Boka bana
Bli medlem

Hur mår klubben i dessa Corona-tider?

Som GBC:are är man ju en av alla medlemmar som tillsammans äger Beach Center till 100%, världens största anläggning för beachvolley! Såklart är det många medlemmar som undrar hur det går i dessa tider.

Här är frågor och svar om läget i klubben från mitt perspektiv som ordförande.

Hur mår GBC:s ekonomi i dessa Corona-tider?
Det är såklart ett ansträngt läge då våra intäkter är lägre för att vi inte kan bedriva samma verksamhet fullt ut som vi brukar i Beach Center. Till exempel är ju alla sanktionerade tävlingar inställda just nu och efterfrågan på företagsevent och liknande är i princip obefintlig. Det är oerhört tacksamt att utomhussäsongen nu börjar och vi hoppas att den ska gå att hålla igång under sommaren då vi har våra åtta utebanor tillsammans med vår utebar med servering.

Vi har också under flera år jobbat medvetet med att bygga upp en rätt god likviditet. Det har vi nu i detta tuffa läge nytta av och bidrar till att vi kan hålla ut och klara oss en tid till.

Så under omständigheterna så går det så pass bra så att jag i dagsläget vågar hoppas på att vi ska klara oss igenom detta och komma ut på andra sidan. Men det är ingen som vet hur utdraget detta blir och vi tar en vecka i taget och följer utvecklingen i Sverige och vår värld.

Vad gör vi idag för att sänka kostnaderna?

 • Sänker våra personalkostnader genom att timanställd personal inte tas in samt all tillsvidareanställd personal är permitterade på deltid. Det innebär att de jobbar färre timmar i veckan.
 • Lånen vi har på vår fastighet har vi ansökt om att inte behöva amortera på under detta år. Det gör att den kostnaden slipper vi i år vilket underlättar, även om kostnaden i längden inte försvinner utan det förlänger amorteringstiden med motsvarande ett år.
 • Planerade inredningsjobb och investeringar i fastigheten som inte är absolut nödvändiga läggs på paus.

 

Vad får dessa åtgärder för konsekvenser på vår verksamhet?

 • Då vi har mycket färre personal tillgänglig har ett specialschema tagits fram där personalen gör ett fantastiskt jobb för att täcka upp pusslet så att Beach Center kan vara öppet nästan samma tider som vanligt.
 • Vår restaurang Beach Cuisine har också öppet men färre kvällar i veckan.
 • När det gäller städ så är det såklart en prioriterad aktivitet i rådande läge.
 • Kansliet som sköter klubbadministrationen och har kontakt med många medlemmar har betydligt lägre bemanning så räkna med att det ibland kan ta lite längre tid att få svar.

 

Vad kan jag som medlem i GBC göra för att stötta klubbens verksamhet?

 • Kom och ät lunch på plats eller Take away, använd gärna den förmånliga Lunch-dealen med 1 timmes fri spel när du köper en lunch.
 • Boka bana på Beach Center. Varje bokad bantimme är mycket värdefull för verksamheten!
 • Anmäl dig till sommarträningarna.
 • Köp gärna kläder från vår fina GBC klubbkollektion i receptionen eller via internet på basesport.se
 • Håll utkik i klubbens informationskanaler och ta del av och sprid goda vibes där.
 • Viktigast av allt, var uppmärksam på de klubbkompisar du känner och hjälps åt att hålla humöret uppe i dessa tider och stötta varandra!

 

Så läget är tufft och vi behöver alla hjälpas åt för att vår klubbverksamhet och vår fina anläggning ska komma igenom detta så bra det går.

Ta hand om er och hjälp varandra

Anneli Friborg, ordförande GBC