Boka bana
Bli medlem

Upp och ner sommaren 2015.

Då var det dags för mig, Adam Nilsson, att skriva en rad eller tre. Tänkte jag kunde berätta lite om hur jag upplevde sommaren 2015.
Spolar tillbaka bandet några månader till våren 2015.

Efter ett år i utlandet så visste jag inte riktigt om jag skulle spela så mycket beach mer. Ingen träning över huvudtaget på ett helt år och 0 rankingpoäng var inte speciellt motiverande..

Det är ju dock något med denna sporten som gör att när man väl fått smak på den så kan man inte sluta…

Bestämde mej helt enkelt för att spela några turneringar och känna på det lite, om jag skulle tycka det var kul igen. En god vän, Emil Andersson, hade året innan lyckats skrapa ihop en stöddig hög med poäng som skulle räcka för att få spela challebödanger. Det i kombo med att han är en duktig spelare gjorde att jag ville spela med honom.
Formen kändes bra i stort sett hela sommaren men resultaten kom och gick. Något bottennapp i början av sommaren och någon peak på en turnering på Böda där jag och Emil nästan skrällvann en turnering. Tyvärr 2-1 förlust mot Nejc och big Al efter en riktigt välspelad match från våran sida.

 

Jag fick även chansen att spela med bjässen från Göteborg, Alex ” herminator ” , Herrman ett par turneringar. Tillsammans personifierade vi uttrycket gummiarm när vi i semin i Helsingborg tappade 13-7 i tredje set mot Bohman / Lewin till 14 – 16. Vinnaren i den matchen var garanterad en plats på touren i Helsingborg så det kändes EXTREMT bittert att inte få chansen efter att ha snubblat på målsnöret.
Andra touren lyckades jag och Herrman få ett lokalt wildcard ( Herrman, GBC och jag LBAC, Linköping är ju bara 25 mil från GBG ) och revanchlusten var stor!
Trevande och sökande spel i första matchen mot Ström / jonsson ledde fram till stabil 0-2 förlust.. Vad fasen var det som inte stämde?!?! kände mig i magisk form men lyckades inte mosa ner bollen i anfall… Snabbt hem till Herrmans plaza för lite käk och omladdning inför morgonens drabbning mot Nyström/ Gustafsson som hade inlett touren stabilt med seger mot tourens eviga omslagspojke petter jonsson tillsammans med Mikael Lidström.

Det blev en raffinerad match med en brutal avslutning som kräver alldeles för mycket energi av mej att återberätta ( lite på skämt ). Jag nöjer mej med att säga att hela laget Nilsson /Herrman inte var helt nöjda med ett domslut på matchbollen.

Vi lyckades ändå vinna den matchen och sedan slog vi även Berg / Montas av bara farten. Ska dock nämnas att gummiarmen komtour gbg fram lite igen vid ledning 13-3 i tredje set. Med så mycket publik och go stämning runt banan vill man ju ändå bjuda publiken på lite spänning så vi dröjde upp till 14-13 med att slå in matchbollen.
Sagan tog senare slut i kvartsfinalen när vi efter ett jämnt första set fick se oss besegrade, återigen av Ström/ Jonsson.

Matchen mot Berg / Montas.

 

Några snabba saker på slutet av detta blogginlägg.

-SM vill jag helst inte nämna nåt om. Det sög helt enkelt.

-Jag är besviken med att jag bara fick spela en gång på touren. Det kändes som att jag hade mer att ge.

-Denna sommar har jag vunnit många matcher mot lag som jag haft svårt mot innan. Alltid skönt med nya fjädrar i indianhatten 🙂

– Seriespelet !!! Jag vill slå ett stort, fett, hårt slag för herrarnas seriespel ! Bortsett från ett par lag från Stockholm och något från Umeå så är det ett startfält som liknar det på Swedish beachtour. Här får vi riktigt bra matchning mot de bästa spelarna i Sverige och vi som spelar skulle höja oss ytterligare en nivå om vi fick ordentligt med publik till nästa seriefinal ! Hoppas på go stämning runt banorna när det är dags 🙂

Ha det gott alla som läser det här!