Boka bana
Bli medlem

Fina GBC-prestationer i Spanien på världstouren

Beach Pro Tour Castellón. Klubbens tjejer levererade fina prestationer under en av säsongens sista tävlingar. Sara Malmström och Hulda Rudberg tog en 5:e plats, och Ellen Lindqvist och Juste Derkintyte slutade på en 13:e plats efter att ha kvalat in till huvudturneringen.

Ellen och Juste inledde de svenska framgångarna i Spanien genom att besegra två schweiziska lag i kvalet och säkra en plats i main-draw. Det såg länge ut som att Sara och Hulda också skulle behöva kvala, men på tåget till tävlingen fick de besked om att slippa den ofta svåra kvaldagen då två andra lag dragit sig ut. Tjejerna kunde således ladda för huvudturnering istället. 

– Vi genomförde första gruppspelsmatchen mot Litauen väldigt bra på det stora hela men tappade tredje set lite snöpligt med en nätrullsserve från motståndarna vid 13-14. Det har varit lite temat för oss denna säsongen så då var det lite deppigt en stund innan vi knöt näven i fickan för att förvalta att vi ändå får en andra chans. Tyvärr ställdes vi då mot Ellen och Juste i ”vinna eller försvinna”-matchen i gruppen, där vi spelade väldigt beslutsamt och stabilt och tog oss vidare, säger Sara.

Ellen och Juste förlorade tyvärr även mot turneringens förstarankade lag från Spanien i gruppspelet, och fick nöja sig med en fin 13:e plats efter onsdagens imponerande kvalprestation.

Sara och Hulda avancerade som grupptreor och ställdes mot ett annat spanskt lag i åttondelsfinalen. Efter en riktig nagelbitare gick GBC-duon segrande ur matchen med 24-22 i avgörande set.

Sara servar i Castellón.

– I tredje setet blev jag pressad en del och Hulda steppade verkligen upp och hjälpte mig hålla fokus på uppgiften, och jag tror vi båda kände att vi skulle kriga tills vi svimmade för vi ville inte avsluta säsongen med ännu en stolpe ut. Och helt plötsligt var matchen över och lyckan total, säger Sara.

I kvartsfinalen blev det holländska paret Luini/Poiesz för svåra, trots att Sara och Hulda bjöd på bra motstånd.

Det känns roligt att få avsluta säsongen med ett personbästa då temat på sommaren varit mycket stolpe ut. Men till slut blev det stolpe in, säger Hulda.

Nu väntar en välförtjänt beach-semester för klubbens elitspelare innan de laddar om inför den nordeuropeiska tourtävlingen på hemmaplan den 1–3 november.