Boka bana
Bli medlem

Prova aldrig helt nya saker i en kvalplats challenger final!!

Då var det min tur att skriva ett inlägg i denna blogg. Pressen är stor efter fem grymma inlägg av boysen före mig. Även jag tänkte inleda med en summering av sommaren som varit. Från att ha stått utan partner lyckades jag sno åt mig Limpan efter Beach Travels-resan till Portugal där vi lyckades spöa upp SM guld medaljören PJ och Viktor Jonsson i gruppspelet. Finalen däremot är en annan historia…

Så var det dags för en kvalplats-challenger som skulle innebära en plats på Swedish Beach Tour-stoppet i Göteborg. Skulle vi få spela touren på hemmaplan? Med mycket risgrynsgröt och nyponsoppa i magen och svagt solsting var det dags för final mot Jakob Johansson och Erik Bylund. Linus gav mig ett enda val. Finalen skulle spelas i zungas. Motvilligt tog jag emot de ormskinns-mönstrade små trosorna och gick i förtvivlan bort för att byta om. Jag har aldrig känt mig så obekväm i hela mitt liv. Det kändes mer som att jag kommit in på en slitz-plåtning istället för en challengerfinal när jag stod på planen då matchen blåstes igång. Trosorna var som den jobbigaste motståndaren jag någonsin mött och mycket riktigt förlorade vi första set efter att inte ha förlorat ett enda set i turneringen. Vad håller jag på med, håller jag på att kasta bort platsen till göteborgstouren?! Jag insåg att jag måste göra något åt saken….Så fort domaren blåst av sprang jag bort för att sätta på mig mina shorts. Med shortsen på plats lyckades vi såklart vända och vinna finalen;) Det kommer alltid vara ett mysterium för mig hur ni tjejer lyckas spela med bikinitrosor…men iallafall Swedish Beach tour here we come!

image

Ingen arning vad det är för storlek, men jag kan lova att dom var för små

 

Väl inne på touren i Göteborg var vi först ut på center court mot van Gilst/ Verpoorten, ett holländsk wildcard som ingen visste något om. Det visade sig inte bli en lätt match. På något sätt lyckades vi vinna även den matchen och vi kände oss hetare än någonsin. Tyvärr förlorade vi andra matchen mot Barrefalk/Appelgren, dock vinst i första set med 21-12 vilket jag fortfarande är väldigt nöjd över.

Efter totalt två vinster och en förlust var det dags att möta bröderna Norman, vilket kom att bli en mycket tight match som slutade med förlut i tredje set. Trots att förlusten kändes tung, skulle det genast kännas bättre om jag visste vad som skulle hända under SM i Falkenberg.

image

 

SM-veckan drog igång. Vi fick reda på att vi hade Normans i gruppen och vi förberedde oss återigen på en tuff match. Första set vann vi med 21-14 och andra med 21-12. Matchen visade sig bli helt annorlunda än vad vi tidigare trott. Med ett starkare självförtroende och mycket vilja kändes det som om ingenting kunde stoppa oss. Tjoss! … Men jag hade fel. Det började blåsa upp ordentligt på Skrea strand när det närmade sig kvartsfinal. En extremt jobbig vind och en kanonservande Lewin satte stopp för oss. Efter att ha spelat sjukt bra genom hela turneringen hade inte jag och Linus en chans. Där var vår SM-resa slut. Men från att aldrig vunnit ett set på SM till att komma 5:a är ett extremt bra resultat. Mycket tack vare att jag haft Linus vid min sida som är helt fantastisk att spela med. Finns nog ingen som är lika bra på att tagga igång sin spelpartner som Limpan. En extremt bra egenskap helt enkelt, för det är en otrolig skillnad på att spela på sin högsta/lägsta nivå. Tack Linus för den här fantastiska sommaren!:)

image

Nyponsoppan och risgrynsgröt på tub är bästa turnerings födan;-)

Nu är hösten här och inomhusträningarna har dragit igång på riktigt. Tyvärr bor vi i ett kallt och regning land som gör att vi inte kan spela utomhus året runt. För mig är det som två skilda sporter. Jag längtar imageverkligen till att få komma ut igen, men som ni har läst i tidigare inlägg har några i GBC gått ihop och dragit igång en World tour-satsning. Något jag tror och hoppas kommer bli sjukt bra, svårt att dra några slutsatser redan nu, men vi har redan kommit en bra bit på vägen. Just nu befinner jag mig i Florida på en liten break från allt som har med beachvolley att göra. Därför jag inte deltog under Nevzan. Men nu är jag galet taggad på att spela igen så ses snart igen GBC!

#gbcfamiljen

 

P.S hoppas det regnar i Sverige:-D