Boka bana
Bli medlem

COVID-19

Här uppdateras information löpande gällande COVID-19 och GBCs tränings- och tävlingsverksamhet.
För information och anpassningar angående Beach Center gå HIT.

 


18 januari 2022

Seriespelet fryser omgång 1
Seriespelet fryser i omgång 1 för upp- och nedgångar.

Läs mer HÄR


 

8 december 2021

Nya åtgärder mot smittspridning från 8 decemberFrån och med den 8 december införs nya åtgärder för att minska smittspridningen. Vuxna rekommenderas att hålla avstånd i offentliga miljöer och att använda munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att undvika trängsel. Fortsätt att idrotta så länge du är helt symptomfri.

Läs mer på Svenska Volleybollförbundet

 


 

1 juni 2021

Tävlingarna startar igång
Äntligen har vi fått tillåtelse att starta igång med tävlingar på alla nivåer. GBCs första tävling blir Mixed 5/6. Därefter följer någon form av tävling i princip varje helg under sommaren på GBC. Håll utkik i Säsongskalendern.

Läs mer hos Svenska Volleybollförbundet

 


 

21 januari 2021

Viktig information inför terminsstarten VT21

Läs mer HÄR

 


 

12 januari 2021

Ändringar / Coronaanpassningar i upplägget för VT21 – Uppdaterad
Läs mer HÄR

 


 

28 december 2020 10.00

Senarelagd träningsstart och förlängd anmälan VT21

Träningsstarten senareläggs till 24/1 och anmälan förlängs till 17/1.
Läs mer HÄR

 


 

15 december 2020 16.00

Ändringar / Coronaanpassningar i upplägget för VT21

För att minska risken för smittspridning kommer vi göra några justeringar i träningsupplägget inför VT21.
Läs hur det påverkar din träning HÄR

 


 

11 december 2020 12.00
Viktig information till dig som tränar HT20

Med anledning av de nya råden som Riksidrottsförbundet gick ut med den 8/12 kan vi nu meddela att vi återupptar höstens träningar igen. Läs mer om det HÄR.

För alla som blivit drabbade av frysta träningar under hösten erbjuds kompensation. Läs mer om det HÄR.

 


24 november 2020 11.30


Anmälan till vårens träningar är öppen

Vi utgår från att starta igång träningsverksamheten som planerat VT21.

Vi är i en osäker tid då vi ännu inte vet hur pandemin och myndigheternas beslut kommer att utveckla sig. GBC står inför risken att få uppleva sin största ekonomiska kris hittills då våra inkomster för träningarna är en stor och väsentlig del av ekonomin. Som vi tidigare har informerat kan vi ännu inte helt överblicka konsekvenserna men en viktig faktor i klubbens överlevnad blir att vi kommer i gång med vårens träningar. Därför utgår vi i planeringen för en normal träningsstart för vårterminen men vi är också beredda på att vi kan komma att behöva göra stora anpassningar. Om det blir färre tränings- eller seriespelstillfällen än planerat kommer det utfärdas en återbetalning för antalet uteblivna veckor.

Träningsupplägget för våren
Vi är förberedda på att göra alla justeringar som krävs för att våra medlemmar ska kunna komma igång med träningen igen. Vi utgår i grunden för samma vanliga träningsupplägg men vi är också beredda att anpassa och justera antalet i grupperna, längden på träningarna, träningstiderna och eventuellt flytta fram träningsstarten. Exakt hur upplägget blir kommuniceras i ett senare skede.

Förlängd sista anmälan
Sista anmälan förlängs till 27 december för samtliga träningsgrupper. Undantag gäller för utmanare och elit där anmälan stänger 15 december.

Resten av höstterminen
Efter de nya restriktionerna från myndigheterna om förlängda och förstärkta åtstramningar fattade GBCs styrelse nyligen ett jobbigt beslut om att förlänga frysningen av höstens träningar. Frysningen gäller tills vidare och kan ändras med kort varsel. Både personal och styrelse arbetar för fullt med att hitta lösningar för att kunna öppna upp träningsverksamheten igen på ett sätt som minimerar risken för smittspridningen och fortsatt följer myndigheternas riktlinjer. Detta betyder att vi inte vet säkert hur mycket av höstterminen som går bort ännu.

Mer information och anmälan till VT21

Elitsatsning (utmanare och elit)
Juniorträning
Nybörjarträning
Seniorträning (lördag och/eller torsdag)
Seriespel

 


 

Hur kan jag stötta klubben i dessa svåra tider?

