Boka bana
Bli medlem

Nyheter

Platser kvar till Tränarutbildning

Har du missat att anmäla dig till Tränarutbildningen Steg 1 den 28/1? Det är sista anmälan nu på söndag så snabba dig på innan det är för sent! För dig som är tränare och inte ännu gått någon utbildning rekommenderar vi starkt att gå den. Är du nyfiken på att bli tränare så är det perfekt att få lite kött på benen så du vågar kasta dig ut och testa något nytt, och kunna ta dig an att vara reservtränare nu i vår när de ordinarie tränarna behöver hjälp. Det går även bra att anmäla sig bara för att lära sig mer om sporten även om man inte har tränarambitioner.

Här kan du läsa mer om utbildningen och anmäla dig.

Startlistor Trettondagsturneringen

Nu ligger samtliga startlistor för helgens Trettondagsturnering uppe.

OBS! Vi har plats för ytterligare två lag i Open Grön Dam, och två lag i Mixed.
För anmälan, mejla till info@gbcbeach.com senast kl.12 på fredag 5/1. Spread the word!

Klicka på Startklasser och Anmälan längre ner på sidan för att se startlistorna i resp. klass.

Se startlistor


4-manna-turnering, tacobuffé och karaoke

Om du inte redan spelar på lördag kan du anmäla dig till vår 4-manna-turnering som spelas kl. 16 och senare på kvällen serveras Tacobuffé i stora baren. Anmälan till turnering och tacos görs i receptionen.

Vi syns i helgen!

 

Lycka till!

/GBC

 

 

Startlista Challenger 6/12

Här är startlistan för helgen Challenger 6/12

HERRAR Entry
Jonsson, Viktor / Tholse, Linus 7135
Herrmann, Alexander / Annerstedt, Alexander 4520
Edgren, Patrick / Helbig, Tobias 3995
Johansson, Jakob / Palm, Markus 2025
Lewin, Christofer / Liberg, Jonas 1820
Frantzich, Linus / Gustafsson, Jakob 1420
Opsahl, Stian / Fornes, Jarle  WC
Alden-Joyce, Finn / Sigfridsson, Håkan 1245
Nilsson, Jonas / Johansson, Stefan 915
Ossowski, Artur / Marmolin, Sebastian 785
Langryd, Jacob / Svedberg, Emil 690
Hallabro, Joel / Thuresson, Gustav 550
 

Motivering Wild Card (Opsahl, Stian / Fornes, Jarle): För att ge vår tävling internationellt inslag har vi valt att ge wildcard till ett topplag från norska touren som kommer att bidra med både rutin och show under turneringen.

Reserver
Hanna, Johan / Öhman, Ossian 534
Blomstrand, Jonatan / Welin, Manne 505
Johansson, Marcus / Löveborn, Markus 389
Lundberg, Marcus / Daremark, Emanuel 204
Kenne, Carl / Petersson, Carl 175
Mohajer, Sadegh / Tellnes, Kjetil 60
Larsson, Emanuel / Nilsson, Patrik 48
DAMER Entry
Kirkor, Talar / Lindström, Fanny 3505
Malmström, Sara / Sundberg, Lisa 3325
Rydenberg, Anna / Tivefälth, Josefine 3115
Palm, Tilda / Sigfridsson, Ellinor 1505
Bergholm, Malin / Påhlsson, Isabelle 1340
Falk, Johanna / Andersson, Annelie 1260
Lindqvist, Ellen / Westin, Elin 1045
Lindberg, Sofie / Lindberg, Louise 965
Spets, Emma / Vass, Ibolya 935
Gustafsson, Matilda / Persson, Stina 865
Strålman, Jenny / Trlicik, Jenny 758
Norman, Petronella / Sahlberg, Victoria 590
Reserver
Moberg, Nathalie / Blom, Kristina 530
Bohman, Axelina / Månesköld, Louise 352
Törnqvist, Stina / Strålman, Therese 316
Stenström, Kristina / Partner önskas 305
Hope Broch, Siri / Cecilie Gundersen, Ruth 174
Hüttenberger, Ina / Birk, Lise 90

Notering: Pga. strul med GBCs server kunde inte Rydenberg, Anna / Tivefälth, Josefine göra en korrekt anmälan i tid. Men då de hörde av sig på mejl innan anmälningstiden gått ut har vi utgått ifrån den tidpunkt de mejlade in.

