Boka bana
Bli medlem

Månadens profil: Robert Öhrström


Denna månads profil är ett känt ansikte inom klubben som varit med sedan tidigt 2000-tal. Han startade sin bana i vår gamla anläggning ”NRJ Beachvolleyhall” och har varit aktiv i klubben som såväl deltagare som tränare och projektdeltagare. Likt senaste åren är han även i höst tränare för våra nybörjare och tar nu emot många av de nyrekryterade medlemmar som strömmat in efter Åhman/Hellvigs OS-succé. Månadens profil är Robert Öhrström.

Vem är Robert och hur hittade du till GBC?
Jag är en man i 50-årsåldern som fortfarande spelar beachvolley, eftersom det är otroligt roligt! Jag är gift, har barn och barnbarn. Min resa inom beachvolley började hösten 2000, då jag tillsammans med en kompis bestämde mig för att prova något nytt. Jag hade slutat med fotboll några år tidigare och saknade en fysisk aktivitet.

Hur länge har du varit aktiv i föreningen och vad fick dig att bli tränare?
Jag har varit aktiv sedan hösten 2000, så det har blivit många år nu, och jag hoppas kunna fortsätta ett tag till. År 2004 fick jag frågan om att bli tränare. Jag gick då steg 1-utbildningen och började som tränare samma höst. Så det har nu blivit 20 år som tränare.

Trycket på nybörjarträningen har varit stort den här terminen. Hur tror du att OS-guldet har påverkat det?
Jag frågade faktiskt nybörjargrupperna vid terminsstart, och det visade sig stämma – OS-guldet har verkligen ökat intresset för sporten. Det är fantastiskt att se hur stor uppmärksamhet beachvolley fått, och det är mycket positivt för sporten.

Tror du att vi har några framtida OS-medaljörer bland nybörjarna?
Absolut, varför inte? Man vet aldrig. Det är otroligt roligt att följa deras utveckling och se var den kan ta dem.

Har du något drömresmål och varför just den platsen?
Den amerikanska västkusten har alltid varit ett drömresmål för mig. Det finns så mycket att se och göra där, och jag skulle vilja utforska de fantastiska stränderna, inte minst de med beachvolleybanor. Det kräver dock några veckor för att hinna uppleva allt, men det kommer nog bli av i framtiden.