudberg, samt Ellen Lindqvist och Juste Derkintyte valt att styra kosan dit den här veckan. 

– Det känns roligt att få köra en sista världstour för säsongen. Att spela och ha kul och se en ny beacharena, säger Hulda.

Hulda och Sara har tävlat flitigt på både Beach Pro Tour och Sverigetouren i år och har varit mycket nära att nå huvudrundan i världstoursammanhang. De är för närvarande seedade som lag två i kvalet, men konkurrensen är hög och många starka lag återfinns längre ner i fältet. 

Sara och Hulda i Bulgarien tidigare i år. Foto: CEV

– Vi har inga stora förväntningar eller förhoppningar. Vi har haft en kämpig säsong med mycket stolpe ut. Det hade varit otroligt roligt att få avsluta med lite medgång, men vi vet att det är tuffa förutsättningar att kvala. Vi ska ge allt vi har och försöka njuta av säsongens sista tävling, säger Sara.

För Ellen och Juste blir det debut på världstouren som lag. Även om de inte spelat lika mycket ihop som ovannämnda, så känner de varandra väl på banan efter flera tävlingar tillsammans på hemmaplan. 

– Det känns bra. Vi går in utan förväntningar men med målet att uppnå den nivå vi vet att vi har och har visat på träning. Vi vill inte övertänka det så mycket helt enkelt och försöka se det som en vanlig tävling. Vi spelar i Spanien men det är samma boll och planen är lika stor. Vi vill också få till det vi tränat på under träning även i matchsituation. Detta blir ännu en tävling och vi ska göra vårt yttersta för att spela bra, säger Ellen och Juste. 

Juste under Landskrona 5-star, där hon och Ellen tog silver. Foto: Johan Almblad

Vilka tjejerna möter är i skrivande stund oklart, då spelschemat fastställs under kvällen. Det är två vinster som krävs imorgon för en plats i helgens huvudturnering. Vi håller tummar och tår!

Beach Pro Tour Future, Castellón
Spelschema och resultat
Livestream: Kan finnas på någon av betting-sidorna. Från och med semifinalerna streamas det på Beach Pro Tours YouTube-kanal.

Allmän info Beach Pro Tour Future 

  • Den tredje och lägsta nivån av Beach Pro Tour (världstouren)
  • Tävlingarna spelas över hela världen, året runt
  • 12 lag är direktkvalificerade till huvudturnering (main draw)
  • 16 lag i kvalet kämpar om de sista fyra platserna i huvudturneringen 
  • Kvalturneringen spelas vanligtvis på torsdagen (nu onsdag)
  • Huvudturneringen spelas vanligtvis fredag till söndag (nu tors-lör)

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC