Boka bana
Bli medlem

Parallella spår i klubben

I GBC har vi nu landat efter allt jobb med World Tour under påskveckan. Vi laddar nu om batterierna rejält för om en månad, veckan efter midsommar, så arrangerar vi U20EM på Kvibergs uteplaner och det kommer bli vårt största utomhus-arrangemang hittills på Kviberg, mycket spännande!

Mitt i allt pågår som vanligt mängder med aktiviteter parallellt i klubben och det vill jag lyfta i detta inlägg då det är lätt att glömma bort bakom alla fina artiklar och nyhetsrubriker om de stora turneringarna.

Vårens Fixardag
För ett par veckor sedan var det Fixardag och ett gäng GBC:are högg i för att göra våra banor utomhus och inne i Ipanema extra fina inför kommande halvår. Ute fanns det då fortfarande stora sandhögar på banorna så vi rensade ogräs och plockade skräp runt kanterna och gjorde det som gick. Sedan var fokus på att flytta in sand på banorna 11-16 i Ipanema hallen. Ett riktigt tungt jobb som gjorde stor skillnad, kanske du märkte att det nästan var uppförsbacke från trallen till banan veckan efter? 🙂 Efteråt blev det uppskattat skojspel med blandade lag av elitspelare, juniorer och motionärer. Många skratt blev det!

Skojspel efter en mycket god insats på vårens Fixardag!

 

Stöttning av satsande spelare
En sak som styrelsen jobbat mycket med under våren och arbetet fortgår är att vidareutveckla klubbens stöttning av satsande spelare. Alltså spelare som satsar och anpassar upplägget i sitt liv för att kunna träna och tävla så mycket beachvolley som möjligt och bli så bra som möjligt. I klubben har vi träningsgrupper på tre nivåer som ingår i de grupper vi benämner som satsande för dam och herr: WT-grupper, Elit-grupper och Utmanargrupper. Thomas Herrmann som Elitansvarig har sett till att ett antal workshops har genomförts med både spelare, styrelse och personal och ett flertal initiativ har startats upp där. Med gemensam kraft finns det mycket som går att göra!

Inför nästa verksamhetsår
Nästa verksamhetsår som börjar 1 september 2019 ligger nära för dörren planeringsmässigt. För styrelsen innebär det budgetarbete och att lyfta de idéer på ändringar och utvecklingspunkter som finns i klubbens verksamhet. Även Valberedningen har god framförhållning och har påbörjat sitt arbete inför årsmötet som kommer i början på november då GBC styrelse väljs. Sugen att engagera dig i klubben? Hör av dig till valberedningen på mail till valberedningen@gbcbeach.com, ordförande är Johan Fagerström och han gör jobbet tillsammans med Åsa Rudberg och Simon Bager.

Sommarträningar och läger Beach Clinics
Anmälan till sommarträningar är på sluttampen, om du inte redan anmält dig och är sugen så in och kolla här vad det finns för olika träningsgrupper i sommar. Det finns också läger i Göteborg så du slipper åka någonstans men får spela mycket flera dagar i rad. Det brukar ge jättemycket för ens utveckling! Kolla här för mer info: Träningsläger / Beach Clinics

Turneringar varje helg
Nästan varje helg har vi turneringar och det är blandat för olika spelarnivåer och för juniorer och seniorer. In och kolla här på schemat när olika tävlingar är och anmäl dig du om är tävlingssugen! Tävlingsschema GBC sommar.

Det årliga Klubbmästerskapet KM infaller som alltid på torsdagen Kristi Himmelfärd den 30 maj, du har väl anmält dig? Öppet för alla medlemmar i GBC oavsett spelarnivå och spelar du i träningsgrupp så är det gratis. Inga rankingpoäng står på spel men än viktigare den stora äran att vinna klubbmästerskapet! Hoppas vi ses där!

Hela GBC styrelse önskar dig en härlig försommar

Anneli Friborg, Ordförande GBC