Boka bana
Bli medlem

Utmärkelser till GBC-spelare 2017

Med start i år har GBC valt att uppmärksamma några av våra bästa spelare inom klubben som på ett eller annat sätt har stuckit ut under året. Som Sveriges största beachvolleyklubb har vi väldigt många spelare som gör fantastiska framsteg inom beachvolley. Kriterier för denna utmärkelse är att befinna sig på topp tio i Sverigeranking, framgångar på tävlingar, utveckling från ett år till ett annat samt goda insatser som gjorts under året för sporten och klubben som spelare för GBC. I år har GBC styrelse valt att uppmärksamma dessa spelare för sina insatser under 2017:


Årets GBC Junior Genombrott Dam – Ellen Lindqvist

Motivering: Ellen har de senaste året haft en hög utvecklingskurva och tagit ett stort kliv in även på seniorsidan. Hon har vunnit både Open svart och Challenger under 2017. Ellen har under 2017 gått från junior rankingposition 18 med 44 poäng till junior rankingposition 4 med 756 poäng.


Årets GBC Junior Spelare Dam – Rebecka Dahlgren

Motivering: Rebecka har visat ett stabilt beachvolleyspel under 2017 och tog en 5:e placering på Ungdoms-SM i Falkenberg. Hon har en stabil 7:e placering på junior rankinglistan. Rebecka var en av de utvalda som en av våra lovande kandidater till Sveriges Landslag och fick representera Sverige i U-19 Nevza på Tylösand.


Årets GBC Junior Genombrott Herr – Hugo Boström

Motivering: Hugo har en stabil 5:e placering på junior rankinglistan. Han var en av de utvalda som en av våra lovande kandidater till Sveriges Landslag och fick representera Sverige i U-19 Nevza på Tylösand. Hugo har även tagit en 2:a & 5:e placering i Challenger samt 9:e plats i Ungdoms-SM


Årets GBC Junior Spelare Herr – Leon Vincent

Motivering: Från att gå obesegrad i Stars & Talents de senaste åren har Leon visat på stabilt spel även under 2017 med en 5:e placering i Ungdoms-SM och höga placeringar i turneringar under året. Han visar på stabilt spel även i herr elitserien då han vunnit matcher när han hoppat in som reserv.


Årets GBC Genombrott Dam 2017: Josefine Tivefälth

Motivering: Josefine Tivefälth har under året visat på stora framsteg i sin beachvolleykarriär genom att på nästan alla Swedish Beach Tour-stopp ta höga topplaceringar. Med flera års volleyboll och beachvolleykarriär bakom sig har Josefine detta år tagit ett markant steg i sin utveckling.


Årets GBC Genombrott Herr 2017: Tobias Helbig

Motivering: Tobias Helbig har under året visat på stora framsteg i sin beachvolleykarriär med prestationen att under sitt första år på Swedish Beach Tour ta hela 2 guldmedaljer. Han är också en klippa för klubben och ställer alltid upp och hugger i när det behövs.


Årets GBC Spelare Dam 2017: Fanny Lindström

Motivering: Fanny Lindströms utveckling under året har resulterat i höga placeringar och hon har visat att hon är en spelare att räkna med både på Swedish Beach Tour och internationellt. När Swedish Beach Tour gästade Göteborg tog Fanny en silvermedalj på hemmaplan. Fanny har även visat på stor sportmanship genom sitt engagemang under hela året i beachvolleyns fortsatta utveckling.


Årets GBC Spelare Herr 2017: Alexander Herrmann

Motivering: Alexander Herrmanns utveckling under året har inneburit ett stort kliv in på den internationella arenan. Han har med fina prestationer tagit både guldmedalj på Swedish Beach Tour och en 2:a plats på SM. Alexander har också visat på stor sportmanship genom sitt engagemang både i GBC och i beachvolleyvärlden.

 

Ett stort grattis från GBC till er alla och grymt jobbat under året som gått! Vi är glada och stolta att ni representerar GBC som beachvolleyspelare. Du som har fått en utmärkelse är välkommen att hämta ut ditt diplom i receptionen i Beach Center.

Vi ser fram emot 2018 och att få följa alla spelare i klubben.

Hälsningar
GBC Styrelse