Boka bana
Bli medlem

Junior

Välkommen till GBC juniorverksamhet!

Junior är man upp till och med det år man fyller 20. Vi har juniorverksamhet för åldrarna 3-20 år, där man i olika åldrar tränar på lite olika sätt. För juniorer upp till 15 år ingår också föräldrars delaktighet i klubbens verksamhet som en nyckel för att kunna samordna roliga och utvecklande aktiviteter för våra barn och unga.

Volleybompa (3-5 år)
Volleybompa är en förenklad variant av beachvolley för barn 3-5 år tillsammans med en vuxen. Träningspasset innehåller boll- och rörelselekar som påminner om beachvolley. Huvudsyftet är glädje och att barn ska få lite kvalitetstid med sin förälder i kombination med träning.

Juniorträning (6-20 år)
Våra yngsta utövare i Juniorträning (6-9 år, eller något äldre nybörjare), tränar Kidsvolley som är första insteget i beachvolley. Spelet har alla de goda ingredienser som finns i beachvolley samtidigt som det är enkelt för att även barn i förskoleålder ska tycka om att spela. Kidsvolley handlar om att ha roligt med kompisar och samtidigt lära sig passa, ta emot och använda bollen.

Äldre juniorer och unga juniorer som har tränat länge övergår till att träna beachvolley. I träningarna ingår bland annat teknik, taktik och spelförståelse.

Göteborg Beachvolley Club har en bred och allt växande verksamhet för barn och ungdom i alla åldrar. Vi har över 160 aktiva juniorer i träningsverksamheten och närmare 40 schemalagda träningspass per vecka för våra olika grupper.  Vi arbetar ständigt med att utveckla vår juniorverksamhet, stöttar och utbildar våra juniortränare  och försöker engagera föräldrar för att ge våra barn och ungdomar möjlighet att både utvecklas i sporten och stortrivas. GBC samarbetar med flera skolor i Östra Göteborg och erbjuder både skolverksamhet och lovverksamhet. GBC har även påbörjat ett samarbete med IM Göteborg för ensamkommande flyktingbarn.

Följande aktiviteter arrangeras för GBC Juniorer:


TRÄNINGAR

BAS och FORTSÄTTNING

Juniorflickor

2 träningar i veckan

 • Kidsvolley mixad
 • Flickor Bas 1-4 (åldersindelad)
 • Flickor Fortsättning 1-4 (ålder samt nivåindelning)


Juniorpojkar

2 träningar i veckan

 • Pojkar Bas 1-3 (åldersindelad)
 • Pojkar Fortsättning 1-2 (ålder samt nivåindelning)


Extraträning lördagar mixade grupper 09.30-11.00 erbjuds samtliga juniorer

 

UTMANARGRUPPER (satsningsgrupper)

Juniorflickor

3 träningar i veckan

Sandträning kombineras även med fyspass

Juniorpojkar

3 träningar i veckan

Sandträning kombineras även med fyspass


Är du intresserad av att veta mer om juniorträning och hur man anmäler sig:

Träningar

TURNERING & TÄVLING

Vi välkomnar alla licensierade juniorspelare, från GBC och från alla andra volleybollklubbar till våra rankinggrundande turneringar.

De  turneringar som årligen arrangeras av GBC är följande:

Sanktionerade SVBF Turneringar

 1. Trettondagsturneringen (Jan)
 2. Easter Cup (April)
 3. Sommar Ungdom (Jun)
 4. Junior Masters (Nov)

Klubbturneringar – Junior Challenge

GBC arrangerar juniorklubbturneringar vid 3-4 tillfällen varje år (söndagar). Målet med dessa turneringar är att barnen skall få tävla på enkel nivå, lära känna varandra och ha roligt. Varje spelare lottas in i nytt lag inför varje match och får då även träna på att spela med olika partners.

Är du intresserad av att veta mer om de turneringar GBC arrangerar:

Turneringar

 

JUNIORLÄGER

GBC arrangerar flera juniorläger varje år, antingen daycamps eller med övernattning, enligt följande:

 1. Sportlovs Daycamp (Sportlov)
 2. Sommarläger i Åsa (Början av sommaren)
 3. Beach Center Daycamp (v.30)
 4. Höstlovs Daycamp på Beach Center (v. 44)

 

UNGDOMS-SM

GBC har varje år ett ökande antal startplatser i Ungdoms-SM och i Tremannamästerskapet. Alla de barn och ungdomar som vill spela är välkomna och gemensamt boende arrangeras.


SKOLVERKSAMHET OCH LOVVERKSAMHET

GBC samarbetar med skolor i Östra Göteborg och erbjuder skolverksamhet i samband med idrottslektioner, skolturneringar och lovverksamhet som beachvolleyskola och prova-på.

INTEGRATION

GBC samarbetar med IM Göteborg för ensamkommande flyktingbarn.

 

VÄLKOMNA till GBC:s Juniorverksamhet!! Vi har plats för fler barn och ungdomar och vill gärna sprida världens absolut roligaste sport.
Om du har frågor kring beachvolley för juniorer  eller har förslag på förändring och förbättring kan du kontakta:

 

Caroline Olofsson

Junioransvarig GBC

0730-371300