Boka bana
Bli medlem

Om klubben

Göteborg Beachvolley Club (GBC) bildades 1993 och har vuxit stadigt sedan dess. Hur startades det hela?

Ulf Norman, VD Ipanema AB och som har medlemsnummer 1 (!) berättar:

Ulf Norman

 – Vi var ett gäng våren -93 som tyckte det var kul att spela och hade bokat en fast tid i veckan på sju personer utöver de  strötimmar vi försökte spela. I december -93 hade hallägaren Lars-Erik Tausson (hallägaren till Beachvolleyhallen i Högsbo), Dick Olofsson och jag startat klubben; Dick och jag ville ha medlemsrabatter och hallägaren SVBF-sanktionerade tävlingar. På våren hade vi fått fem medlemmar till, Tom Björner, Marie Bubach, Camilla Melkstam, Peter Eriksson och Erik Björk.

Under Kristihimmelsfärshelgen denna våren genomförde vi torsdag-fredag SM-kval med ett stort antal lag och lördag-söndag, Skandia, 12-lags dubbel eliminering. Vinnare på herrsidan Tom Englén och Fredrik Pettersson som senare spelade det första OS-et i Atlanta i Beachvolleyboll. Samtliga sju medlemmar jobbade minst femton timmar per dag för att genomföra detta.

GBC gammal logo1999 tog klubben över driften av NRJ Beachvolleyhall i Högsbo fram till 2011, då klubben flyttade till sin egen, nybyggda beachvolleyhall Beach Center i Kviberg. Vi har sedan dess drivit Beach Center som till än idag (2023) är världens största beachvolleyhall. Hallen drivs genom vårt helägda aktiebolag som, förutom att ge allmänheten tillgång till enkel och rolig motion, även anordnar arrangemang och event för företag, kompisgäng och andra grupper. Föreningen är, med sina drygt 1600 medlemmar (2023), Sveriges största beachvolleyförening. 

Klubbens värdegrund:
GBC är en verksamhet där det finns möjlighet för alla, oavsett nivå och ålder, att träna, tävla och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Klubben skapar trivsel och samhörighet hos medlemmarna som motiverar till fortsatt engagemang inom sporten hela livet.
GBC_logotype_orginal_stansad_all

I april 2014 lanserades GBCs nya grafiska profil, som skall förstärka GBCs position som hjärtat i svensk beachvolley. Våra ledord är: Gemenskap, Spelglädje och Hänsyn.

I skrivande stund (2023) är en ny vision för klubben nära förestående. I denna kommer flertalet långsiktiga målsättningar att presenteras inom områdena Gemenskap, Junior, Motion och Elit som vi ska jobba utefter de kommande åren. Den nya visionen kommer att presenteras under hösten 2023 och ligga till grund för det arbete som kommer att göras i klubben cirka tio år framöver.