Boka bana
Bli medlem

Elitspår (Utmanare) ST22

Vill du se hur bra du kan bli och är redo att lägga ner extra mycket tid på din träning?

Elitsatsningen riktar sig till dig som tillhör skaran av klubbens bästa spelare och som har hög ambition med din träning. Genom GBCs elitsatsning ger vi dig förutsättningarna att nå din maximala potential. Som spelare uttagen till elitspåret får du tillgång till klubbens bästa tränare, banor och träningstider. Du får dessutom extra förmåner i klubben för att underlätta för din satsning.

De olika nivåerna är indelade i WT, Elit och Utmanare (Senior / Junior). Närmare beskrivning om de olika presenteras nedan.

FAKTA SOMMARTRÄNING ELITSPÅR

Period: 13 juni – 25 augusti 2022
Avvikande träningstider:
– Träning onsdag 22/6 istället för torsdag 23/4 p.g.a. midsommar
– Träningsuppehåll 1-7/8 (v.31) p.g.a. SM-veckan
Nivå: Utmanare
Pris Utmanare Senior (sommar): 2000 kr
Pris Utmanare Junior (sommar):
1100 kr
Sista anmälningsdatum
: Söndag 15/5

Har du frågor som inte besvaras av nedanstående information är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@gbcbeach.com eller på 031-47 52 82 (dagtid vardagar). Vi besvarar dina frågor så fort vi kan.

Viktigt att du läser igenom nedanstående information innan anmälan.

Elitspåret

Klubbens elitspår består av tre olika nivåer – WT, Elit och Utmanare. WT och Elit kontrakteras över ett helt år medans Utmanare ansöker om plats till gruppen inför varje ny termin.

Här följer en närmare beskrivning om de olika nivåerna.

WT
WT-grupp, eller World Tour-grupp som namnet kommer ifrån, är en särskild Elitsatsning som klubben har för att möjliggöra för spelare att ta sin satsning ett steg längre. Många av spelarna på denna nivå har trappat ner arbetstiden till deltid för att kunna träna mer. I WT-grupperna tränar de främsta elitspelarna som spelar på Världstouren, samt de som har som målsättning och ambition att göra det inom en snar framtid. I förmånerna ingår bland annat fystränare, rabatt på mat och billigare banhyra.

WT-gruppen tas ut och kontrakteras årsvis. Uttagning görs inför höstterminen.

Elit
Elitgruppen erbjuder en bra grund för att nå Sverigetoppen och sedan vidare till klubbens World Tour-satsning. I elitgruppen tränar flera av de bästa och mest ambitiösa spelarna i klubben. I förmånerna ingår bland annat gymkort och billigare banhyra.

Elitgrupperna kontrakteras årsvis. Uttagningen görs varje år inför höstterminen.

Utmanare – Senior / Junior
Utmanargrupperna är det första steget i klubbens elitspår. Här finns spelare som vill satsa på beachvolleyboll och har siktet inställt på Sverigetoppen. Tanken med utmanargrupperna är att spelarna på sikt ska kunna utmana om en plats i elit- och/eller WT-grupp.

Utmanare tas ut terminsvis.

Uttagning

Vid uttagning till grupperna i elitspåret utgår vi från en helhetsbild där följande aspekter vägs in: nivå, meriter, erfarenhet, ambition, potential och speciella färdigheter som gynnar gruppens dynamik. Uttagningen av grupperna görs av huvudtränare, personal och styrelse. Spelare som tas ut till elitspåret kommer att licensieras för GBC och kommer att spela för GBC under aktuellt år.

Träningsupplägg ST

WT

 • 4-8 spelare
 • 3 beachpass/vecka

Elit

 • 4-8 spelare
 • 2 beachpass/vecka

Utmanare Senior

 • 6-8 spelare
 • 2 beachpass/vecka
  • Måndag 18.00-19.30/19.30-21.00, Torsdag 18.00-19.30/19.30-21.00

Utmanare Junior

 • 8-10 spelare
 •  2 beachpass/vecka
  • Tisdag 16.30-18.00/18.00-19.30/19.30-21.00, Torsdag 16.30-18.00/18.00-19.30/19.30-21.00

Träningsregler

När du anmäler dig till en träningsgrupp förbinder du dig till att följa våra TRÄNINGSREGLER.

Alla träningsgrupper ska avsätta de sista 5 minuterna till banvård. Banan ska krattas och bollarna ska samlas ihop i bollkorgen och om ni är sista träningsgruppen så ska bollarna tas in. OBS! Glöm inte bollar som ev. flugit utanför staketet.

Anmälan och betalning

Pris Utmanare Senior (sommar): 2000 kr
Pris Utmanare Junior (sommar): 1100 kr

För att anmäla dig till en träningsgrupp behöver du ett giltigt medlemskap i GBC. Det skaffar du HÄR.

Anmälan till utmanargrupp görs endast via formuläret. Du kommer till formuläret via anmälningsknappen nedan.

Anmälan ska vara gjord senast Söndag 15/5. Uttagningen av grupperna kommer att ske omedelbart efter sista anmälan, så se till att anmäla dig i tid!

Betalning

Om/när du blir uttagen till elitspåret kommer träningsavgiften skickas på faktura via mail.
TIPS: Ett väldigt bra sätt att finansiera din träning är att vara tränare. Skicka dina tränarönskemål till info@gbcbeach.com.

Till anmälan

(Anmälan öppnas i ett nytt fönster)