Anmäl dig till vårens träningar
En stor del av klubbens intäkter kommer in genom anmälningar till träningarna. Att röra på sig är också oerhört viktigt för den fysiska och mentala hälsan.

Läs mer och anmäl dig till träningarna HÄR

Köp medlemskap för 2021
Om du inte kan eller vill träna i träningsgrupp till våren så rekommenderar vi att köpa medlemskap. Medlemskapet ger dig bättre pris på banhyra, luncher och du får vara med på roliga medlemsaktiviteter som arrangeras under året bland mycket annat.

Läs mer och köp medlemskap HÄR

Köp din måltid på Beach Cuisine
På Beach Cuisine kan du köpa dagens lunch, fika eller beställa mat från á la carte-menyn.
Alla rätter kan du köpa med som take-away.

Se menyn HÄR

Ge bort ett presentkort i julklapp
Från och med 1 december kommer du kunna köpa ett presentkort som gäller för betalning av träningar, banbokningar eller andra köp på GBC eller Beach Center. En jättebra julklapp för någon som redan är medlem i klubben eller till någon som du vill introducera till denna fantastiska sport! Dessutom ett jättebra sätt att stötta klubben på i dessa svåra tider.

Mer information om hur du köper presentkort kommer inom kort.

 


 

19 November 2020, 16.10
Med anledning av förlängda restriktioner

Efter de nya restriktionerna från myndigheterna om förlängda och förstärkta åtstramningar har GBCs styrelse fattat ett jobbigt beslut om att förlänga frysningen av höstens träningar/seriespel. Frysningen är tills vidare och kan ändras med kort varsel. Både personal och styrelse arbetar febrilt med att hitta lösningar för att kunna öppna upp träningsverksamheten igen på ett sätt som minimerar risken för smittspridningen och fortsatt följer myndigheternas riktlinjer.

Elitgrupper och juniorer under 15 år får fortsätta träna enligt tidigare beslut. Ett tillägg är att vi även kommer tillåta utmanargrupper att träna fr.o.m. 21/11 då de tillhör klubbens elitspår.

Hur drabbas GBC?
Den pågående pandemin har fört med sig att klubben nu står inför sin största ekonomiska kris någonsin. Våra intäkter för träningarna står för en stor och viktig del av våra intäkter. Vi kommer att söka stöd från RF men hittills har RF:s bidrag bara räckt till en liten del av den faktiska förlusten. Eftersom vi inte ännu vet hur stor del av terminen som träningarna faller bort kan vi inte ännu helt överblicka konsekvenserna. En viktig faktor blir också huruvida när vi kommer igång med vårens träningar. Här vädjar vi till våra medlemmar att hålla ut och stötta oss i den mån det är möjligt.

Kostnadsfria bantimmar
Eftersom Beach Center håller fortsatt öppet så har vi tittat på vissa tider med låg beläggning där man kan spela med ytterligare utökad trygghet. Här vill vi som en viss kompensation erbjuda gratis banbokning för samtliga medlemmar som fått sin klubbträning fryst under HT20.

Gratis träning gäller tillsvidare följande tider fr.om 20.11.19 :

Vardagar dagtid 9-11 och 14-16
Söndag-torsdag kvällstid 21-22.30
Fredagar kvällstid (Ipanema) 17.30-20.30
Lördagar 19-23
Söndagar (Ipanema) 9.30-11.30

Du bokar banan som vanligt dessa tider via hemsidan eller telefon 031 47 52 82. Väl på plats behöver du uppge ditt namn för receptionspersonalen och meddelar vilken grupp du tränar i.

Vad händer med träningarna framöver?
Personal och styrelse kommer under kommande veckor utreda om vi kan införa ytterligare åtgärder och anpassningar som gör det möjligt att genomföra träningar på ett sätt så vi kan minska risken för smittspridningen. Vi utesluter därför inte möjlighet att eventuellt kunna öppna upp höstens träningar med rådande restriktioner. Så snart det finns ny information kommer du kunna läsa den här.

Åtstramade riktlinjer när du besöker Beach Center

 • Vi vill att alla spritar sina händer direkt när du kommer till hallen. Handsprit står även utställt vid samtliga banor och på ett flertal olika ställen i hallen.
 • Byt om och duscha hemma. Vi vill inte att någon använder omklädningsrummen om det inte är absolut nödvändigt.
 • Uppmaning till er som bokar bana att hålla er till samma sällskap i största möjliga mån.
 • Fyll på din vattenflaska innan du kommer till hallen om möjlighet finns.
 • Häng inte kvar längre än nödvändigt i hallen. Gå direkt till din bana vid ankomst och direkt därifrån efter att ni krattat banan.

