Boka bana
Bli medlem

GBC-sommaren är här!

Igår avslutades Vårterminen i GBC och denna vecka sätter Sommarterminen 2020 igång med sina första träningar med grupper för både juniorer, seniorer, nybörjare, motionärer och elit.

Idag öppnar också vår sommar-entré vid utebanorna. Så förutom att solen och värmen har kommit till Göteborg så är detta tydliga tecken på att sommaren på riktigt är här!

Idag väntar vi också ytterligare besked från Svenska Volleybollförbundet angående rankinggrundande turneringar i sommar och vad som kan bli tillåtet utifrån rådande Covid-19 situation. Vi hoppas såklart att tävlingar för både motionärer och elit ska kunna genomföras om än med restriktioner. Vi måste alla komma ihåg att fortsätta agera klokt i vår vardag. På sommaren brukar vi i GBC alltid kunna bjuda på en stor beachvolleytävling med mycket publik men det känns långt borta just denna sommar vilket såklart är mycket tråkigt. För att ändå kunna planera vår verksamhet och erbjuda mesta möjliga så har vi en grundplan med tävlingar inplanerade (Open, Challengers osv), vi följer utvecklingen och har ett arbetssätt för att ta beslut för varje vecka som går om planen måste revideras. Jag vill passa på att ge en eloge till vår personal som gör ett stort jobb och många anpassningar för att skapa ordning och struktur i dessa tider.

Tips 1
Alla träningsgrupper från nybörjare till elit under Sommarterminen hittar du här. Har du glömt att anmäla dig? Kontakta kansliet och se om det finns möjlighet till plats i en grupp, kan tyvärr inte lova en plats i efterhand men vi gör allt vi kan.

Tips 2
Tipsa gärna dina vänner och bekanta om vår GRATIS Prova-På beachvolley Sommarskola för barn födda 2005-2010 under vecka 25 eller 33:

Läs all info om gratis Sommarskola här!

Tips 3
Träningsläger i dagarna 4 finns i form av Beach Clinic #10 den 30 juni till 3 juli, anmälan är öppen fortfarande.

Beach Clinics är träningsläger för spelare oavsett spelarnivå, som vill slipa på sina beachvolley-skills intensivt flera dagar i rad med coachning av riktigt duktiga tränare! Se mer info här och länk till anmälan.

Inför hösten har vårt kansli tillsammans med de olika ansvarsposterna i styrelsen (Junior-, Träning/Tränare/Utbildning-, Elit-, Event-ansvarig osv) påbörjat planeringsarbetet. Då så många faktorer är ovissa är det klurigt men vi måste förstås ändå ha planer för att ha något att gå på. Ekonomin är självklart en central faktor i dessa tider då intäkterna minskat radikalt och det sätter ramarna för vad vi kan göra. Ingen vet hur utdraget det hela blir men grundtänket vi har är som alltid långsiktigt. Vår målsättning är att klubben och vår verksamhet ska överleva, att vi kan fortsätta ta hand om vår fina anläggning Beach Center som klubben med alla medlemmar äger till 100%, och därmed kunna fortsätta erbjuda beachvolley för alla spelarnivåer. Så länge vi kan hålla igång träningsverksamhet är vi oerhört tacksamma.

Önskar er alla många soliga sommardagar i sanden, ta hand om er och hjälp varandra

Varma hälsningar

Anneli Friborg, Ordförande GBC