Boka bana
Bli medlem

Medaljfest för GBC i helgens NEVZA

Det blev stor succé när den nordeuropeiska touren avgjordes i Göteborg. Sverige stod för tre pallplatser, där fem av sex spelare representerade GBC. Resultatet? Två silver och ett brons.

Bästa placering på damsidan stod publikfavoriterna Hulda Rudberg och Sara Malmström för. Paret imponerade stort i semifinalen och besegrade danskorna Olsen/Schade. I en riktig rysare till final lyckades dock den norska duon Kjølberg/Varga dra det längsta strået, men GBC-tjejerna är ändå nöjda med turneringen.

– Så jävla roligt har det varit. Det är lätt att avsluta med en negativ känsla för att man förlorat sista matchen, men i det stora hela är vi nöjda och tycker att vi gjort en väldigt bra turnering. Jag är stolt, säger Sara. 

Sara och Hulda firar vunnen boll under lördagens kvartsfinal. Foto: @volleyheart.de

Då det är tjejernas tredje turnering tillsammans, och mycket är nytt i partnerskapet, har de försökt ha en tydlig plan genom hela turneringen för att maximera sin kapacitet.

– För mig är det nytt att dela block men det har funkat bra. Vi är inte det största laget så vi har försökt spela mer dynamiskt, något vi kommer jobba vidare med, fortsätter Sara.

De båda passar också på att rikta stort tack till alla medlemmar och trogna supporters som varit på plats och stöttat.

– Det var jättekul att spela på hemmaplan och se så mycket folk som hejade, även folk som inte brukar vara här, vilket känns extra kul. Vi kände att vi hade klubben i ryggen vilket hjälpte oss under turneringen, avslutar Hulda. 

GBC:s Stefan Andreasson i par med Anton Andersson stod för den främsta placeringen på herrsidan. I semifinalen avväpnade man finska duon Piippo/Topio i två raka set, men i finalen tog det stopp mot danska Houmann/Møllgaard som stod för en stark prestation i helgens sista match och tog hem titeln. 

Stefan i anfall mot klubbkamraten Rasmus Boström. Foto: @volleyheart.de

Samma danska par besegrade hemmahoppen Martin Appelgren och Alexander Annerstedt i semifinalen, men GBC:arna revanscherade sig senare mot Finland och knep bronset.

Förutom ovan nämnda stod göteborgarna för idel starka insatser och publiken hade ständigt nya hjältar att heja fram under hela helgen, ofta på flera banor samtidigt. 

Parallellt med den nordeuropeiska touren avgjordes även flera andra nationella tävlingsklasser. Samtliga 16 planer i Beach Center har minst sagt gått varma under helgen då över 200 lag kommit till spel. En riktig beachvolleyfest med andra ord. 


Samtliga GBC-placeringar plus partners:

Silver:
Stefan Andreasson / Anton Andersson
Sara Malmström / Hulda Rudberg

Brons:
Martin Appelgren / Alexander Annerstedt

5:e plats
Ellen Lindqvist / Felicia Granberg
Alexander Herrmann / Jakob Wijk Tegenrot
Finn Aldén Joyce / Rasmus Boström
Ania Mierzejewska / Victoria Sahlberg

9:e plats
Louise Månesköld / Malin Bergholm

13:e plats
Klara Ribom / Fanny Åhman