Boka bana
Bli medlem

Seriespelet återupptar poängräkning fr.o.m. HT20

Fr.o.m. höstterminen återupptas poängräkningen i seriespelet igen. Detta innebär att seriespelet spelas på som vanligt igen med några undantag för de regler som gäller vid reservinhopp (se nedan).

Eftersom vi frös poängen från omgång 3 VT20 kommer indelningen i seriespelet baseras på resultaten i omgång 2 VT20

 

OBS! Tillfälliga regler fr.o.m. HT20 och tills vidare med anledning av pandemin:

– Lag som tar in reserv får fulla poäng så länge reglerna enligt §1.5 i Seriespelsregler efterföljs. Detta för att spelare som inte känner sig friska stannar hemma och inte måste tappa poäng av den anledningen.

– Om en reserv, trots att den är godkänd enligt §1.5, ändå anses vara på en orimligt hög nivå i förhållande till gruppens nivå kan detta överklagas. (Exempel på detta är om en spelare tidigare varit på elitnivå och inte längre är aktiv i GBCs seriespel eller har någon Sverigeranking. Då är det möjligt att ifrågasätta om denne spelaren ska vara reserv för en lägre serie.) Överklagan skickas då till GBC Kansli, info@gbcbeach.com. Om kansliet anser att det är en orimlig reserv får laget halva poäng enligt vanliga reservregler istället för fulla poäng. Överklagan och poängavdragen kan göras i efterhand.

– Tas ett helt reservlag in anpassas samma regel som tidigare enligt §1.4.

Alla uppmanas att sköta de tillfälliga reservreglerna på ett schysst sätt och inte använda detta som ett sätt att få en bättre placering i gruppen.

 

Här kan du gå in för att läsa SERIESPELSREGLERNA

 

Vid frågor, kontakta GBC Kansli på info@gbcbeach.com