 

Lycka till!

GBC

Vårens seriespelsgrupper klara

Nu är seriespelsgrupperna klara. Klicka på länkarna längst ner i nyheten för att se vilken grupp du spelar i och vilken tid.

Så här går seriespelsindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat lördagsträning eller torsdagsträning, då har du fått en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny inom beachvolley börjar du på ranking 0 och får chansen att spela upp dig under terminen. Är ni två partners med olika ranking får ni en snittranking med fördel den person som har den högre rankingen.

Vi går igenom samtliga kommentarer men det ska vara av särskilda skäl vi väljer att flytta ett lag och frångå rankingen.

Seriespelsdelning vid Serie 4
Genom en motion som röstades igenom på förra årets årsmöte togs beslutet att göra den nuvarande seriespelsdelningen högre upp i seriespelsträdet. Vi har tidigare gått ut med att vi kommer göra delningen vid Serie 3 men så fort vi började med träningsschemat insåg vi att det skulle innebära en konflikt när de högre grupperna börjar träna utomhus under den sista perioden. Vi har därför tagit beslutet att göra delningen vid Serie 4 istället.

Dispens Elitserien
Lag med spelare i WT-gruppen har möjlighet att söka dispens för att få förtur i elitserien från terminsstart. De kan också söka dispens för immunitet från att falla ur elitserien under en femveckorsperiod om laget är iväg och tävlar och/eller tränar på annan ort.

SERIESPEL DAM
SERIESPEL HERR

TIPS: Hitta ditt namn snabbare genom att klicka ctrl + F (PC) eller Kommando + F (Mac)

GOTT NYTT ÅR!

Vårens Lördags- och Torsdagsgrupper klara!

Nu är vårens Lördagsgrupper och Torsdagsgrupper klara.

Att sätta grupper är en svår uppgift. Vi går igenom samtliga kommentarer och försöker ta hänsyn till alla de önskemål och krav som finns samtidigt som det är viktigt att få en jämn nivå i grupperna. Även om vi försöker kan vi inte uppfylla allas önskemål till 100% då det är många andra parametrar och faktorer som spelar in, men då vi gjort grupperna med noga omtanke så önskar vi att du respekterar den grupp du blivit tilldelad.

Så här går gruppindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat lördagsträning eller torsdagsträning, då får du en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny i klubben tar vi i första hand hänsyn till de tidigare meriter du angett i kommentaren.

Även om vi har ett rankingsystem så går vi fortfarande igenom samtliga kommentarer och försöker matcha önskemålen så gott vi kan utan att frångå rankingsystemet allt för mycket.

Hur får jag en bättre ranking?
Det lättaste sättet, och det vi rekommenderar är att du anmäler dig till seriespelet och spelar upp dig och din ranking.

Hur fördelas tiderna på torsdagsträningarna?
De spelare med bäst ranking har förtur på tiderna 18-19.30 och 19.30-21. Har du fått den sena tiden 21.00-22.30 beror detta på att du ligger i den lägre nivåskaran av samtliga anmälda för terminen.

Jag anser att jag hamnat i helt fel grupp
Har du hamnat i helt fel grupp kommer vi försöka justera detta under terminen. Det är ett beslut som tas av din tränare tillsammans med vår huvudtränare Martin Appelgren. Om du mot förmodan är missnöjd med din grupp, prata alltså med din tränare.

Martin kommer vara närvarande några torsdagar under terminen. För frågor eller synpunkter, kontakta honom på huvudtranare@gbcbeach.com.

Klara Grupper:

Torsdagsträning (samtliga träningstider fastställs inom kort)
Lördagsträning
Elit
Utmanare

Anmälan till seriespelet och nybörjarträningarna stänger 26/12 och därefter publicerar vi även dom grupperna.
Även grupperna till vårens Juniorträning läggs upp nästa vecka.

 

En riktigt GOD JUL

önskar vi på GBC

Elit- och Utmanargrupperna är klara

Nu är vårens Elit- och Utmanargrupper klara.
För att se grupperna klickar du på länkarna nedan och vidare till ”Grupper Herr” och ”Grupper Dam”.

Elit VT
Utmanare VT

För er som är med i Utmanare Senior Dam 2 och 3, notera att ni kommer att träna tillsammans på två banor med två tränare.

