Boka bana
Bli medlem

Tjoss, glädje och lite mer glädje – Sommaren 2015!

Wow – är känslan som jag har just nu. Drömmer jag eller blev sommaren verkligen så bra som jag  minns den. Är det så att jag nu börjat en grym satsning som inte är lik någon annan i Sverige, med ett grymt gäng duktiga spelare som håller absolut toppklassmed potential för ännu mer – wow alltså!

Om vi spolar tillbaka banGlädjedet för ett år sen så stod jag inför ett spännande beslut, efter en sommar som jag nosat på Sverigetouren men inte riktigt lyckats så ville jag mer, jag ville träna mer än någonsin. Precis i uppstarten av träningshösten så fick jag förfrågan av inomhuslaget Göteborg United om jag ville haka på och köra med dom – efter mycket om och men blev det så! Med inomhusvolley skulle jag få den mängd boll jag ville ha och efter att ha hört mycket om den strikta inomhustekniken så trodde jag att det skulle gynna mig med en nästintill obefintlig bagger. Inomhusåret gick och som väntat fick jag mycket bolltouch och fick smaka på lagkänsla och hård fysisk träning vilket jag tror hjälpt mig mycket. Jag fick även en smak av Sovjetunionens herravälde genom ledarstaben under detta år som innebar att man fick smyga in sina beachpass anonymt och inte minst träna på sin mentala styrka på planen.

När inomhussäsongen var över så bestämde jag och Christoffer Lewin för att vi skulle testa att köra en säsong tillsammans. Det var en förväntansfull matchning där vi visste att båda var unga och saknade rutin från stora matcher – där jag gick in i min fjärde säsong som beachspelare och Lewin som spelat länge men inte riktigt lyckats nå hela vägen tidigare. Men vi visste att vi som två unga fysiska spelare hade en grymt hög högsta nivå men frågan var om vi kunde hitta den tillsammans och hålla oss ifrån dipparna. Säsongen började sakta ta sin form och det var väl ingen direkt drömstart, bottennapp  direkt i de inledande turneringarna där vi åker tidigt i två raka challangers och där vi fokuserar mer på varandra än på bollen. Vi åker till Danmark två gånger  för att testa internationellt och nytt, tufft motstånd. Även detta blev en sorgsen historia som vi inte tar  med oss annat än goda wienerbröd och röd pölse.

Foto: Magnus Egger

Foto: Magnus Egger

Var kom vändpunkten då? Jag tror att den press som låg på oss under den första delen av säsongen, där det var en ständig jakt på poäng för att säkra en plats i Helsingborg och det tog mycket kraft och fokus från oss och vårt spel. Men efter bra krigat så säkrades SBT-platsen och vi började gå in i matcherna med att enbart ha fokus på det positiva i vårt spel och hela tiden komma ihåg varför vi spelar beach, för att det är världens bästa sport! Helsingborg blev succé, i vårt första tourstopp tar vi en finalplats och bockar av ett av sommarens stora mål.

Svenska mästerskapen – sommarens största tävling som korar de svenska mästare, en tävling där jag för tre år sen inte ens kom med i tävlingen men satt på läktaren och såg Roland/Pastor ta hem SM-guldet. Knappt så att jag vågade drömma om att en dag kanske man själv kan få spela en final. Men att det skulle gå såhär fort är fortfarande för mig oförståeligt, vad gjorde vi?

Jag inledde SM-veckan med att delta och vinna guldet i mixedklassen, något som för många var helt oförståeligt och jag blev nästintill idiotförklarad. Men kanske var detta en extra drivkraft, att kunna knäppa folk på näsan och ge tillbaka lite! Senior-SM inleddes och spänningen var som alltid hög på det tekniska mötet, matcherna började rulla och man får lov att erkänna att ett hårt packat Skrea gynnar två hårtslående spelare där de extra vinklarna kommer väl till hands. Detta gjorde att vi ångade på genom turneringen, i fortsatt samma positiva anda och helt plötsligt var det dags för final mot Ström/Jonsson, ett rutinerat lag som vi både vunnit och förlorat mot tidigare under säsongen. I efterhand har jag svårt att säga hur jag kände inför matchen, men  jag har minnen under matchen där den är så magisk som man förväntar sig. Vi leder tredje set och med publiken i ryggen som skriker ”Guldet ska hem till Göteborg” så kunde man inget annat än att pausa lite och njuta av stunden. Matchbollen blir ett block och så utbryter det ett hav av känslor som man inte vet vart man ska göra av, jag gick för taktiken att springa och skrika ut dom;)

11822398_1017798701606272_5290435278302447216_n

Glädjevrål efter matchbollen i SM

Efter SM svävade vi på moln, lyckades att fånga den känslan och göra något bra av den, vi fortsatte att enbart fokusera på att ha kul på planen och det fungerade. Vi vinner Jönköping och tar oss till final i tourfinalen i Umeå nästkommande helg där vi får se oss besegrade av klubbkamraten Martin Appelgren. Visst hade det varit fantastiskt att ta tre vinster i rad och avsluta med tourfinalguld, men det får vi spara till ett annat år;)

Foto: Magnus Egger

Foto: Magnus Egger

 

 

Sammanfattningsvis så kan jag inte vara annat än nöjd över sommaren, ett av drömmålen under min korta karriär, SM-guld har bärgats. Men det är verkligen inte så att jag känner någon mättnad av det, snarare tvärtom! En hunger efter mer, att testa på mer spel utanför Sveriges gränser. Om det är något som jag skulle önskat mer från denna sommar skulle det vara mer internationellt spel – vi åker på två stycken NEVZA och får nosa på våra nordiska grannar som i dagsläget ligger steget före oss men med den satsningen som sker i Göteborg nu så är jag övertygad att vi kommer ta hästakliv gentemot dem och det blir en oerhört spännande sommar att se fram emot.flopp

I dagsläget är det tuff försäsong med otaliga mottag och pass i Beachcenter mixat med tung fys som vi proffsigt fått hjälp med för att ta oss ett steg närmare våra mål, jag måste säga att jag älskar det! Grotta ner sig i höstmörkret för att sedan få njuta till fullo när det är dags för match! För egen del har jag även en axel som rehabbas för fullt vilket gör att det blir dåligt med spikes denna höst, men det tvingar mig samtidigt att utveckla mitt spelsinne och shotspel vilket jag tror kan visa sig bli något riktigt bra! Allt ont för något gott med sig!

Missa inte NEVZA Göteborg som inleds den 30:e oktober där 16 av nordeuropas bästa lag kommer göra upp på vår kära hemmaarena Beachcenter! Kom och skrik så fint som ni alltid gör!:)