Tack för att du fortsätter tvätta händerna ofta och noga, stannar hemma om du blir sjuk, och hjälper till att hålla avstånd till personal och andra personer – tillsammans tar vi oss igenom detta!

 


 

18 November 2020 10.55
Turneringar t.o.m. 13/12 ställs in

Folkhälsomyndigheten har kommunicerat förlängda restriktioner till och med 13 december vilket innebär att samtliga GBCs turneringar ställs in till och med samma datum. Anmälda lag kommer få återbetalt inom kort.

Mer information finns på Svenska Volleybollförbundets hemsida

 


 

2 November 2020 11.10
GBC FRYSER STÖRRE DELEN AV VERKSAMHETEN

Med anledning av den senaste tidens utveckling avseende Covid-19 har styrelsen för GBC fattat följande beslut.

Klubbens styrelse ihop med kansli och personal har nu tagit beslutet om att frysa den största delen av verksamheten då vi med uppmaningen från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet känner ett stort ansvar att göra vad vi kan för att hålla smittspridningen nere. Sen pandemin tog fart har vi hållit fast vid hållningen att motionen och nätverket kring beachvolleyn är viktigt för våra medlemmars fysiska och mentala hälsa. Vi står fortfarande fast vid samma hållning men uppmaningen från myndigheterna är tydliga och vi kan inte längre motivera att hålla verksamheten igång på samma sätt som vi gjort under våren och sommaren. Vi hoppas dock innerligt att dessa åtgärder bidrar till att minska smittspridningen och att vi kan köra igång med verksamheten igen som planerat den 19/11.

Nedanstående åtgärder gäller till 19/11 om inget annat meddelas:

Seriespel
Seriespelet fryser fr.o.m. måndag 2/11. Om restriktionerna släpper som planerat den 19/11 kommer vi återuppta seriespelet så vi kan avsluta den nu påbörjade omgång 2. Omgång 3 utgår. Som tidigast återupptas seriespelet den 23/11 men det kan också bli en eller två veckor senare. Detta beslutas och kommuniceras så fort vi vet mer.

Seniorträning, Nybörjarträning och Utmanare
Vi fryser träningarna t.o.m. 19 november. Om inget annat meddelas fortgår träningen som vanligt fr.o.m. 20 november. För Utmanare Junior se åldersindelning nedan.

Juniorer födda -04 och tidigare
Gäller samma som för seniorträningen, tyvärr även om du tränar i en grupp med yngre juniorer.

Juniorer födda -05 och senare
Träningen fortsätter som vanligt. Det kommer ev. ske en omfördelning bland de grupper med blandade åldrar för att möjliggöra för de yngre juniorerna att kunna träna. Detta gäller Juniorträning och Utmanare Junior.

Elit och WT
Träningen fortsätter som vanligt med undantag från seriespel.

Bokning av GBC-träningar
Under denna period går det inte att boka GBC-tränare.

Tävlingar
Samtliga tävlingar och turneringar ställs in under denna period. Detta gäller samtliga sanktionerade tävlingar samt After Beach. Anmälda spelare/lag får avgiften återbetald inom kort.

 


 

30 Oktober 2020 13.40
Turneringar ställs in 7/11 och 14/11
Även Open Grön den 7/11 och Open Svart den 14/11 ställs in.

 


 

29 Oktober 2020 16.30
Turneringar ställs in
Baserat på de senaste restriktionerna har Svenska volleybollförbundet beslutat att alla turneringar ska ställas in i Västra Götaland from idag 29 oktober. Detta innebär tyvärr att helgens turneringar är inställda. Vi gör återbetalningar för avgifterna så ni behöver inte höra av er om detta.

Vad gäller träning så har vi inte ännu fått besked om exakta restriktioner. Helgens träningar och seriespel är ju på paus redan, och vi kommer uppdatera med information om hur vi behöver göra med vår träningsverksamhet i det närmaste. Vad gäller kvällens träningar så är de inte inställda, banorna är bokade för detta ändamål, men gå gärna in och läs på vad som uppmanas från folkhälsomyndigheterna för dig som privatperson.

 


 

3 Juni 15.40
Onsdagsgrillen 10/6 ställs in

Det första tillfället av Onsdagsgrillen som var planerad 10/6 ställs in. Vi tror och hoppas att kunna genomföra kommande Onsdagsgrillar efter det datumet.

