Boka bana
Bli medlem

Dukat för damerna i Warszawa

I morgon inleds damturneringen i Warszawa, och GBC ställer upp med hela tre spelare i kvalet. Kan tjejerna upprepa förra veckans framgång?

Den svenska säsongen må vara slut, men det finns fortfarande tävlingar kvar på den internationella scenen. Vi minns den fantastiska herr-turneringen i Warszawa förra veckan som tillslut GBC:s Stefan Andreasson lämnade med en silverpeng. Den här veckan ska klubbens damer försöka upprepa framgången i den polska huvudstaden. Återigen är det en Beach Pro Tour Future som avgörs.

Ett av de aktuella paren är ett förhållandevis nykomponerat sådant, bestående av Ania Mierzejewska och Louise Månesköld. 

– Jag tycker det känns jättekul att spela i Polen, och framförallt att spela ihop. Vi spelade SBT Malmö, och då kändes det verkligen som att vi blev bättre med varje match. Det känns också sjukt kul att spela med Lollo, man får mycket tid i försvar med hennes grymma block, säger Ania.

Louise och Ania blir firar vunnen boll i Malmö 5-star.

Tjejerna har idag rest till Polen och hinner träna ett pass på plats för att slipa samspelet ytterligare. Eftersom att de är nya tillsammans blir varje pass innan turnering viktigt.

– Vi har tränat en del ihop nu för att verkligen hitta varandra, och det känns som att vi kan spela riktigt bra när vi spelar på våran högsta nivå, så det finns mycket potential. Förhoppningen är då att hitta den nivån, för då tror jag att det kan gå bra. Men också att ha kul och njuta av att få spela, säger Ania.

Louise fortsätter.

– Vi har inte jobbat med så mycket tekniskt eftersom vi är mitt i tävlingssäsongen, men absolut att försöka utmana varandra och hitta varandra i pass. Vi har blivit bättre och bättre tillsammans, och vi har bra anfall kombinerat med ett grymt försvar.

Turneringen i Polen är tufft och i startfältet finns många meriterade spelare. Tjejerna går dock in med en öppen inställning och är sugna på att möta internationellt motstånd.

– När man kör mot motstånd man aldrig har mött är det både tuffare och enklare. Tuffare i och med att man inte har någon aning om vad som väntar – men också enklare för att du vet att du bara kan fokusera på ert spel inför matchen, avslutar Louise.

Med i tävlingen finns också GBC:s Line Andersson tillsammans med Sanna Thurin. De kvalade på världstouren för två veckor sedan och förlorade då en tuff tresetare. Kanske blir det revansch nu. Den andra systern Thurin (Tina) är också med, men i par med Emilia Saxne.

Samtliga svenska lag inleder imorgon i kvalturneringen, och det är två vinster som krävs för avancemang till huvudturneringen. Vi håller tummarna!

 

Beach Pro Tour Future, Warszawa

Spelschema och resultat
Livestream: Kan finnas på någon av betting-sidorna. Från och med semifinalerna streamas det på Beach Pro Tours YouTube-kanal.

Allmän info Beach Pro Tour Future 

  • Den tredje och lägsta nivån av Beach Pro Tour (världstouren)
  • Tävlingarna spelas över hela världen, året runt
  • 12 lag är direktkvalificerade till huvudturnering (main draw)
  • 16 lag i kvalet kämpar om de sista fyra platserna i huvudturneringen 
  • Kvalturneringen spelas vanligtvis på torsdagen
  • Huvudturneringen spelas vanligtvis fredag till söndag

 

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC