Boka bana
Bli medlem

Upplagt för succé när GBC utgör majoriteten av startfältet i Åhus 5-star

Idag inleds beachvolleyveckan i Åhus och därmed också en av årets mest välbetalda SBT 5-stars. GBC representeras flitigt i startfältet med imponerande 35 av 64 spelare.

Åhus har som vanligt lagt in en rejäl summa prispengar i potten vilket är välbehövligt för svensk beachvolleyboll. Och många GBC:are har tagit sig sydost för att kämpa om dessa, samt viktiga rankingpoäng. Faktum är att mer än halva startfältet kommer från Göteborg. Återigen ett imponerande facit.

Förra årets prispall i Åhus var en riktig GBC-succé.

Damsidan är starkt representerad och vi hittar minst en spelare från klubben i de fyra högst rankade paren. Herrsidan är något svagare bland topplagen men vi finner ändå flera starka kandidater från GBC längre ner i listan.

Hulda Rudberg i par med Slow Downs Helene Jernbeck spenderade vintern i Thailand med arrangören Slow Down och kan, förutom att vara det överlägset högst rankade damlaget, även titulera sig stämpeln “hemma-lag”. Paret är alltså ett av de som förväntas slåss om medaljerna. 

Men damtävlingarna är som vi vet väldigt jämna och ovissa. Hittills har vi sett flera olika konstellationer och ständigt nya segrare. Och så även denna gång. GBC:s Anna Rydenberg teamar den här helgen ihop sig med Beachbrothers Sara Cavretti. Båda dessa damer har segrat på elittouren i år och blir således att räkna med. Det blir också förra veckans vinnare. GBC-talangen Selma Robinson tillsammans med Line Andersson från Habo är rankade som nummer tre och vill nog gärna ta seger nummer två redan på tisdag. Nummer fyra i startlistan är två Göteborgsspelare, Sara Malmström och Kaisa Wallin. Även de båda har vunnit i år och det ska bli kul att se vad de kan uträtta på samma sida av nätet.

Damsidan har många utmanare förutom ovannämnda men vi hittar två lag som sticker ut i mitten av startfältet. GBC:s evigt unga Anne-Lie Rininsland som spelar tillsammans med gamla radarpartnern Camilla Nilsson från Nyköpings FK är ett av dessa. Dessa rutinerade damer blir ingen lätt nöt att knäcka för motståndarna. Norska tour- och landslagsspelaren Victoria Faye Kjölberg är numera licensierad för GBC. Hon vann den 4-stjärniga tävlingen under påsken och spelar i Åhus tillsammans med Stöckes Fanny Åhman. Ett lag att räkna med helt klart.

Över till herrarna. Jakob Wijk Tegenrot från GBC gör andra tävlingen i år med partner Linus Tholse från Nyköpings FK. Det blev en tredjeplats i Göteborg senast men vi vet att dessa två erfarna herrar kan mer än så och säkerligen vill minst ett snäpp högre upp på pallen denna gång. GBC:s Anton Björklund och Olle Ernevad tog brons senast på Tofta 5-star och spelar även denna helg. Det blir intressant att se om de kan upprepa bedriften. 

Jakob Wijk Tegenrot i försvar.

Tillbaka efter lite axelproblem och vandring i Norge har vi en av GBC:s största profiler, Simon Bohman. Han har tappat lite rankingpoäng men är alltid att räkna med när det blir tävling. Även i år spelar han med Jakob Molin i Åhus och förra året räckte det hela vägen till ett silver. GBC:s Martin Johansson återfinns långt ner i startfältet då han inte tävlat så mycket i år, men är alltid att räkna med. Han har ett silver från världstouren i bagaget och spelar i helgen med Carl Petersson som också tagit kliv framåt den här säsongen. Dessa två bildar ett lag som de andra får se upp för. 

Parallellt med tävlingen i Åhus spelar Klara Ribom och Malin Bergholm, båda ingår GBC:s elitsatsning, en turnering i Lofoten. Förutom att frekvent ha postat magiska naturbilder på Instagram så har de även tagit sig vidare till kvartsfinal på den norska touren. Tävlingen avgörs idag. 

Ytterligare GBC-spelare med partners att hålla utkik efter i Åhus:
Marc Åhlin / Johan Landberg
Tobias Helbig / Rasmus Boström
Finn Aldén Joyce / Peter Lundgren (Hylte Halmstad VK)
Joel Hallabro / Simon Bager
Samuel Alvinge / Gustav Svensson
Gusti Johansson / Valdemar Orrbeck Jacobsson
Malin Lind / Malin Johansson
Rebecka Dahlgren / Victoria Sahlberg
Jenny Strålman / Michaela Engman (08 BC)
Ania Mierzejewska / Lisa Sundberg (IKSU)
Bolla Thorén Falkenby / Bahrija Becovic
Axelina Bohman / Juste Derkintyte
Linnea Bengtsson / Elin Westin

Åhus SBT 5-star
23 juli: gruppspel
24 juli: slutspel
25 juli: finalspel
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Prispengar totalt: 50.000 kr

Spelschema
Officiell turneringssida
Livestream