 


 

28 Maj 10.00
Tävlingar i tävlingsperiod 4 och 5 inställda

Svenska Volleybollförbundet har beslutat att ställa in samtliga tävlingar i TP4 och TP5. TP4 och TP5 avser perioden 1 juni– 21 juni.
Detta påverkar följande tävling som planerats att genomföras i GBCs regi:

Open Svart 6/6

Klick här för mer info

 


12 Maj 10.40
After Beach 15/5 inställt

Göteborg Beachvolley Club ställer in After Beach som var planerad 15/5.6 Maj 14.49
Klubbmästerskapen (KM) framflyttat

Klubbens styrelse har beslutat att klubbmästerskapet inte kommer att arrangeras som planerat den 21/5.
Nytt datum för KM kommer att kommuniceras så fort vi vet.

 6 Maj 11.01
Tävlingar i tävlingsperiod 3 inställda

Svenska Volleybollförbundet har beslutat att ställa in samtliga tävlingar i TP3. TP3 avser perioden 18 maj – 31 maj.
Detta påverkar följande tävlingar som planerats att genomföras i GBCs regi:

Mixed 23/5
Open Grön 30p 30/5

Redan anmälda lag är informerade via mejl och återbetalningar är gjorda.

Beslut om kommande tävlingsperioder tas och kommuniceras senast onsdagen den 20 maj.
Läs mer på förbundets hemsida här:

 29 April kl. 12.20

Seriespelet fortsätter med frysta poäng i period 4

Då rekommendationerna från myndigheterna är fortsatt oförändrade har vi beslutat att fortsätta frysa poängen inför vårens sista seriespelsperiod, period 4.

Anledningen till detta beslut är att uppmana spelare som känner symptom att i första hand stanna hemma utan att det ska påverka seriespelspoängen.

Matcherna spelas fortfarande som planerat men poängen kommer inte ha någon betydelse för framtida placeringar. Då läget är som det är innebär det att vårens period 2 är den senaste poänggrundande perioden inför höstens seriespel om vi då är tillbaka på normalläge och kan spela på som vanligt.

Inofficiell resultatrapportering

Resultaten kommer fortfarande uppdateras på hemsidan men vi ber er alla att ta dessa med en nypa salt då de i slutändan inte är något som kommer påverka era placeringar.

Fria reserver och WO-lag

Under denna undantagsperiod frångår vi även från de vanliga reglerna för reserver och WO-lag. Man får ta in reserver och WO-lag oavsett nivå och dessa kan ni fylla i med fulla poäng i protokollen. Anledningen är: 1. poängen räknas inte, 2. det ska vara lättare för samtliga att hitta reserver så att de andra lagen i serien fortfarande ska få spela matcher.

VIKTIGT!

 • Tänk nu på att i första hand respektera andras hälsa och avstå från att spela eller komma till hallen om du känner symptom.
 • Är du orolig – stanna hemma.
 • Ha lite extra överseende denna perioden om inte alla lag är på plats. Vi får alla hjälpas åt att göra det bästa av situationen.
Läs mer om detta HÄR

15 April 10.20
After Beach 17/4 inställt

Göteborg Beachvolley Club ställer in After Beach som var planerad 17/4.1 April 14.01
Tävlingar i tävlingsperiod 2 inställda

Svenska Volleybollförbundet har beslutat att ställa in samtliga tävlingar i TP2. TP2 avser perioden 1 april – 17 maj.
Detta påverkar följande tävlingar som planerats att genomföras i GBCs regi:

2/5 Open Grön 60p
16/5 Open Svart

Redan anmälda lag är informerade via mejl och återbetalningar är gjorda.

Läs mer på förbundets hemsida här

 


27 Mars 16.51 
Regeringen informerar om nya skärpta direktiv
Regeringen har fattat beslut om att ytterligare begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.
Beslutet gäller från 29 mars och begränsningen innebär ett maxantal på 50 deltagare.
Träningsanläggningar omfattas inte av detta beslut och verksamheten håller därför fortsatt öppet.
Vi fortsätter att sprida ut bokningar och grupper i så stor omfattning det är möjligt.
Vi fortsätter följa utvecklingen löpande och är beredda att vidta vidare åtgärder om så krävs.
GBC träningsgrupper och seriespel fortsätter enligt planerat.

Läs här vad polisen skriver om det skärpta direktivet.

 27 Mars 11.28

Easter Cup är inställd men fixardag och Beach Clinics planeras att genomföras

Styrelsen i Göteborg Beachvolley Club (GBC) har beslutat att den årligen återkommande turneringen Easter Cup är inställd.
Den planerade fixardagen 4/4 kommer att genomföras. Mer info och anmälan
Träningslägret Beach Clinics kommer att genomföras men endast för medlemmar i GBC. Mer info och anmälan


19 Mars kl. 13.20
Stopp av sanktionerade turneringar

Svenska Volleybollförbundet gick nyligen ut med att samtliga sanktionerade tävlingar är inställda tills vidare med anledning av Coronaviruset. Många åker både kortare och längre resor för att tävla i rankinggrundande turneringar och dessa resor vill man hålla nere.

