Boka bana
Bli medlem

Arbete med resultat från medlemsenkät

Söndag mitt i februari och utanför Beach Center regnar det ”cats and dogs” som Engelsmännen säger. Vilken tur att vi har sommar inomhus här varje dag! 🙂

Det här glada gänget från GBC styrelse har idag gått igenom resultaten från medlemsenkäterna som gjordes i december för Höstterminen 2019.

Thomas Herrmann – Elitansvarig, Haiko Steitzer – Suppleant & Juniorutskott, Anna-Karin Anki Hermansson – Junioransvarig, Anneli Friborg – Ordförande. Innan arbetsmötet spelade vi styrelsebeach, man kan tro att det skulle vara på lek men oj vilket allvar det blev, tung prestige! Vem som vann? Det tänker inte undertecknad avslöja 😉

Bakgrund
Enkät skickas i slutet på varje termin ut till alla i GBC som tränar i någon träningsgrupp eller spelar seriespel, både Juniorer, Motionärer och Elit, totalt ca 700 personer. Alltid lika intressant att se vad medlemmar i GBC tycker om sin träning! Det är viktigt att få in feedback på sånt som kan bli bättre och glädjande att få kvitto på sånt som är bra och som uppskattas i klubben. Så stort TACK till alla er som tagit er tid och svarat.

Exempel – PLUS
Det är roligt att det är så många som tycker att sin träning är bra eller mycket bra!
Till exempel:
– I Juniorenkäten på frågan om du vill fortsätta träna till våren svarade nästan alla ja, fantastiskt roligt då det samtidigt var många nya juniorer i klubben denna hösten som just upptäckt beachvolley.
– Utmanargrupperna, på frågan ”Vad tycker du om träningarna som helhet?” svarade summerat 5,1 på en skala 1 till 6 där 6 är bäst betyg.

Exempel – MINUS
Här är några exempel på ämnen som kommit upp som medlemmar inte tycker är bra eller vill förändra:
– Träningstider, de senaste tiderna fram till 22.30 på vardagar är tuffa för många.
– Seriespelets gruppindelningar, finns medlemmar som tycker det är oklart vad är det för kriterier som används när grupperna görs inför ny termin.
– Elitspelare är tränare för andra medlemmar, på så sätt betalar de sin egen träning och klubbförmåner. En del av spelarna önskar vara tränare i mindre omfattning och istället göra annat för klubben eller betala.

FRAMÅT
I styrelsen bollar vi dessa frågor, prioriterar vad vi ser är viktigast just nu och tillsammans med kanslipersonal och ansvariga tränare tittar vi på flera olika aspekter såsom arbetsrutiner, tillgängliga halltider, ekonomi, antal tränare som finns till förfogande osv. Och i detta stora pussel kommer vi fram till vad som går att utveckla och förändra i närtid och på sikt.

Vi kommer fortsätta att sammanställa resultatet från senaste medlemsenkäten under närmaste veckorna och sedan presentera det ihop med actions bland annat i en nyhet här på hemsidan, så håll utkik!

Anneli Friborg, GBC Ordförande