Boka bana
Bli medlem

Arkiv för december, 2021

Seriespelsgrupperna för VT22 är klara!

Nu är seriespelsgrupperna klara för vårterminen och du hittar grupperna under ”Grupper Dam” och ”Grupper Herr” via denna länken:

Seriespel VT22

För dig som ska spela seriespel är det viktigt att du har tagit del av klubbens seriespelsregler. Här ges det en utförlig förklaring på hur rankingsystemet fungerar, vad som gäller när man tar in reserv osv.

NYHET INFÖR VT22 – Läs!

 • Så här spelar grupperna på måndag/tisdag:
              Elitserien: Matcher 2 h
              Serie 1-4: Matcher i 1,5 h
              Serie 5: Träning 1 h + match 1 h

   

 • När det gäller reservregeln så behåller vi till viss del “Corona-reservregeln”, dvs att man inte får halv poäng vid reserv även under VT22 och framåt. Dock införs en begränsning: Inom varje 5-veckorsperiod får man bara ta in reserv två gånger utan poängavdrag, tar man in reserv en tredje gång så blir det halv poäng. Det är upp till varje seriespelsgrupp att hålla reda på detta och meddela oss om det blir poängavdrag. Mejla info@gbcbeach.com. 
 • Tiderna för de olika grupperna är nu spikade och du hittar tiderna här: Seriespelstider


Så här går gruppindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat torsdagsträning, då får du en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny i klubben tar vi i första hand hänsyn till de tidigare meriter du angett i kommentaren.

Vill du veta mer om hur rankingsystemet fungerar kan du läsa under gruppindelning/ranking i våra Seriespelsregler.

 

Har du några andra frågor och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på info@gbcbeach.com

Hoppas du får en rolig och utmanande vårtermin hos oss!

/Göteborg Beachvolley Club

Trettondagsturneringen inställd

Tyvärr måste vi meddela att Trettondagsturneringen 2022 är inställd. Vi hoppades in i det sista, men RF och Svenska Volleybollförbundet har nu beslutat att dra in sanktionen för denna tävling.

Eftersom möjligheten att betala tävlingen inte hade öppnat ännu så är det ingen som ligger ute med några pengar. Vi kommer även att skicka ut ett mejl till alla som anmält sig till tävlingen för att meddela att den inte blir av.

Nu håller vi tummarna för att vi får möjligheten att genomföra nästa storturnering, nämligen Easter Cup 2022.

Ta hand om varandra!

Seniorgrupper (torsdag/lördag) klara!

Nu är torsdags- och lördagsgrupperna klara inför vårterminen.
Att sätta grupper är en svår uppgift. Vi går igenom samtliga kommentarer och försöker ta hänsyn till alla de önskemål och krav som finns samtidigt som det är viktigt att få en jämn nivå i grupperna samtidigt som tiderna ska synka med tränarnas egna träningstider. Ja det är en hel del att väga in. Även om vi försöker kan vi inte uppfylla allas önskemål till 100% då det är många andra parametrar som spelar in, men då vi gjort grupperna med noga omtanke så önskar vi att du respekterar den grupp du blivit tilldelad.

Så här går gruppindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat torsdagsträning, då får du en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny i klubben tar vi i första hand hänsyn till de tidigare meriter du angett i kommentaren.

Även om vi har ett rankingsystem så går vi fortfarande igenom samtliga kommentarer och försöker matcha önskemålen så gott vi kan utan att frångå rankingsystemet allt för mycket.

Vill du veta mer om hur rankingsystemet fungerar kan du läsa under gruppindelning/ranking i våra Seriespelsregler.

Hur får jag en bättre ranking?
Det lättaste sättet, och det vi rekommenderar är att du anmäler dig till seriespelet och spelar upp dig och din ranking.

Hur fördelas tiderna på Torsdagsträningarna?
De spelare med bäst ranking har förtur på tiderna 18.00-19.30 och 19.30-21. Har du fått den sena tiden 21.00-22.30 beror detta på att du ligger i den lägre nivåskaran av samtliga anmälda för terminen.

Jag anser att jag hamnat i helt fel grupp
Har du hamnat i helt fel grupp kommer vi försöka justera detta under terminen. Det är ett beslut som tas av din tränare tillsammans med vår huvudtränare Martin Appelgren. Om du mot förmodan är missnöjd med din grupp, prata alltså med din tränare.

För frågor eller synpunkter, kontakta honom på huvudtranare@gbcbeach.com.

VÅRENS TRÄNINGSGRUPPER TORSDAG/LÖRDAG:
Klicka på träningen och vidare till GRUPPER för att se tider och grupper

SENIORTRÄNING

Träningsregler

Anmälan är fortfarande öppen till SERIESPEL, NYBÖRJARTRÄNING och JUNIORTRÄNING. Sista anmälan är på söndag 26/12.

 

Hoppas att ni får en rolig träningstermin VT22. Träningarna startar 10/1.

God Jul och Gott Nytt År!

🎅🎄❄

Elitspår VT22 – Uttagning klar

Nu är uttagningen till vårens Elitspår klar. Du hittar grupperna här:

Elitspår VT22/ST22

Du som har sökt, men inte fått en plats i vårens Elitspår har fortfarande möjlighet att anmäla dig till våra andra träningsgrupper. Sista anmälan för Torsdag/Lördag är 19/12 och Seriespel 26/12.

Träningsgrupp för 65+are i vår!

Vi har nu testat att köra beachvolleyträning för 65+are 10 veckor i höst, på onsdagar kl 12-13. Eftersom det blev så superlyckat och uppskattat så kör vi nu igång en träningsgrupp i vår också! Det blir samma tid, samma plats och till stor del samma gäng, men förhoppningsvis med ännu fler goa gubbar och gummor!!! 😃

Tipsa alla du känner som är 65 eller äldre om denna härliga träningsgrupp! Enligt de som kört nu så längtar man till onsdagarna, då man får träffa gänget och vara i solen, sanden och värmen, fika, skratta, tjöta, och dessutom lära sig beachvolley, hantera bollen och lyckas få till kul spel – och må toppen helt enkelt! De flesta passar dessutom på att äta vår goda och prisvärda dagens lunch ihop efter träningen. En bättre onsdag kan man knappt önska sig!

En längtar ju liksom till att en blir 65 nu för att få vara med på detta! 😉

Mer info och anmälan HÄR! Begränsat antal platser och sista anmälan söndag 26/12!
In och haffa en plats!
Även perfekt julklapp till mormor/farfar/ensamma granntanten/kollegan som gått i pension eller dyl!

Man kan även få hjälp med anmälan på plats om det är klurigt.

 

Trettondagsturneringen – Anmälan öppen

Anmälan är nu öppen till årets första turnering, Trettondagsturneringen 8-9/1.

För att spela denna turnering måste du aktivera din licens för 2022 och för att aktivera din licens för 2022 måste du betala ditt medlemskap för 2022.

LÖRDAG 8/1
08.30 – Open Svart**
14.00 – Challenger***

SÖNDAG 9/1
09.45 – Open Grön (40p)*
09.45 – Mixed

Läs mer och anmäl dig här: 

Trettondagsturn. 2022

Nya åtgärder mot smittspridning från 8 december

Nya åtgärder mot smittspridning från 8 decemberFrån och med den 8 december införs nya åtgärder för att minska smittspridningen. Vuxna rekommenderas att hålla avstånd i offentliga miljöer och att använda munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att undvika trängsel. Fortsätt att idrotta så länge du är helt symptomfri.

Läs mer på Svenska Volleybollförbundet

 

Läs HÄR för löpande uppdateringar om GBC och Covid-19

COVID-19