Boka bana
Bli medlem

Många GBC-hopp i Nordeuropeiska touren

Tolv svenska par återfinns i startfältet av höstens NEVZA-upplaga, varav hela 15 spelare är från GBC. Det finns god chans till att många hemmalag går långt med andra ord, och klubbens elit ställer upp med många starka kandidater. 

På damsidan är faktiskt de tre högst rankade lagen från Sverige, vilket inte hänt många gånger förut. Sanna Thurin och Helene Jernbeck i toppen och de följs av två GBC-konstellationer i form av nykomponerade Sara Malmström och Hulda Rudberg samt radarparet Louise Månesköld och Malin Bergholm. Båda lagen tränar hårt i klubbens elitsatsning och har nivån för att utmana om medaljerna.

Malin och Louise är erfarna i internationella sammanhang och kommer ge allt på hemmaplan.

Viktoria Sahlberg och Ania Mierzejewska från GBC har båda varit framgångsrika under sommaren och tar ständigt kliv framåt. I helgen återfinns de på samma sida av nätet. Klara Ribom har till helgen parat ihop sig med Fanny Åhman för första gången i tävlingssammanhang. Ytterligare ett nytt och spännande partnerskap hittar vi då GBC:s Ellen Lindqvist spelar tillsammans med Felicia Granberg. 

På herrsidan är det också svenskt i toppen av startfältet där vi hittar hemmaklubbens Alexander Annerstedt och Martin Appelgren som tog med sig mycket poäng efter sin fjärdeplats på Beach Pro Tour Future i Burundi i slutet av augusti. Likt många gånger förut spelar Stefan Andreasson och Anton Andersson som också de varit ute och spelat internationellt under sensommaren. 

Två rutinerade herrar som aldrig spelat ihop tidigare är GBC-duon Alexander Herrmann och Jakob Wijk Tegenrot. Men i helgen gör man debut ihop och kommer tveklöst att vara tuffa utmanare. Det sista GBC-paret är Finn Aldén Joyce och Rasmus Boström som på en bra dag kommer kunna ställa till det för många lag. 

Tävlingen inleds idag (fredag) och avslutas på söndagen. Vi kan se fram emot en helg med otroligt mycket beachvolleyboll från tidig morgon till sen kväll under Beach Centers tak.

 

NEVZA Göteborg
3 november: gruppspel
4 november: åttondelar och kvartsfinaler
5 november: semi och medaljmatcher
16 herr- och 16 damlag från Sverige, Norge, Danmark, Finland och England
NEVZA är en förkortning av “North European Volleyball Zonal Association”

Spelschema dam
Spelschema herr
Livestream