För frågor kring grupperna hänvisas till vår huvudtränare, Martin Appelgren, huvudtranare@gbcbeach.com.

Ha en fin vecka!

/GBC

Utmärkelser till GBC-spelare 2017

Med start i år har GBC valt att uppmärksamma några av våra bästa spelare inom klubben som på ett eller annat sätt har stuckit ut under året. Som Sveriges största beachvolleyklubb har vi väldigt många spelare som gör fantastiska framsteg inom beachvolley. Kriterier för denna utmärkelse är att befinna sig på topp tio i Sverigeranking, framgångar på tävlingar, utveckling från ett år till ett annat samt goda insatser som gjorts under året för sporten och klubben som spelare för GBC. I år har GBC styrelse valt att uppmärksamma dessa spelare för sina insatser under 2017:


Årets GBC Junior Genombrott Dam – Ellen Lindqvist

Motivering: Ellen har de senaste året haft en hög utvecklingskurva och tagit ett stort kliv in även på seniorsidan. Hon har vunnit både Open svart och Challenger under 2017. Ellen har under 2017 gått från junior rankingposition 18 med 44 poäng till junior rankingposition 4 med 756 poäng.


Årets GBC Junior Spelare Dam – Rebecka Dahlgren

Motivering: Rebecka har visat ett stabilt beachvolleyspel under 2017 och tog en 5:e placering på Ungdoms-SM i Falkenberg. Hon har en stabil 7:e placering på junior rankinglistan. Rebecka var en av de utvalda som en av våra lovande kandidater till Sveriges Landslag och fick representera Sverige i U-19 Nevza på Tylösand.


Årets GBC Junior Genombrott Herr – Hugo Boström

Motivering: Hugo har en stabil 5:e placering på junior rankinglistan. Han var en av de utvalda som en av våra lovande kandidater till Sveriges Landslag och fick representera Sverige i U-19 Nevza på Tylösand. Hugo har även tagit en 2:a & 5:e placering i Challenger samt 9:e plats i Ungdoms-SM


Årets GBC Junior Spelare Herr – Leon Vincent

Motivering: Från att gå obesegrad i Stars & Talents de senaste åren har Leon visat på stabilt spel även under 2017 med en 5:e placering i Ungdoms-SM och höga placeringar i turneringar under året. Han visar på stabilt spel även i herr elitserien då han vunnit matcher när han hoppat in som reserv.


Årets GBC Genombrott Dam 2017: Josefine Tivefälth

Motivering: Josefine Tivefälth har under året visat på stora framsteg i sin beachvolleykarriär genom att på nästan alla Swedish Beach Tour-stopp ta höga topplaceringar. Med flera års volleyboll och beachvolleykarriär bakom sig har Josefine detta år tagit ett markant steg i sin utveckling.


Årets GBC Genombrott Herr 2017: Tobias Helbig

Motivering: Tobias Helbig har under året visat på stora framsteg i sin beachvolleykarriär med prestationen att under sitt första år på Swedish Beach Tour ta hela 2 guldmedaljer. Han är också en klippa för klubben och ställer alltid upp och hugger i när det behövs.


Årets GBC Spelare Dam 2017: Fanny Lindström

Motivering: Fanny Lindströms utveckling under året har resulterat i höga placeringar och hon har visat att hon är en spelare att räkna med både på Swedish Beach Tour och internationellt. När Swedish Beach Tour gästade Göteborg tog Fanny en silvermedalj på hemmaplan. Fanny har även visat på stor sportmanship genom sitt engagemang under hela året i beachvolleyns fortsatta utveckling.


Årets GBC Spelare Herr 2017: Alexander Herrmann

Motivering: Alexander Herrmanns utveckling under året har inneburit ett stort kliv in på den internationella arenan. Han har med fina prestationer tagit både guldmedalj på Swedish Beach Tour och en 2:a plats på SM. Alexander har också visat på stor sportmanship genom sitt engagemang både i GBC och i beachvolleyvärlden.

 

Ett stort grattis från GBC till er alla och grymt jobbat under året som gått! Vi är glada och stolta att ni representerar GBC som beachvolleyspelare. Du som har fått en utmärkelse är välkommen att hämta ut ditt diplom i receptionen i Beach Center.

Vi ser fram emot 2018 och att få följa alla spelare i klubben.

Hälsningar
GBC Styrelse