Boka bana
Bli medlem

Snabbkurs i ranking/entry-poäng och turneringsanmälan!

Hejsan.

Nedan kommer en ”crashcourse” i vad alla beachspelare behöver veta för att spela turneringar.

Först behöver ni tävlingslicens för nya året. Det fixar ni lätt här –> http://gbcbeach.com/klubben/tavlingslicens

Ranking/entry-poäng:

Du kan se dina poäng här → http://profixio.com/fx/ranking_beach/index.php

Rankingpoäng erhålles varje gång en “tävlingsperiod” (TP) tar slut och antalet poäng man då får beror på vilket ditt bästa resultat är under den gångna tävlingsperioden.

T.ex är vi nu i TP 1 och det har spelats både opens och challengers.

Jag och Adam vann förra challengern och eftersom det inte är någon Swedishbeachtour (SBT) i TP 1  kommer vi då få max antal poäng när denna TP 1 tar slut.

Men Alexander Annerstedt som kom 2a skulle kunna höja sin poäng till samma som min å Adams ifall han vinner nästa challenger (21/2) eftersom den också är i TP 1.

Varje år är indelat i 16 stycken TP’s och vi är alltså i första fortfarande.

Desto närmare vi kommer sommaren och högsäsong desto kortare blir dessa TP’s. I juni-augusti är de mellan 1-2 veckor långa vilket innebär att du bara får en chans att skaffa ett bra resultat för nästa vecka är det redan ny TP.

Givetvis är då poängen man får för de olika resultaten i fallande skala från vinst i Svenska mästerskapen (1500 poäng) till sist i gruppen på Open grön (1 poäng). (Alltså är våra tävlingar indelade i nivåer från Open grön till SBT/SM men mer om de sedan.)

Denna skala diskuteras givetvis friskt varje år och ändringar sker rätt ofta.

Ovan nämnde jag “entrypoints” som då skiljer sig från “rankingpoäng”.

Rankingpoäng är alla dina 16 senaste TP’s (alltså 1 år bakåt i tiden) sammanlagda poäng.

Entrypoints är dina 5 bästa resultat av de (inte dina. De) senaste 10 spelade TP’s.

Vi gör det lätt för oss.

Kalle har resultat enligt följande från 2015:

Tp 1 – 10 poäng

Tp 2 – 10 poäng

Tp 3 – 10 poäng

Tp 4 – 10 poäng

Tp 5 – 10 poäng

Tp 6 – 10 poäng

Tp 7 – 10 poäng

Tp 8 – 0 poäng (tävlade inte)

Tp 9 – 0 poäng (tävlade inte)

Tp 10 – 0 poäng (tävlade inte)

Tp 11 – 5 poäng

Tp 12 – 0 poäng (tävlade inte)

Tp 13 – 0 poäng (tävlade inte)

Tp 14 – 10 poäng

Tp 15 – 10 poäng

Tp 16 – 10 poäng

Alltså har Kalle 105 “rankingpoäng” Och eftersom det är TP 1 (2016) just nu så är Kalles entrypoints de bästa 5 från de senaste 10 färdigspelade TP’s (TP 7 – 16) Kalle har då 45 entrypoints

10+10+10+10+5 = 45

Vad gör jag med mina entrypoints?

Det är dessa som gäller när arrangören ”seedar” in lagen (rankar lagen från bäst till sämst) i startlistan till turneringen,

Varför finns då entrypoints?

Det är för att entrypoints mer visar på spelarens nuvarande form och gör att man inte kan ligga på latsidan bara för att man gjorde ett bra resultat för 1 år sedan. De tvingar oss att helatiden tävla för att hålla vår “entry” hög. Seedningen blir också mer korrekt då de som har hög entry måste presterat bra den senaste tiden (iaf de senaste 10 tävlingsperioderna)

Turneringsanmälan!

Var finns anmälningssidan? Kolla här → http://profixio.com/fx/login.php

Alla beachspelare anmäler sig via det som är känt som “cupassist”. Man kan googla orden “planassist cupassist” eller följa länken ovan.

googlat "planassist cupassist"

googlat ”planassist cupassist”

Väl där klickar man på bilden med “svensk volleyboll” och sedan fliken “säsongskalender”.

startsidan

klicka på ”svensk volleyboll”

klicka på "säsongskalendern"

klicka på ”säsongskalendern”

Inne på säsongskalendern ser man alla tävlingar för kommande år (ALLA är inte utlagda för 2016 än). Där ser man tydligt vilka datum tävlingen är på och i vilken TP den är.

Skärmavbild 2016-02-11 kl. 17.43.23

start/slut datum i första spalten. sedan TP.

Klickar ni på länken till en turnering kan man läsa om var den är (finns mer ställen än bara GBG att tävla i ;)), när anmälan stänger och hur/var/när man betalar. Klicka sedan på “anmälan” och logga in / registrera dig ifall de e första gången.

info om tävlingen

läs info om tävlingen klicka sedan på ”anmälan”

Sedan väljer du “anmälan” och letar då upp dig och eventuell partner. Ibland sköts även betalning inne på cupassist. resten får ni steg för steg med bilder =)

logga in / registrera dig

logga in / registrera dig

Skärmavbild 2016-02-11 kl. 17.44.00

välj din klubb (Göteborg BC)

klicka på "anmäl"

klicka på ”anmäl”

välj klass (herr eller dam)

välj klass (herr eller dam)

hitta dig själv

hitta dig själv

hitta din partner

hitta din partner (kanske spelar hen för en annan klubb?)

gå tillbaka till anmälningslista och klicka "betala här" för att betala (OBS detta kan skilja sig från klubb till klubb men såhär är det alltid på GBC's tävlingar)

gå tillbaka till anmälningslista och klicka ”betala här” för att betala (OBS detta kan skilja sig från klubb till klubb men såhär är det alltid på GBC’s tävlingar)

Lovade er att nämna våra olika tävlingar.Dessa är alltså för seniorer och jag har inte tagit med ”mix-klasser” då de har egna ”rankingpoäng” I Sverige finns det 4 olika slags turneringar. Open grön Open svart Challenger Swedishbeachtour (sbt) Open grön är den lägsta nivån. Där får laget bara tävla om det har mindre än 60 rankingpoäng tillsammans. Först till kvarn gäller utöver det. Open svart är nästa nivå och där får alla tävla. Även här är det först till kvarn som avgör vilka som tävlar Challenger är näst högsta nivån och här använder man sig av entrypoints för att deltaga. Först till kvarn gäller alltså INTE utan de lag med högst entrypoints efter anmälningstiden gått ut får deltaga. SBT är Sveriges högsta tävlingsform. Även här är det entrypoints som avgör men att vinna en SBT ger mer poäng än en challenger.