Vår hållning som förening är fortfarande att vi anser det viktigt att erbjuda en fristad för rörelse och gemenskap för alla friska och symptomfria medlemmar. Så länge efterfrågan finns och tills dess myndigheterna ändrar sina rekommendationer kommer vi därför fortsatt erbjuda träningar och tävlingar. Vi kommer dock göra några justeringar utifrån myndigheternas nu satta riktlinjer. Vad som gäller läser du mer om under resp. turnering på hemsidan som uppdateras löpande.

Läs mer om turneringarna här:

Vi vet precis som övriga i samhället inte hur situationen kommer utvecklas och vi gör allt för att hitta så bra lösningar som möjligt utefter de förutsättningar och regler som finns.

 

För medlemmar aktiva i träningsverksamheten

P.g.a. rådande Coronasituation är närvaron lägre än normalt både i träningsgrupperna och bland tränare. Vi tolkar detta som ett gott tecken att man väljer att stanna hemma framför att gå till träningen om man känner av någon form av sjukdomssymptom. Vi förstår också att man väljer att stanna hemma p.g.a. oro. Vi som klubb har uppmanat samtliga tränare att stanna hemma om de känner av sjukdomssymptom – precis som för alla andra, och vi har bara så många reservtränare så de räcker inte alltid till att täcka alla grupper. Därför vill vi under denna tiden uppmana alla medlemmar att ha större förståelse för om det saknas tränare. Om din grupp inte har någon tränare finns det träningsupplägg att hämta via hemsidan. Denna sida uppdateras löpande med nya träningsupplägg.

 

Vad gör vi som grupp om det inte dyker upp en tränare på vår träning?

 1. Stäm av med varandra. Det kan vara så att någon har fått en instruktion/upplägg för dagens träning från er tränare.
 2. På informationstavlan vid bana 11 kommer det sitta ett träningsupplägg som gruppen kan följa. Detta upplägg går även att ta del här och kommer att uppdateras med nytt material löpande.
 3. Är det väldigt få medlemmar på träningen så kolla runt med gruppen bredvid om de går att slå ihop dessa träningar.

Viktigt att vi alla hjälps åt i detta. Allt kommer inte att bli perfekt, men tillsammans gör vi det bästa av denna situation.

Vid andra idéer, tankar eller frågor – mejla info@gbcbeach.com

 

ÄR MAN SJUK ELLER HAR SYMTOM STANNA HEMMA, INGA UNDANTAG!

 16 Mars kl. 12.20
Seriespelet fryser poängen i period 3

P.g.a. rådande Corona-situation har vi tagit beslutet om att frysa poängen i seriespelets tredje period. Med hänvisning till Folkhälsomyndighetens uppmaning vill vi fortfarande att alla som är friska ska fortsätta spela och hålla sig aktiva. Anledningen till detta beslut är att uppmana spelare som känner symptom att i första hand stanna hemma utan att det ska påverka seriespelspoängen.

Matcherna spelas fortfarande som planerat men det kommer alltså inte ske några upp- eller nedgångar under period tre. Om vi bedömer att läget är bättre igen inför den sista och fjärde perioden kommer alltså poängen från period två vara grunden till placeringarna inför sista perioden.

Inofficiell resultatrapportering

Resultaten kommer fortfarande uppdateras på hemsidan men vi ber er alla att ta dessa med en nypa salt då de i slutändan inte är något som kommer påverka era placeringar.

Fria reserver och WO-lag

Under denna undantagsperiod frångår vi även från de vanliga reglerna för reserver och WO-lag. Man får ta in reserver och WO-lag oavsett nivå och dessa kan ni fylla i med fulla poäng i protokollen. Anledningen är: 1. poängen räknas inte, 2. det ska vara lättare för samtliga att hitta reserver så att de andra lagen i serien fortfarande ska få spela matcher.

Vi utgår i nuläget från att sista perioden återupptas i normalläge och om något annat beslutas kommer detta att kommuniceras i samtliga kanaler.

VIKTIGT!

 • Tänk nu på att i första hand respektera andras hälsa och avstå från att spela eller komma till hallen om du känner symptom.
 • Är du orolig – stanna hemma.
 • Ha lite extra överseende denna perioden om inte alla lag är på plats. Vi får alla hjälpas åt att göra det bästa av situationen.