Boka bana
Bli medlem

Arkiv för december, 2020

Senarelagd träningsstart och förlängd anmälan VT21

P.g.a. rådande pandemiläge planeras vårens träningar och seriespel att starta den 24/1 (tidigare planerat 11/1). Vårens två träningsuppehåll kommer därmed att strykas så att träningarna fortlöper 20 veckor under våren utan uppehåll (15 veckor för lördagsträningarna).

Anmälan till vårterminen förlängs till 17/1
Än är det inte försent att anmäla sig till träningar och seriespel! Håll igång beachandet och stötta klubben på samma gång. Tipsa gärna vänner och familj och introducera dom till vår fantastiska sport!

TILL TRÄNINGARNA

God Jul!

Det har varit ett minst sagt speciellt och utmanande år för oss alla. Vi har väl egentligen bara en önskan i jul – att få ett väldigt mycket godare och ”normalare” år nästa år, då vi får träna ordentligt, förflytta oss, vara sociala och få lov att umgås på riktigt, och till och med få göra high five och kramas igen! Det, och att kanske få se solen skymta emellanåt hade ju varit den bästa julklappen. 🙂

Vi på kansliet önskar er alla en fin jul! <3

 

Tips från coachen – på Youtube!

Under tiden träningarna varit frysta har vår huvudtränare och WT-spelare Martin Appelgren ihop med Alexander Herrmann (även han WT-spelare och utsedd till årets tränare i GBC 2018!) sammanställt några tekniktips i filmformat så att du kan fortsätta att underhålla din teknik på egen hand. Nu finns första filmen i serien GBC coachtips uppe på vår Youtube-kanal. Om du inte gör det redan, så se till att prenumrerera på kanalen så du inte missar när det kommer upp nya filmer. Denna första film har fokus på mottag. Kolla vad de har för tips och passa på att slipa på dina mottag när du tränar/spelar själv nästa gång.

 >>TILL VÅR YOUTUBE-KANAL

 

Årsmötet 2020

Förra veckan den 16/12 gick GBC:s årsmöte av stapeln, detta år blev vi tvingade att tänka till lite extra då mötet hölls digitalt via zoom. Alla inblandade skötte sig galant och mötet tuffade på på rekordtid och var klart på knappa två timmar. Denna gång fick vi klara oss utan lotturening och fest men vi håller tummarna att vi kan genomföra det vid nästa årsmöte. Styrelsen presenterade verksamhetsåret som gått, läs Verksamhetsberättelsen här samt presenterade förslaget på Verksamhetsplan som årsmötet klubbade, här kan du läsa den.
GBCs styrelse och valberedning för 2020/2021 ser ut som följande:

Styrelse
Anneli Friborg – Ordförande
Max Callenberg – Kassör
Haiko Steitzer – Sekreterare & Junioransvarig
Karin Backström – Vice ordförande & Tränar-, tränings- och utbildningsansvarig
Thomas Herrmann – Elitansvarig
Ludvig Simonsson – Eventansvarig
Johan Rininsland – Ledamot
Anna-Karin Anki Hermansson – Ledamot

Valberedning
Christer Bengtsson – Ordförande
Elin Westin
Gustav Lösnitz

Anmäl dig till vårens träningar

Nu kan du anmäla dig till vårterminen träningar och seriespel. Om det p.g.a. pandemin blir färre tränings- eller seriespelstillfällen än planerat kommer det utfärdas en återbetalning för antalet uteblivna veckor.

GBC har upprättat en egen sida för information angående COVID-19 och klubbens träningsverksamhet. Läs mer om hur klubben resonerar kring starten för vårterminen HÄR

För mer information och anmälan läs på respektive träning nedan:

Elitsatsning (utmanare och elit)
Juniorträning
Nybörjarträning
Seniorträning (lördag- och torsdagsträning)
Seriespel

Anmälan stänger:
15/12: Elitspåret
27/12: Övriga träningsgrupper

 

Se några av de anpassningar och justeringar som kommer göras inför vårterminen och hur det påverkar träningsupplägget HÄR

Påminnelse GBC Årsmöte 16/12

På onsdag 16/12 kl 18.30 är det årsmöte, in och anmäl dig om du inte redan gjort! Anmäl dig här >>

På mötet presenteras resultatet från förra året 2019/2020 t.o.m 31 aug och planerna presenteras för innevarande verksamhetsår 2020/2021 fr.o.m. 1 sep samt motioner tas upp och nästa års styrelse väljs. Det är du som medlem som kan vara med på mötet och ta tillfället i akt och ställa frågor, yttra dig med vad du tycker samt rösta.

