Boka bana
Bli medlem

Arkiv för november, 2023

Vinnare i Stars ’n Talents 2023

I helgen spelades vår egna turnering Stars ’N Talents. Här paras en ung och lovande spelare ihop med en duktig elitspelare. Lagen hålls hemliga för talangerna tills strax innan matchstart och sedan spelas en turneringsform spelarna ska få så många matcher som möjligt.
Här under presenteras startfältet, stort tack till alla er stjärnor som ställde upp och tog er tid på en lördag och fantastiskt bra kämpat av alla talanger(och stjärnor) som krigade på hela eftermiddagen/kvällen.

Ett extra grattis till följande lag som placerade sig på prispallen:

Damer
1. Hulda Rudberg / Livia Ottosson
2. Bahrija Becovic / Heidrun Snorradottir
3. Sara Malmström / Celina Garcia Storrank
3. Victoria Sahlberg / Linn Antonsson

Herr
1. Carl Petersson / Valdemar Orrbeck
2. Stefan Andreasson / Noah Grankvist
3. Gabriel Berggren / Samuel Grankvist
3. Simon Bohman / Winston Seal

 

Damer
Sara Malmström / Celina Garcia Storrank
Anna Rydenberg / Elvira Kihlén
Hulda Rudberg / Livia Ottosson
Kaisa Wallin / Meja Ottosson
Victoria Sahlberg / Linn Antonsson
Juste Derkintyte / Wilma Fornstedt
Bahrija Becovic / Heidrun Snorradottir
Bolla Thorén / Tyra Rask

Herrar
Stefan Andreasson / Noah Grankvist
Simon Bohman / Winston Seal
Rasmus Boström / Felix Törnfeldt
Simon Bager / Samuel Lindén
Gabriel Berggren / Samuel Grankvist
Leon Vincent / Elias Järnström
Carl Petersson / Valdemar Orrbeck
Isak Cameron / Vincent Nordahl

Månadens profil: Ulf Norman

Denna månads profil är ingen mindre än medlem nummer ett i GBC, Ulf Norman. I år firar klubben 30 år och vad passar då bättre än att ta ett snack med klubbens absolut första medlem? Ulf var med och startade GBC 1993 och sedan dess har klubben tagit över NRJ Beachvolleyhall och även projekterat och byggt en aldelles egen hall som vi alla medlemmar nu tillsammans äger. DET är coolt!

(mer …)

Medaljfest för GBC i helgens NEVZA

Det blev stor succé när den nordeuropeiska touren avgjordes i Göteborg. Sverige stod för tre pallplatser, där fem av sex spelare representerade GBC. Resultatet? Två silver och ett brons.

Bästa placering på damsidan stod publikfavoriterna Hulda Rudberg och Sara Malmström för. Paret imponerade stort i semifinalen och besegrade danskorna Olsen/Schade. I en riktig rysare till final lyckades dock den norska duon Kjølberg/Varga dra det längsta strået, men GBC-tjejerna är ändå nöjda med turneringen.

– Så jävla roligt har det varit. Det är lätt att avsluta med en negativ känsla för att man förlorat sista matchen, men i det stora hela är vi nöjda och tycker att vi gjort en väldigt bra turnering. Jag är stolt, säger Sara. 

Sara och Hulda firar vunnen boll under lördagens kvartsfinal. Foto: @volleyheart.de

Då det är tjejernas tredje turnering tillsammans, och mycket är nytt i partnerskapet, har de försökt ha en tydlig plan genom hela turneringen för att maximera sin kapacitet.

– För mig är det nytt att dela block men det har funkat bra. Vi är inte det största laget så vi har försökt spela mer dynamiskt, något vi kommer jobba vidare med, fortsätter Sara.

De båda passar också på att rikta stort tack till alla medlemmar och trogna supporters som varit på plats och stöttat.

– Det var jättekul att spela på hemmaplan och se så mycket folk som hejade, även folk som inte brukar vara här, vilket känns extra kul. Vi kände att vi hade klubben i ryggen vilket hjälpte oss under turneringen, avslutar Hulda. 

