Boka bana
Bli medlem

Integrationsprojekt

GBC och Beach Center vill göra något för att hjälpa världen att bli lite bättre. Vi har under flera års tid därför samarbetat med olika integrationsorganisationer. Vi upplåter bantid och ibland även tränare för att nyanlända och/eller ensamkommande ungdomar ska få en meningsfull, stärkande och glädjefylld fritidsaktivitet. Det är väldigt uppskattat och lyckat och det känns bra att vi kan göra något gott för åtminstone några!

Vi utvecklar vårt integrationsengagemang mer och mer och kan idag stolt presentera 3 olika grenar av arbetet:

  • Samarbete med organisationer
  • Sponsring av nyanländas träning
  • Integrationsturneringar

 

SAMARBETE MED ORGANISATIONER

Vi upplåter bantid till 3 olika organisationer som kommer en gång i veckan för att spela med eller utan tränare. De vi i dagsläget samarbetar med är;

  • IM, Individuell Människohjälp
  • Rampen
  • Newcomers (RFSL Ungdom)
  • (Tidigare även Bräcke Språkintroduktion men de har pausat sin aktivet hos oss)

 

SPONSRING AV NYANLÄNDAS TRÄNING

På initiativ av två av våra medlemmar har vi startat en insamlingsfond för att kunna hjälpa nyanlända ungdomar ta del av vår ordinarie träningsverksamhet och på så vis verkligen integreras i klubben och vårt samhälle.

Det sägs att allt händer av en anledning…
När Morteza Yousefi fick utmärkelse som årets medlem 2017 på årsmötets middag, blev det en inspiration till att fler skulle få möjlighet att integreras i det svenska samhället och samtidigt utöva den bästa sporten i världen. Fler barn skulle kunna få möjlighet att utveckla sina kunskaper i det svenska språket och kanske bli klubbens nästa elitspelare.

Hjälp oss förverkliga en idé
Vi vill peppa och möjliggöra för barn och ungdomar som vill börja spela beachvolleyboll men som inte har de finansiella medel som krävs. Vi har därför startat en fond som våra medlemmar och andra kan skänka pengar till för att hjälpa till att finansiera några ungdomars beachträning. Kriterierna för att få ta del av fonden är att man är;

  • Nyanländ/ensamkommande ungdom
  • Junior (tom det år man fyller 20 år)
  • Inkomstlös

Ungdomarna som vi hjälper kommer via någon av de integrationsorganisationer vi samarbetar med (i dagsläget Individuell Människohjälp och Rampen). De har således redan varit med och tränat med sin organisation hos oss under en tid och visat på stort engagemang och kärlek till beachen.

Hur kan du bidra?
Tanken är att vem som helst, bidrar med vad hen kan. Insamlade medel sponsrar sen x antal nyanlända med träningskostnader. Hur många som vi kan stötta i detta beror helt enkelt på hur många som hjälper till att sponsra. Du väljer att bidra med det du kan och vill. Alla bidrag är välkomna och många bäckar små gör ju som bekant en stor å. 🙂

Pengar som inte betalar terminsavgifter kommer att användas till turneringsanmälningar, träningskläder, lägerdeltagande eller andra till träning relaterade kostnader.

SWISHA ditt bidrag till 123 263 14 55 och märk betalningen med ”Fond”.

Är du tränare?
Då kan du välja att ge bort hela eller en del av din tränarersättning när du fyller i ditt tränarformulär. Det finns en ruta att bocka i när du fyller i din tränarredovisning.

Vem går dina pengar till?
Hittills har era gåvor hjälpt följande nyanlända ungdomar till meningsfull och positiv aktivitet; 3 killar från Bräckegymnasiets språkintroduktion, 6 tjejer från Rampen och 1 tjej från IM har fått möjlighet att träna med den ordinarie träningsverksamheten sen VT18! Vi hoppas innerligt att ni vill fortsätta sponsra våra nyanlända medlemmar så vi kan fortsätta ge nyanlända möjlighet att vara del av vår goa klubb och sport! 🙂

TACK alla ni som stöttat/stöttar, både ekonomiskt och med kärleksfullt bemötande! <3

 

INTEGRATIONSTURNERINGAR

Med start på självaste julafton 2017 hade vi vår första integrationsturnering. Vi bjöd in våra samarbetsorganisationer att vara med på en lotturnering ihop med våra goa medlemmar. För det är ju faktiskt först när vi umgås tillsammans som vi skapar integration!  Det var superlyckat och alla hade en riktigt bra start på julafton och spred ordentligt med julglädje. 2018 gjorde vi en väldigt lyckad repris på detta.