Boka bana
Bli medlem

Juniorträning VT20

Junior är man upp till och med det år man fyller 20 (född -00 och senare). Alla juniorer från 6-20 år som inte söker till Utmanargrupp Junior ska anmäla sig här. Alla som har anmält sig kommer att delas in i olika grupper baserat på ålder och nivå (Läs mer nedan om de olika spelsätten i olika åldrar). Om du är ny medlem ange tidigare idrottserfarenheter som t.ex. volleyboll, samt kompisönskemål kortfattat i kommentarsfältet. Sista anmälan 26/12.

Barn upp till och med 12 år tränar i huvudsak i mixade grupper och ungdomar från 13 år och uppåt tränar i huvudsak flick- och pojkgrupper (undantag förekommer beroende på antal anmälda barn och ungdomar). Barn under 13 år som tränat länge kan även komma att placeras i flick- och pojkgrupper. Eftersom barn och ungdomar utvecklas olika fort och det är svårt att veta nivån på nya flickor och pojkar kommer juniorgrupperna att vara något flytande under terminens gång. Detta innebär att vi kan komma att flytta personer mellan grupperna för att göra de så bra och jämna som möjligt.

För juniorer upp till 15 år ingår också föräldrars delaktighet i klubbens verksamhet som en nyckel för att kunna samordna roliga och utvecklande aktiviteter för våra barn och unga. En förutsättning för att våra aktiviteter ska fungera är att samtliga föräldrar till dessa juniorer hjälper till vid något evenemang per termin, för att inte enstaka föräldrar ska göra allt. Mer information om föräldrarnas roll kommer att delges på ett föräldramöte i början av terminen.

Som junior i åldern 10-20 ingår det att man ställer upp som funktionär på de elittävlingar, både nationella och internationella, klubben arrangerar under det kommande året. Mer information kommer om detta när det blir aktuellt.


Träningsgrupp och tider
Grupperna tränar i 20 veckor, 6/1 – 4/6.

Träningsuppehåll under terminen:

  • 7-13/4 – P.g.a. Easter Cup
  • 27/4-3/5 – P.g.a. Träningsläger
  • 21/5 – P.g.a. Klubbmästerskapen

Från och med HT19 anmäler man sig till dagarna var för sig, vilket innebär att man kan välja att träna en eller två gånger i veckan. Man anmäler sig alltså till den dag man vill träna. OBS! Det är fortfarande måndag/onsdag som gäller för de yngre spelarna och tisdag/torsdag för de äldre spelarna (se träningstiderna nedan).

Träningstider
Minior och Kidsvolley (upp till ca. 12 år)
Måndag 17.00-18.00 (Minior och Kidsvolley)
Onsdag 16.30-18.00 (Minior)/16.30-17.30 (Kidsvolley)

Junior och Minior (från ca. 13 år)
Tisdag 16.30-18.00
Torsdag 17.00-18.00

Prova-på innan sista anmälan
Om du vill testa på beachvolley innan du anmäler dig kommer vi att ha tre prova-på-tillfällen i december för både vuxna och juniorer:
Torsdag 5/12, kl. 16.30-18.00
Onsdag 11/12, kl. 16.30-18.00

Söndag 15/12, kl. 16.00-17.30

Varje tillfälle kostar 20 kr/pp. Ingen föranmälan krävs.

Om åldersindelning och spelsätt

Kidsvolley (2010-2013)
Våra utövare 6-9 år gamla, eller något äldre nybörjare, tränar Kidsvolley. Spelet har alla de goda ingredienser som finns i beachvolley samtidigt som det är enkelt för att även barn i förskoleålder ska tycka om att spela. Kidsvolley handlar om att ha roligt med kompisar och samtidigt lära sig passa, ta emot och använda bollen.

Det finns tre nivåer i Kidsvolley: Level 1, Level 2 och Level 3. I de olika stegen är det kunskaper mer än ålder som styr. I början spelar barnen på Level 1, och kan sedan växla upp till högre nivåer efter en tid med lite mer att tänka på i spelet.

Läs mer om Kidsvolley på förbundets hemsida:
http://www.volleyboll.se/barnungdom/Spelformer/Kidsvolley/

Minior (2006-2009)
Våra utövare 10-13 år gamla, eller något äldre nybörjare, går under begreppet Miniorbeachvolley. Från början spelar man mixat på en mindre plan och det är tillåtet att fånga bollen. Allteftersom man ökar i nivå så liknar spelet mer och mer traditionell beachvolley.

Läs mer om Minorbeachvolley på förbundets hemsida:
http://www.volleyboll.se/barnungdom/Spelformer/Miniorbeachvolley/

Junior (1999-2005)
Från 14 år tränar våra juniorer traditionell beachvolley.

Pris och förmåner

Juniorträning kostar:

  • 400 kr för 1-timmes träningspass per vecka
  • 550 kr för 1,5-timmes träningspass per vecka

För att vara med i träningsgrupp behöver du också vara medlem i GBC. Juniormedlemsavgiften per år är 200 kr. Medlemskapet gäller hela 2020.