GBC:s Stefan Andreasson i par med Anton Andersson stod för den främsta placeringen på herrsidan. I semifinalen avväpnade man finska duon Piippo/Topio i två raka set, men i finalen tog det stopp mot danska Houmann/Møllgaard som stod för en stark prestation i helgens sista match och tog hem titeln. 

Stefan i anfall mot klubbkamraten Rasmus Boström. Foto: @volleyheart.de

Samma danska par besegrade hemmahoppen Martin Appelgren och Alexander Annerstedt i semifinalen, men GBC:arna revanscherade sig senare mot Finland och knep bronset.

Förutom ovan nämnda stod göteborgarna för idel starka insatser och publiken hade ständigt nya hjältar att heja fram under hela helgen, ofta på flera banor samtidigt. 

Parallellt med den nordeuropeiska touren avgjordes även flera andra nationella tävlingsklasser. Samtliga 16 planer i Beach Center har minst sagt gått varma under helgen då över 200 lag kommit till spel. En riktig beachvolleyfest med andra ord. 


Samtliga GBC-placeringar plus partners:

Silver:
Stefan Andreasson / Anton Andersson
Sara Malmström / Hulda Rudberg

Brons:
Martin Appelgren / Alexander Annerstedt

5:e plats
Ellen Lindqvist / Felicia Granberg
Alexander Herrmann / Jakob Wijk Tegenrot
Finn Aldén Joyce / Rasmus Boström
Ania Mierzejewska / Victoria Sahlberg

9:e plats
Louise Månesköld / Malin Bergholm

13:e plats
Klara Ribom / Fanny ÅhmanMånga GBC-hopp i Nordeuropeiska touren

Tolv svenska par återfinns i startfältet av höstens NEVZA-upplaga, varav hela 15 spelare är från GBC. Det finns god chans till att många hemmalag går långt med andra ord, och klubbens elit ställer upp med många starka kandidater. 

På damsidan är faktiskt de tre högst rankade lagen från Sverige, vilket inte hänt många gånger förut. Sanna Thurin och Helene Jernbeck i toppen och de följs av två GBC-konstellationer i form av nykomponerade Sara Malmström och Hulda Rudberg samt radarparet Louise Månesköld och Malin Bergholm. Båda lagen tränar hårt i klubbens elitsatsning och har nivån för att utmana om medaljerna.

Malin och Louise är erfarna i internationella sammanhang och kommer ge allt på hemmaplan.

Viktoria Sahlberg och Ania Mierzejewska från GBC har båda varit framgångsrika under sommaren och tar ständigt kliv framåt. I helgen återfinns de på samma sida av nätet. Klara Ribom har till helgen parat ihop sig med Fanny Åhman för första gången i tävlingssammanhang. Ytterligare ett nytt och spännande partnerskap hittar vi då GBC:s Ellen Lindqvist spelar tillsammans med Felicia Granberg. 

På herrsidan är det också svenskt i toppen av startfältet där vi hittar hemmaklubbens Alexander Annerstedt och Martin Appelgren som tog med sig mycket poäng efter sin fjärdeplats på Beach Pro Tour Future i Burundi i slutet av augusti. Likt många gånger förut spelar Stefan Andreasson och Anton Andersson som också de varit ute och spelat internationellt under sensommaren. 

Två rutinerade herrar som aldrig spelat ihop tidigare är GBC-duon Alexander Herrmann och Jakob Wijk Tegenrot. Men i helgen gör man debut ihop och kommer tveklöst att vara tuffa utmanare. Det sista GBC-paret är Finn Aldén Joyce och Rasmus Boström som på en bra dag kommer kunna ställa till det för många lag. 

Tävlingen inleds idag (fredag) och avslutas på söndagen. Vi kan se fram emot en helg med otroligt mycket beachvolleyboll från tidig morgon till sen kväll under Beach Centers tak.

