Boka bana
Bli medlem

Bollen rullar

Nu händer det så mycket spännande kring beachvolley i Göteborg så jag vet inte var jag ska börja. I helgen avlöpte Halloween Cup, den 25:e i ordningen, med över 120 lag på alla spelarnivåer som kämpade om ära och pallplatser i vårt Beach Center på Kviberg. Vår restaurang Beach Cuisine serverade sin fantastiskt goda mat i mängder under dagarna tre till hungriga spelare, funktionärer, domare, delegater och publik.

Parallellt arrangerades NEVZA Beach Sweden och spelare från GBC fajtade till sig två pallplatser! Sigrid Simonsson/Anne-Lie Rininsland ”Laget 100%” tog Guld och Alexander Herrmann/Ludvig Simonsson tog Silver. Stort grattis till er! Helt makalöst fina prestationer. Och flera andra GBC-lag var med i turneringen, tack alla spelare för den härliga underhållning och inspiration ni bjuder på.

 

Alla som arbetat med Halloween Cup och NEVZA inför, under och efter på ett eller annat sätt, stort TACK till er för att ni gör det möjligt att arrangera så stora turneringar på hemmaplan i vår stad Göteborg. Jag ser tydligt att vår organisation lär sig mer och mer för varje år som går.

     

Och som ett kvitto på det från Europaförbundet, i skrivande stund blev det klart att Sverige och GBC får den stora äran att vara arrangör för U20-EM i beachvolley i juni 2019! Vilken grej! Boka in veckan efter midsommar redan nu i din kalender. Gört. Nu. Boka in. Var med och upplev Europas framtida beachvolleystjärnor på hemmaplan. Publik, hejaklack, publikvärdar, spelarvärdar alla möjliga olika insatser kommer behövas för att göra det till ett minnesvärt event!

”Tänk om vi skulle bli berömda för att vara världens bästa beachvolleypublik här i Göteborg” sa en medlem till mig under Nevzan när vi satt på läktaren i helgen. ”Ett stort gäng GBC:are skulle kunna träffas och träna på hejaklacksgrejer och bli en grymt bra och trevlig hejaklack som får igång hela läktaren”. Vilken lysande idé! Både våra egna och gästande spelare vill såklart bli framhejade och med hjälp av den där extra energin som publiken kan ge prestera stordåd på planen.

Imorgon lördag 19 nov kl 14.00 är det årsmöte, också det 25:e i ordningen, och alla medlemmar är såklart inbjudna och varmt välkomna! Om du inte kan komma läs gärna årets:

 

Tack alla medlemmar för det här verksamhetsåret, vi ses i sanden!

Anneli Friborg, Ordförande GBC