Boka bana
Bli medlem

Viktig information till dig som tränar HT20

Med anledning av de nya råden som Riksidrottsförbundet gick ut med den 8/12 kan vi nu meddela att vi återupptar höstens träningar igen. De nya råden tillåter ungdomar och vuxna över 15 år att träna igen, under former som minskar risken för smittspridning. Detta är såklart ett glädjande besked för vår verksamhet som nu motiverar oss att köra igång träningsverksamheten igen. Samtidigt är vi fullt medvetna om det fortsatt allvarliga läget och kommer därför vidta skarpa åtgärder för att minska risken för smittspridning så mycket som möjligt. 

Läs RFs nyhet HÄR
Läs Svenska Volleybollförbundets nyhet HÄR 

 

Träningar och träningsmatcher seriespel återupptas fr.o.m. 13/12.
Det innebär att samtliga träningar och seriespelsmatcher kommer att genomföras fr.o.m. söndag.
OBS! Seriespelsträningarna utgår och endast träningsmatcher genomförs enligt matchschemat som återstår för de två sista omgångarna i period 2, utan någon officiell poängräkning.

Seriespel Om möjligt, ta kontakt med era motståndare i förväg och bekräfta att båda lagen kommer. Om ni själva inte kan spela försök få in två andra spelare så motståndarlaget får spela. Era kommande motståndare ser ni i seriespelstabellen genom att klicka på namnet för den serie ni tillhör.

Seriespelstabell Dam: https://gbcbeach.com/seriespel/tabell-och-resultat-dam
Seriespelstabell Herr: https://gbcbeach.com/seriespel/tabell-och-resultat-herr

 

HÖSTTERMINEN FÖRLÄNGS

Vi förlänger träningsperioden så att samtliga seriespel och de flesta träningsgrupper får två träningstillfällen (undantag fredagar och lördagar). Det innebär också vissa förändringar i schemat. Se nedan.

Söndagsträningar/seriespel: 13 + 20 dec
Måndagsträningar/seriespel: 14 + 21 dec
Tisdagsträningar/seriespel: 15 + 22 dec
Onsdagsträningar: 16 + 23 dec
Torsdagsträningar: 17 + 29 dec (Obs. 29 dec är en tisdag)
Fredagsträningar: 18 dec
Lördagsträningar: 19 dec

Banschemat är lite omfördelat. Se om det påverkar din grupp HÄR

 

DITT ANSVAR SOM MEDLEM

 • Stanna hemma vid minsta symptom.
 • Du ska inte använda omklädningsrum eller duschar utan kommer ombytt och duschar hemma. Omklädningsrum används endast som passage.
 • Du får komma som tidigast 10 minuter innan din träning.
 • Gå direkt till din bana och lämna hallen direkt efter avslutad träning utan att dröja kvar längre än absolut nödvändigt.
 • Tvätta och sprita händerna direkt när du kommer till hallen.
 • Fyll på vattenflaskan hemma.
 • Håll avstånd till varandra. Om det är fullt på trallen när du ska till/från din träning – gå i sanden.
 • Om du skulle insjukna i Covid-19 och du varit på en träning, meddela kansliet via telefon eller mail så vi kan informera din träningsgrupp.

 

KLUBBENS ÅTGÄRDER

 • Det kommer vara max 8 spelare + tränare på varje bana. Om någon bana skulle ha fler deltagare kommer tränare och personal på plats fördela om grupperna. Var därför inställd på att du kan få byta bana och/eller träningsgrupp någon träning.
 • Vi bokar upp extra banor som ska användas om antalet i grupperna överskrider 8 pers. 
 • Vi utesluter seriespelsträningarna och fryser poängen i seriespelet.
 • Vi öppnar upp fler passager och hänvisar spelare till utebanorna för utpassering.
 • Tränare uppmanas att se över sina träningsupplägg och utesluta övningar som innehåller närkontakt.
 • Handsprit står utställt vid varje bana

 

KLUBBENS STÅNDPUNKT

Vi vet att beachvolleyn är viktig för våra medlemmar. Förutom det fysiska välmåendet som kommer med idrottandet så finns det så många andra värden som att tillhöra ett sammanhang, ett socialt nätverk och ha en frizon att komma till där man kan lämna vardagsproblem och bekymmer bakom sig för en stund. För oss som förening är det viktigaste att kunna erbjuda medlemmar möjlighet att utöva den sport de älskar för den fysiska och mentala hälsans skull. Vi ser det som vårt samhällsansvar och från dess att myndigheterna tillåter oss att genomföra träningar kommer vi göra allt som står i vår makt för att det ska fungera på ett bra och ett så säkert sätt som möjligt. För att detta ska fungera krävs det att vi gör det tillsammans och att varje enskild medlem tar sitt ansvar och följer myndigheternas och klubbens uppsatta riktlinjer. Vi har hittills sett att medlemmar har följt råden exemplariskt och spritat sina händer, gått direkt till sin bana mm. så det råder inga tveksamheter att vi kommer lösa även detta på ett bra sätt tillsammans. Vi är ju trots allt #gbcfamiljen.

 

KOMPENSATION FRYSTA TRÄNINGAR HT20

Alla medlemmar som är med i träningsgrupp under HT20 erbjuds kompensation för de frysta träningstillfällena under hösten. För samtliga grupper som inte tillhör elitspåret räknar vi även in de två sista veckorna i kompensationen, trots att vi återupptar träningarna. Sammantaget kan du få ut 80% av det totala beloppet för antalet frysta träningstillfällen (inkl. de kommande två träningsveckorna). Anledningen till att det är 80% och inte 100% är att verksamheten fortsatt varit tvungen att ta budgeterade kostnader under perioden. Kompensationen sätts in på ett värdekort som är kopplat till dig personligen som du kan använda för köp i Beach Center eller GBC. 

Det är en oerhört tuff tid ekonomiskt för klubben och om du har möjlighet vädjar vi till att efterskänka kompensationen tillbaka till klubben. 

För att ta del av kompensationen klicka HÄR

 

SE ÄVEN:

Gratis tränartimmar. Som ytterligare plåster på såren kan du som medlem fortsätta nyttja gratis tränartimmar på utvalda tider t.o.m. 23/12. För information om vilka tider som gäller se HÄR

Slipa tekniken. Under tiden träningarna varit frysta har vår huvudtränare och WT-spelare Martin Appelgren ihop med Alexander Herrmann sammanställt några tekniktips i filmformat så att du kan fortsätta att underhålla din teknik på egen hand. Filmerna hittar du på klubbens YOUTUBE-kanal. Se till att prenumerera på den så du inte missar nåt. 🙂 

 

För frågor kontakta GBC Kansli på info@gbcbeach.com