 

NEVZA Göteborg
3 november: gruppspel
4 november: åttondelar och kvartsfinaler
5 november: semi och medaljmatcher
16 herr- och 16 damlag från Sverige, Norge, Danmark, Finland och England
NEVZA är en förkortning av “North European Volleyball Zonal Association”

Spelschema dam
Spelschema herr
LivestreamNordeuropeiska touren avgörs i helgen

Den beachvolley-intresserade har väldigt många anledningar att befinna sig i Beach Center under helgen. Spelare från alla delar av Sverige kommer att drabbas samman i diverse olika tävlingsklasser på svensk nivå. Och som om det inte vore nog kommer den nordeuropeiska touren (NEVZA) att avgöras samtidigt, där proffsen gör upp om ära samt viktiga internationella rankingpoäng.

GBC ställer upp med en mängd intressanta konstellationer i tävlingen. Några radarpar och, som alltid den här tiden på året, några nya partnerskap. Vi har tagit oss ett snack med klubbens elittränare, Elvir Rakovic, tränare för många av de svenska spelarna som kvalificerat sig till tävlingen. 

– Halloweenhelgen på Beach Center är nog höstens höjdpunkt för mig. Den ger ett första kvitto på träningen under hösten samt viktig info kring vad vi behöver jobba vidare på. Även i år kommer vi att få se många elitspelare från GBC representera Sverige på NEVZA. Från rising stars till spelare med mängder av rutin och meriter, säger Elvir.

Han poängterar att det såklart finns många spelare som förtjänar att nämnas, men vill särskilt nämna två lag att hålla utkik efter.

– På herrsidan till exempel blir det roligt att se Stefan (Andreasson) och Anton (Andersson). De avslutade ju sommarsäsongen starkt och kände även på internationellt spel med mersmak. De har spelat tillsammans länge och har en mycket hög högsta nivå. Jag tror att vi får se ett ännu mer varierat spel än tidigare från dessa grabbar och de kan bli en svår nöt att knäcka. Annars är ju SM-guldmedaljören Jakob (Wijk Tegenrot) alltid sevärd med sin bollkontroll och speed. Denna helgen för första gången någonsin i tävlingssammanhang i par med Alexander Herrmann, GBC:s pålitlige ”traktor” som växlat upp något under hösten. Två spelare med massor av rutin men helt oprövade som lag, avslutar han.

Alexander Herrmann mot Jonatan Hellvig under en tidigare upplaga av NEVZA i Göteborg. Foto: Johanna Svensson

Alexander Herrmann i förra årets Nevza Beach Sweden. Foto: Johanna Svensson.

Den nordeuropeiska touren är ett ypperligt tillfälle för den svenska eliten att mäta sig med lag från andra länder, samt en språngbräda mot internationellt spel eftersom att poängen lagen tillskansar sig även kan användas för att komma in på Beach Pro Tour (världstouren).

Spindeln i nätet, och tillika projektledare för dessa arrangemang, heter Sandra Krook, och hon har vid det här laget god rutin när det kommer till att rodda internationella tävlingar. Nytt för de senaste tävlingarna är att publiken kan betala inträde om de vill, och pengarna går oavkortat till GBC:s elitsatsning.

– Vi hoppas många vill komma till Beach Center och kolla på grym beachvolley med grymma spelare. Det kostar inget att kolla men vi uppmanar alla besökare att swisha en valfri peng för att stötta eliten och våra tävlingar, säger Sandra. 

Tävlingen inleds i morgon (fredag) lunch och avslutas på söndagen. Vi kan se fram emot en helg med otroligt mycket beachvolleyboll från tidig morgon till sen kväll under Beach Centers tak.

Andra GBC-par med partners som kommer till start är:
Malin Bergholm / Louise Månesköld
Victoria Sahlberg / Ania Mierzejewska
Sara Malmström / Hulda Rudberg
Klara Ribom / Fanny Åhman (Stöcke IF)
Martin Appelgren / Alexander Annerstedt
Rasmus Boström / Finn Aldén Joyce


NEVZA Göteborg
3 november: gruppspel
4 november: åttondelar och kvartsfinaler
5 november: semi och medaljmatcher
16 herr- och 16 damlag från Sverige, Norge, Danmark, Finland och England
NEVZA är en förkortning av “North European Volleyball Zonal Association”

Spelschema dam
Spelschema herr