Boka bana
Bli medlem

Ordföranden har ordet – På G i GBC

Hej alla GBC:are och andra beachvolleyvänner!

Vad händer just nu i Sveriges största beachvolleyklubb? Mycket syns både i vår anläggning på Kviberg och i medier, men det är också massor som pågår bakom kulisserna för att möjliggöra de goda resultaten i verksamheten här och nu samt framtida stordåd. Det vill jag att du ska kunna ta del av ännu mer. Därför återupplivar vi nu denna GBC-blogg där jag som ordförande och även andra personer inom klubben kommer skriva om vad de gör och vad som händer.

Nevza-delegater till Göteborg 8-10 juni

På fredag har GBC den stora äran att ta emot styrelsen för Nevza (www.nevza.org), en del av Europaförbundet som arrangerar turneringar i de nordiska länderna. De har möte ett par gånger per år och denna gång står GBC och Göteborg för värdskapet. Vi är glada för att få tillfälle att visa upp vår anläggning Beach Center tillsammans med faciliteterna i SERNEKE Arena som under stora turneringar gör vistelsen på Kviberg för spelare, domare och delegater från andra delar av landet och världen till en toppenupplevelse med grym service. GBC har flera gånger anordnat Nevza för dam och herr i samband med Halloween Cup i november.

Inför höstterminen 2018

Samtidigt som sommaren är mer sommar än någonsin (vilket beachväder vi har!) så pågår arbete inför uppstart av höstterminen för fullt. Två exempel:

  • Hur vi kan anpassa vår träningsverksamhet till att fler och fler spelare når högre i ranking och spelar mer och mer internationellt? Och ändå ha kvar dom så mycket som möjligt som en del av vår verksamhet där deras kunskap och engagemang för sporten går tillbaka till alla medlemmars utveckling och upplevelse. Elit- och Tränings-ansvariga i styrelsen jobbar ihop med GBC-personal för att hitta smarta och bra vägar framåt. Ett angenämt problem!
  • Vår anläggning på Kviberg tar steg för steg att bli än trevligare att vistas i för alla GBC:are och besökare, unga som gamla. Närmast är det mysiga uterummet som byggts och vem kunde tro att det skulle bli sol och inte regn som taket skulle ge skydd för hela maj? 😊 Inför hösten är det cafét utanför restaurangen på våning 2 som kommer få sig en upprustning, det blir ytterligare ett ställe för skönt häng i vår klubbägda anläggning.

Vad tycker GBC:arna om att GBC arrar internationella turneringar?

Under Klubbmästerskapet i maj 2018 då 48 damlag och 48 herrlag = 192 GBC:are gjorde upp om ära och vandringspokaler så passade jag på att göra en högst slumpmässig och ovetenskaplig frågeundersökning bland några av de medlemmar som var på plats. Jag ville känna GBC:are på pulsen om vad ni tycker om att klubben arrangerar internationella turneringar såsom Nevza, CEV och idén om att göra en World Tour på Heden år 2021 när Göteborg fyller 400 år. En kort summering: ”Jättekul, klart vi ska om vi har råd och kraft!” Mer info om hur planerna går kommer i senare blogginlägg och det kommer också göras större undersökningar för att ge alla medlemmar chans att tycka till och komma med input.

SBT Göteborg 2018 – nytt grepp

Swedish Beach Tour ska än en gång göra ett stopp på Kviberg Göteborg 13-15 juli och vi är stolta arrangörer! Under året som gått har ett processarbete gjorts av Svenska Volleybollförbundet i samarbete med klubbar runt om i landet för att vidareutveckla touren utifrån de förutsättningar som finns i dag inom sporten jämfört med för 10 år sedan då den tog sin nuvarande form. Några nyckelpunkter:

  • Huvudfokus spelarutveckling – När möjligt 12- och 16-lags tourstopp istället för endast 8-lags samt högre prispengar. Det ger fler spelare chansen att komma med och skapar mer variation i sparring för alla. Prispengar möjliggör för spelarna att kunna tävla mer i både Sverige och internationellt. GBC arrangerar 16-lags i år.
  • Hålla nere kostnaderna – Färre personal från förbundet som är på plats. Och domare fokuseras att användas på center court och på finaldagen, övriga matcher hjälper spelarna till att döma varandras matcher i gruppspel på side courts.
  • Färre och smidigare prylar – Arrangörer kan ordna mer utrustning lokalt och man har bytt ut utrustning såsom sarg till modernare och enklare vilket underlättar transport Sverige runt.

 

Så 2018 är ett mellanår där SBT som turnering genomgår en omformning och man testar nya grepp. SBT ska vara en språngbräda för spelare att ta sig ut i världen och mäta sina krafter internationellt. Samtidigt ska det förstås vara en häftig upplevelse för all publik och ett professionellt arrangemang som Svenska Volleybollförbundet och alla klubbar kan vara stolta över! Ska bli spännande att se vad SBT-sommaren kommer bjuda på.

Avslutningsvis för denna gång, stort tack till dig som bidrar till att utveckla beachvolleyn inom vår klubb, i Sverige och i världen. Våra ledord sedan många år inom GBC är Spelglädje, Hänsyn & Gemenskap. Det är dom vi siktar på med all vår klubbverksamhet!

Vi ses i sanden
Anneli Friborg, Ordförande GBC