Boka bana
Bli medlem

Seriespelet – ett sätt att utmana och utmanas året om

Under beachvolleyns högsäsong på sommaren är utbudet av tävlingar stort runt om i landet. Tyvärr är sommaren kort och innan man vet ordet av det är det höst igen och utbudet återigen knapert. För de som vill samla på sig meriter och tävlingserfarenhet kan det vara svårt – om man inte bor i Göteborg med omnejd vill säga. Att som medlem i GBC få äga, och ha tillgång till, världens största inomhushall för beachvolleyboll är ett privilegium som bara vi kan skryta med. Vi kan utöva världens bästa sport – året runt! 

Något annat som är unikt med GBC är att vi har ett eget seriespel med mellan 14-20 divisioner i varje klass, varje termin. Seriespelet är för alla beachvolleyspelare – oavsett om man siktar på SM eller om man vill tävla för nöjets skull. Ju bättre man är och ju fler matcher man vinner, ju högre upp i seriespelet kommer man där motståndet också blir tuffare.

Anki & Cilla
Vi har tagit tempen på Anna-Karin ”Anki” Hermansson och Cecilia ”Cilla” Boreström som tidigt hittade seriespelet och varandra som partners för att höra vad de tycker om konceptet.

Ni har spelat seriespel i GBC så länge vi kan minnas. Hur började det hela och hur kommer det sig att ni har fortsatt så länge?
Cilla började spela vanlig inomhus volleyboll sent 80-tal och föll för beach 2001 då hon började spela seriespel. Anki hittade till hallen ett år senare och började med seriespel 2003. Vi har sen dess varit trogna seriespelare med lite olika partners och hittade varann vintern 2014 (10-årsjubileum nästa år). Vi har båda bara pausat för barnledighet i 2 omgångar vardera (2003, 2005, 2008, och 2009). Att vi började spela ihop var nog mest en slump – Cillas partner flyttade utomlands och Ankis partner fick problem med ryggen. Vi hade spelat mot varann i flera år och kände att vi skulle kunna passa ihop som spelare.

Vad är det bästa med att spela just seriespel?
Det bästa med seriespelet är tävlingsmomentet i kombination med det sociala. Det är ett andningshål i den stundtals stressiga vardagen, måndag kväll är helig och ämnen som inte avhandlats i duschen efteråt kan nog räknas på ena handen. Att vi dessutom spelar mot tjejer i alla åldrar är en fantastisk bonus.

Ni har ju spelat ihop som lag väldigt länge, vad är framgångsreceptet på en lyckad lagkonstellation?
Vårt framgångskoncept ligger i samma inställning och ambitionsnivå, vi kör så länge kroppen håller och vi tycker det är kul.

Vad skulle ni vilja säga till de som står och väger mellan träningsgrupp och seriespel?
Det är svårt att svara på vad man skulle välja mellan träningsgrupp och seriespel, då det var väldigt längesen vi var i en träningsgrupp. De säsonger vi har haft möjligheten att sätta ihop en egen grupp med vald tränare har träningen varit riktigt kul, men måste man välja så vinner seriespelet. Det är en härlig sammanhållning i serien vilket det säkert kan vara i en träningsgrupp också, men i träningsgruppen kommer man kommer ju aldrig åt dem där match/tävlings-känslan som är så underbar.

——————————————————————————————————

För dig som också är sugen på att testa på seriespel kan du följa länkarna nedan för mer information.
Anmälan stänger 27 augusti

Länkar

Information och Anmälan Seriespel
Hitta seriespelspartner
Seriespelsregler
Träningsgrupper