Juniorer som tränar i träningsgrupp med GBC under terminen spelar gratis på vardagar fram till kl. 17.00. Prata med receptionen vid ankomst och fråga vilken bana ni kan använda.

Tips! Om du väljer Medlemsavgift via Autogiro, så dras medlemsavgiften automatiskt varje år. För att göra detta, fyll i formuläret för Medlemskap via Autogiro.

Evenemangshjälp
Som junior i åldern 10-20 ingår det att man ställer upp som funktionär på de elittävlingar, både nationella och internationella, som klubben arrangerar under det kommande året. Mer information kommer om detta när det blir aktuellt.

Gymbidrag (för dig som är 16 år eller äldre) 
Om du tecknar gymkort på Beach Fitness ger GBC tillbaka 600 kr på din totala träningsavgift för denna terminen. Förutsättningen för att få rabatten är att du tecknar kort för minst 6 månader. Tecknar du 12 månader får du 600 kr rabatt även på nästa termins träningskostnad. När grupperna är spikade och du tecknat kort på gymmet hör du av dig till oss på info@gbcbeach.com. Ange ditt namn, personnummer samt bankuppgifter (bank, kontonummer inkl. clearingnummer och kontoinnehavare) så ordnar vi återbetalningen av de 600 kr. Om du tecknat helårskort mejlar du igen när grupperna är klara för nästa termin så får du tillbaka 600 kr till. Mer information om Beach Fitness finns på beachcenter.se under Gym i menyn.

Reger och övrigt

När du anmäler dig till en träningsgrupp förbinder du dig till att följa våra träningsregler. Du hittar dem under Träningar till vänster i menyraden på www.gbcbeach.com eller genom att följa länken nedan. Här står även mer information om klubbens träningar.

Träningsregler

Alla träningsgrupper ska avsätta de sista 5 minuterna till banvård. Banan ska krattas och bollarna ska samlas ihop i bollkorgen.

Anmälan och betalning

För att anmäla dig till en träningsgrupp måste du ha ett konto på anmälningssidan och vara medlem i GBC. Du anmäler dig till juniormedlemskap på samma sida som träningsgruppen eller anmäl dig till Medlemskap – Autogiro via formuläret här: Medlemskap via Autogiro. Om du som förälder ska anmäla ditt barn ska du skapa ett konto i barnets namn (med barnets personnummer) men sedan använder du dina egna kontaktuppgifter. Notera att en mejladress endast kan finnas på ett konto i systemet (eftersom mejladressen är användarnamnet). Om du inte har en alternativ mejladress kan du gör så här:

  • Ta din egen mejladress och skriv in.
  • Innan ”@-tecknet” skriver du +barnets namn
  • Sedan fullföljer du adressen med @…
  • Ex. info@gbcebach.com skulle bli: info+pelle@gbcbeach.com
  • Alla mejl som skickas till ditt barn kommer då att hamna i din inkorg – smart va!?

OBS!

* Anmälan och betalning ska vara genomförd senast 26/12. Platserna är begränsade, skulle det bli fullt så är det de som anmält sig först som får plats.

* Tänk på att din anmälan inte registreras förrän betalningen med kort eller värdekort är genomförd.


Betalningsmetoder

Det finns tre betalningsmetoder för själva träningsavgiften, se nedan.

Betalningsmodell 1: Betalkort
Betalning sker med betalkorten Visa eller Mastercard.

Betalningsmodell 2: Värdekort
Värdekort = Klubbpoäng. Värdekortsnumret ser du under Medlemskap när du är inloggad på ditt konto på anmälningssidan. Använd detta nummer som betalningsreferens. OBS! Du måste ha täckning för hela summan med poäng för att kunna använda detta betalningsalternativ.

Betalningsmodell 3: Autogiro
Med autogiro har du möjlighet att dela upp träningsavgiften på 4 tillfällen (HT) eller 5 tillfällen (VT). Första dragningen sker i sker början av första månaden (september/januari) och sedan resterande dragningar i slutet av månaderna september till och med november (HT) och januari till och med april (VT). Notera att det kommer att ske två dragningar i september/januari månad. Om du vill betala träningsavgiften via autogiro ska du fylla i formuläret Autogiroanmälan Träningsgrupper. Vill du även betala medlemskapet via autogiro (dvs. autodragning varje år) fyller du i detta formulär: Autogiroanmälan Medlemskap. Med detta betalningsalternativ kan du inte anmäla dig via anmälningssidan, utan vi kommer att lägga till dig manuellt och svara dig när detta är klart. Det är därför extra viktigt att detta görs i god tid och att eventuellt viktiga kommentarer så som partner skrivs med under ”övrigt” i formuläret.

Hoppas du får en givande termin tillsammans med oss. Har du frågor som inte besvaras av denna text eller under Träningsregler på hemsidan är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@gbcbeach.com eller på 0733-281900 (dagtid vardagar). Vi besvarar dina frågor så fort vi kan.

Till anmälan

(Anmälan öppnas i ett nytt fönster)