Inför mötet läs gärna:
– Verksamhetsberättelsen, där året som gått berättas i text och bild
– Årsredovisning, verksamhetsårets ekonomiska resultat fram till 31 augusti
– Verksamhetsplan, styrelsens förslag på kommande årets fokus
– Motion från medlem om utökade cykelställ
– Valberedningens förslag på nästa års styrelse
Alla dokument hittar du här: https://gbcbeach.com/klubben/styrelsen

Då årsmötet i år är digitalt så får du en länk skickad till dig innan mötet. Inlogg är öppet från kl 18.00 och du identifierar dig för att prickas av i röstlängden. Mötet startar 18.30.
Anmäl dig här >>

Väl mött
GBC Styrelse

Länk till till ursprunglig kallelse

 

Viktig information till dig som tränar HT20

Med anledning av de nya råden som Riksidrottsförbundet gick ut med den 8/12 kan vi nu meddela att vi återupptar höstens träningar igen. De nya råden tillåter ungdomar och vuxna över 15 år att träna igen, under former som minskar risken för smittspridning. Detta är såklart ett glädjande besked för vår verksamhet som nu motiverar oss att köra igång träningsverksamheten igen. Samtidigt är vi fullt medvetna om det fortsatt allvarliga läget och kommer därför vidta skarpa åtgärder för att minska risken för smittspridning så mycket som möjligt. 

Läs RFs nyhet HÄR
Läs Svenska Volleybollförbundets nyhet HÄR 

 

Träningar och träningsmatcher seriespel återupptas fr.o.m. 13/12.
Det innebär att samtliga träningar och seriespelsmatcher kommer att genomföras fr.o.m. söndag.
OBS! Seriespelsträningarna utgår och endast träningsmatcher genomförs enligt matchschemat som återstår för de två sista omgångarna i period 2, utan någon officiell poängräkning.

Seriespel Om möjligt, ta kontakt med era motståndare i förväg och bekräfta att båda lagen kommer. Om ni själva inte kan spela försök få in två andra spelare så motståndarlaget får spela. Era kommande motståndare ser ni i seriespelstabellen genom att klicka på namnet för den serie ni tillhör.

Seriespelstabell Dam: https://gbcbeach.com/seriespel/tabell-och-resultat-dam
Seriespelstabell Herr: https://gbcbeach.com/seriespel/tabell-och-resultat-herr

 

HÖSTTERMINEN FÖRLÄNGS

Vi förlänger träningsperioden så att samtliga seriespel och de flesta träningsgrupper får två träningstillfällen (undantag fredagar och lördagar). Det innebär också vissa förändringar i schemat. Se nedan.

Söndagsträningar/seriespel: 13 + 20 dec
Måndagsträningar/seriespel: 14 + 21 dec
Tisdagsträningar/seriespel: 15 + 22 dec
Onsdagsträningar: 16 + 23 dec
Torsdagsträningar: 17 + 29 dec (Obs. 29 dec är en tisdag)
Fredagsträningar: 18 dec
Lördagsträningar: 19 dec

Banschemat är lite omfördelat. Se om det påverkar din grupp HÄR

 

DITT ANSVAR SOM MEDLEM

 • Stanna hemma vid minsta symptom.
 • Du ska inte använda omklädningsrum eller duschar utan kommer ombytt och duschar hemma. Omklädningsrum används endast som passage.
 • Du får komma som tidigast 10 minuter innan din träning.
 • Gå direkt till din bana och lämna hallen direkt efter avslutad träning utan att dröja kvar längre än absolut nödvändigt.
 • Tvätta och sprita händerna direkt när du kommer till hallen.
 • Fyll på vattenflaskan hemma.
 • Håll avstånd till varandra. Om det är fullt på trallen när du ska till/från din träning – gå i sanden.
 • Om du skulle insjukna i Covid-19 och du varit på en träning, meddela kansliet via telefon eller mail så vi kan informera din träningsgrupp.

