Boka bana
Bli medlem

Never skip leg day!

Hej alla!

Nu var det min tur att skriva här på bloggen igen, och det var ju ett tag sen. Det jag tänkte ta upp i dagens inlägg är gymmet, vikten i att gå dit, samt lite tips för att få det att bli av. Nu kanske ni tänker: “Va?! Ska spinkige Wille skriva om gymmet? Han kan ju inte ens bänka 100…” eller “Jag tänker inte ta emot tips från nån som spänstar sämre än en sälkut”. (Om ni tänker i så hårda banor så blir jag faktiskt lite ledsen, jag har faktiskt bättre spänst än de flesta sälar, och sååå spinkig är jag inte)

Men nej, jag är inte den starkaste i klubben, i gruppen eller ens i mitt lag (Håkans vader!!). Däremot så vet jag vad som kan hända när man inte tränar ordentligt på gym, och jag vet hur mycket bättre det kan bli bara av komma igång. Jag har haft ont i min rygg under många år, och aldrig riktigt lyckats bli av med det. Jag har stretchat extra mycket eller kört lite rygglyft i perioder, men det har inte riktigt gett något. I takt med att jag spelat mer och mer volleyboll, har ryggen blivit långsamt sämre. I september 2015 fick jag ryggskott för första gången, och bara två veckor senare var det dags igen. Det kändes fjantigt att som 21-åring åka på ryggskott, men det var ju mitt eget fel. Nu, ca 5 månader senare, mår min rygg rätt bra. Bättre än på länge, och detta trots att jag tränar 6 dar i veckan, och anledningen är såklart att jag till slut börjat bli stark och stabil i ryggen. Den är långt ifrån perfekt, jag har fortfarande ont ibland, men det är så mycket bättre än innan.

Nåja, nog om min rygg. Det här ska inte handla om hur synd det har varit om mig, hur ordentlig jag har varit som börjat träna ordentligt, hur bra jag mår nu, bla bla bla. Det är ingen stor grej. Det handlar i mycket större utsträckning om hur DU som läser detta skulle påverkas av att gå till gymmet lite oftare. Vill du springa snabbare? Gå till gymmet. Vill du hoppa högre? Gå till gymmet. Vill du slå hårdare? Gå till gymmet. Vill du bli bättre, friskare och känna dig som en superhjälte? Go to the fucking gym!

Vi har ett superfint gym i Beach Center, som dessutom är nästan gratis när man tränar beachvolley. Jag kan inte priserna i huvudet, men att det är billigare än alla andra alternativ är säkert. Dessutom så är man ju redan i hallen någon dag i veckan, eller hur? Trots att det är ett fräscht, billigt, och tillgängligt gym så är det sällan fullt. Det är oftare tomt. Något måste göras åt detta, så nedan kommer lite tips för att komma igång med gymmandet!

1, Ta med en vän, en kollega, en lillebror, en farmor eller vad som helst. Det är alltid roligare att vara fler. Taggar man varandra lite så orkar man köra längre, och det blir inte så himla tråkigt. Och man får fjanta på gymmet.

2, Kör inte för långa pass i början. Det är mycket bättre att köra 30 minuter efter träningen än att ha ett 2-timmarspass planerat, som man sedan hoppar över för att det är skitjobbigt och man vill hem till soffan.

3, Om man är osäker på bra övningar eller teknik, så fråga någon som kan. På Beach Fitness (som gymmet heter), finns det massor med folk som har bra koll på sina grejer, och som dessutom inte har något emot att hjälpa till. Det värsta som kan hända är att man får ett nej.

4,Gör regelbunda tester. Det som ger mer tagg att gå till gymmet än något annat, är känslan av att det gör skillnad. Man blir starkare. Testa dig själv en gång varannan månad, skriv ner hur tungt och hur mycket du orkade och jämför med tidigare. Kul!

5,Skaffa en bra app! Det finns hundratals bra appar för att hålla koll på träning. Skriver man in det man gör i telefonen så blir det svårare att fuska.

6, Sist men inte minst, om inte något av detta funkar, så hitta ett sätt som gör det. Det viktigaste är att det blir av.

Jag inser nu att detta för många är old news. Jag inser också att det här blogginlägget förmodligen kommer göra att jag i framtiden får skriva kolumnerna på Special K-paketen. Det spelar mig ingen roll. Det här är nåt som 90% av befolkningen behöver höra, och om det inte går in nu, så kanske det gör det nästa gång nån säger det till er. För mig tog det 4 år från första gången en tränare sa åt mig att gå till gymmet några gånger i veckan, tills det verkligen blev regelbundet. Gör inte som jag och slösa bort 4 års styrka. Vi ses på gymmet ikväll!

Wilhelm Fors