Boka bana
Bli medlem

Styrelsemedlemmar kontakt

GBC Styrelse är ideell och arbetar med långsiktiga planer och utveckling inom alla klubbfrågor såsom träningar, tävlingar, event, junior- och elitverksamhet osv. Vi representerar klubbens alla medlemmar, både juniorer, seniorer, nybörjare och elit.

Här finner du presentationer och kontaktuppgifter till GBC styrelseledamöter verksamhetsår 2020/2021:

Anneli Friborg – Ordförande (anneli.friborg@gbcbeach.com)

GBC Styrelse Anneli Friborg
Har spelat beachvolley sedan ungefär 2007 och är en glad motionär som gillar att tävla seriespel och open ibland och vara tränare när jag hinner. Världens roligaste motionsform! Sedan 2015 har jag fått förtroendet från medlemmar att vara en del i GBC:s styrelse som ordförande och jag är tacksam för att få vara delaktig i att utveckla och driva denna fantastiska verksamhet framåt. Det är roligt, klurigt, ibland tungt, men oftast väldigt intressant och lärorikt. Vi är en förening som består av juniorer, seniorer, motionärer och elitsatsande och det vi alla har gemensamt är att vi gillar att utöva beachvolley! Vi alla medlemmar i GBC äger tillsammans världens största inomhusanläggning som är Beach Center på Kviberg. Kan man vara annat än stolt när man säger det? 🙂

Karin Backström – Vice ordförande & Träning-, Tränare- & Utbildningsansvarig (karin.backstrom@gbcbeach.com)

Hej! Karin Backström heter jag och är ledamot i GBC styrelse sedan hösten 2018, för närvarande med ansvar för träning, träningar och utbildningar samt vice ordförande. Jag började spela beachvolleyboll i GBC nybörjargrupp våren 2017 och föll pladask för sporten. Idag tränar jag i den elitsatsande WT-gruppen och när jag inte har fötterna barfota i sanden eller i ett par skor på gymmet arbetar jag som läkare. Hör gärna av dig om du har frågor eller förslag till hur vi kan fortsätta att utveckla och förbättra Göteborg Beachvolleyboll Club!

Max Callenberg – Kassör (max.callenberg@gbcbeach.com)

Jag är 33 år och en medelmåttig beachvolleybollspelare som inte bangar sista ölen. Fåordig.

Thomas Herrmann – Elitansvarig (thomas.herrmann@gbcbeach.com)

Jag började med volleyboll i mitten på 70-talet och efter hand så blev det beachvolley på somrarna. När den gamla beachhallen startade 1993 var jag med och tränade i de första träningsgrupperna men slutade några år senare när jag fick lite skador, så jag vilade i drygt 10 år, medans mina barn växte upp.

Sedan hände det – jag fick ett återfall i sanden för ca 10 år sedan och jag var fast igen. Efter ett par bronsmedaljer i veteranklasserna 35 och 45 är jag numera dubbel guldmedaljör, först i 50 klassen och senast 2018 i 55+ klassen – så det går uppåt…😊. På bilden syns ett av mina sista hopp, numera lyfter jag inte så högt ur sanden…men rutinen försvinner ju inte, så jag får leva på det.

Haiko Steitzer – Sekreterare & Junioransvarig (haiko.steitzer@gbcbeach.com)

Jag är född (1975) och uppvuxen i den östtyska staden Greifswald och via Berlin kommit 2010 till Göteborg. Medlem i GBC sedan 2013 och i styrelsen sedan 2018. Jag är en tävlingsinriktad motionär sedan 1992 med egen juniorverksamhet i familjen 🙂

Ludvig Simonsson – Eventansvarig (ludvig.simonsson@gbcbeach.com)

En glad kille på snart 30 år som började träna beachvolleyboll i slutet av gymnasiet. Flyttade upp till Umeå för att lägga mer tid på denna fantastiska sport. Bodde där uppe mellan 2011 och 2016 och under den perioden spelade jag bland annat min första Sverigetour. Valde att satsa mer på sporten och flyttade i september 2016 ner till Göteborg och började träna i WT-gruppen. Har spelat i lite olika länder och har några pallplatser på olika tourtävlingar och i en Nevza. Skadade foten för snart två år sedan, så har knappt tränat och inte alls tävlat sedan dess. Foten börjar bli bättre och har så smått börjat träna i sanden igen!

Anna-Karin Hermansson – Ledamot (anna-karin.hermansson@gbcbeach.com)

Har spelat beachvolleyboll sen 2002, började med att en kompis frågade om jag ville prova och fastnade direkt. Världens bästa sport! Har spenderat de flesta måndag sedan dess (med ett par uppehåll för graviditeter) i beachhallen, en trogen seriespels spelare helt enkelt. Har suttit med i styrelsen sen 2018.
Bilden är från Beach SM 2020 tillsammans med min grymma partner Cecilia Boreström (till vänster).

Johan Rininsland – Ledamot (johan.rininsland@gbcbeach.com)

Jag började med volleyboll och beachvolleyboll för över 30 år sen och spelade mitt första beach-SM i början på 90-talet. Gjorde en rejäl satsning på att bli bäst i Sverige och även att lyckas internationellt, men fattade inte att det behövdes mer än bara tid, vilja och hårt jobb. Har ägnat mycket tid efter karriären åt att fundera på vad som kunde gjorts bättre och drömmer nu om att kunna hjälpa unga satsande spelare få bättre möjligheter att lyckas än vad jag hade. Ångrar inget, men grymt nyfiken på vad som hade gått med rätt tänk. Har suttit i styrelsen 2 gånger innan, runt 2000 och senast 2014. Håller tränarutbildningar ett par gånger om året. Har varit medlem i GBC i 25 år och har en närmast oförklarlig kärlek till klubben. (Hittar inga foton där jag ser seriös ut mer än detta – det är jag till höger 😉

 

Samlade kontaktuppgifter till GBC:s styrelse:

Titel Namn Kontakt
Ordförande Anneli Friborg anneli.friborg@gbcbeach.com
Kassör Max Callenberg max.callenberg@gbcbeach.com
Sekreterare & Junioransvarig Haiko Steitzer haiko.steitzer@gbcbeach.com
Elitansvarig Thomas Herrmann thomas.herrmann@gbcbeach.com
Eventansvarig Ludvig Simonsson ludvig.simonsson@gbcbeach.com
Vice ordförande & Tränare/Träning/Utbildningsansvarig Karin Backström karin.backstrom@gbcbeach.com
Ledamot Anna-Karin Hermansson anna-karin.hermansson@gbcbeach.com
Ledamot Johan Rininsland johan.rininsland@gbcbeach.com

Valberedning:

  • Christer Bengtsson – Ordförande
  • Elin Westin
  • Gustav Lösnitz

 

Ipanema Beach AB är helägt av klubben GBC och driver med hjälp av VD och personal anläggningen Beach Center på Kviberg i Göteborg.

Kontaktuppgifter till Ipanema Beach AB:s styrelse:

Titel Namn Kontakt
Ordförande Jan Magnusson jan.magnusson@gbcbeach.com
Ledamot David Alm david.alm@gbcbeach.com
Ledamot Anneli Friborg anneli.friborg@gbcbeach.com