 

KLUBBENS ÅTGÄRDER

 • Det kommer vara max 8 spelare + tränare på varje bana. Om någon bana skulle ha fler deltagare kommer tränare och personal på plats fördela om grupperna. Var därför inställd på att du kan få byta bana och/eller träningsgrupp någon träning.
 • Vi bokar upp extra banor som ska användas om antalet i grupperna överskrider 8 pers. 
 • Vi utesluter seriespelsträningarna och fryser poängen i seriespelet.
 • Vi öppnar upp fler passager och hänvisar spelare till utebanorna för utpassering.
 • Tränare uppmanas att se över sina träningsupplägg och utesluta övningar som innehåller närkontakt.
 • Handsprit står utställt vid varje bana

 

KLUBBENS STÅNDPUNKT

Vi vet att beachvolleyn är viktig för våra medlemmar. Förutom det fysiska välmåendet som kommer med idrottandet så finns det så många andra värden som att tillhöra ett sammanhang, ett socialt nätverk och ha en frizon att komma till där man kan lämna vardagsproblem och bekymmer bakom sig för en stund. För oss som förening är det viktigaste att kunna erbjuda medlemmar möjlighet att utöva den sport de älskar för den fysiska och mentala hälsans skull. Vi ser det som vårt samhällsansvar och från dess att myndigheterna tillåter oss att genomföra träningar kommer vi göra allt som står i vår makt för att det ska fungera på ett bra och ett så säkert sätt som möjligt. För att detta ska fungera krävs det att vi gör det tillsammans och att varje enskild medlem tar sitt ansvar och följer myndigheternas och klubbens uppsatta riktlinjer. Vi har hittills sett att medlemmar har följt råden exemplariskt och spritat sina händer, gått direkt till sin bana mm. så det råder inga tveksamheter att vi kommer lösa även detta på ett bra sätt tillsammans. Vi är ju trots allt #gbcfamiljen.

 

KOMPENSATION FRYSTA TRÄNINGAR HT20

Alla medlemmar som är med i träningsgrupp under HT20 erbjuds kompensation för de frysta träningstillfällena under hösten. För samtliga grupper som inte tillhör elitspåret räknar vi även in de två sista veckorna i kompensationen, trots att vi återupptar träningarna. Sammantaget kan du få ut 80% av det totala beloppet för antalet frysta träningstillfällen (inkl. de kommande två träningsveckorna). Anledningen till att det är 80% och inte 100% är att verksamheten fortsatt varit tvungen att ta budgeterade kostnader under perioden. Kompensationen sätts in på ett värdekort som är kopplat till dig personligen som du kan använda för köp i Beach Center eller GBC. 

Det är en oerhört tuff tid ekonomiskt för klubben och om du har möjlighet vädjar vi till att efterskänka kompensationen tillbaka till klubben. 

För att ta del av kompensationen klicka HÄR

 

SE ÄVEN:

Gratis tränartimmar. Som ytterligare plåster på såren kan du som medlem fortsätta nyttja gratis tränartimmar på utvalda tider t.o.m. 23/12. För information om vilka tider som gäller se HÄR

Slipa tekniken. Under tiden träningarna varit frysta har vår huvudtränare och WT-spelare Martin Appelgren ihop med Alexander Herrmann sammanställt några tekniktips i filmformat så att du kan fortsätta att underhålla din teknik på egen hand. Filmerna hittar du på klubbens YOUTUBE-kanal. Se till att prenumerera på den så du inte missar nåt. 🙂 

 

För frågor kontakta GBC Kansli på info@gbcbeach.com

Kompensation till medlemmar för fryst träning HT20

Alla medlemmar som är med i träningsgrupp under HT20 erbjuds kompensation för de frysta träningstillfällena under hösten. För samtliga grupper som inte tillhör elitspåret räknar vi även in de två sista veckorna i kompensationen, trots att vi återupptar träningarna (läs mer HÄR).

Sammantaget kan du få ut 80% av det totala beloppet för antalet frysta träningstillfällen (inkl. de kommande två träningsveckorna). Anledningen till att det är 80% och inte 100% är att verksamheten fortsatt varit tvungen att ta budgeterade kostnader under perioden så som bl.a. kanslipersonal och drift. Kompensationen sätts in på ett värdekort som är kopplat till dig personligen som du kan använda för köp i Beach Center eller GBC. 

Det är en oerhört tuff tid ekonomiskt för klubben och om du har möjlighet vädjar vi till att efterge kompensationen tillbaka till klubben.

OBS! Sista dag att fylla i formuläret är den 20/12-20. Därefter efterskänks kompensationen per automatik till GBC.
Formuläret är nu stängt.

 

Som plåster på såren för utebliven träning har vi tagit fram några lösningar som du kan nyttja och använda fritt och som inte är inräknad i kompensationen. Dessa är:

 • Återupptagen träning fr.o.m. 13/12 (läs mer HÄR)
 • Kostnadsfri banhyra (läs mer HÄR)
 • Tekniktips i filmformat (kommer inom kort)