Boka bana
Bli medlem

Två silvermedaljer till GBC i Nyköping 5-star

GBC stod för en fin insats när årets sista SBT 5-star avgjordes i Nyköping och tog silver på både dam- och herrsidan.

Klubbens bästa placering i damturneringen stod Sara Malmström för. Tillsammans med partner Line Andersson från Habo tog de sig hela vägen till final.

– Vi började väldigt knackigt första dagen och kunde inte alls få till något momentum i spelet, så vi fick ta den lite längre vägen i slutspelet. Alla matcher fram till finalen gick väldigt upp och ner men vi spelade upp oss och lyckades knipa vinsten fastän vi var illa ute rätt ofta, säger Sara.

Sara och Line firar vunnen boll i Nyköping. Foto: Daniel Lubner


I semifinalen gick tjejerna en riktig batalj mot Nyköpings Camilla Nilsson och IKSU:s Felicia Granberg. Sedan räckte det tyvärr inte i finalen mot Fanny Åhman från Stöcke och Isabelle Reffel från Lidingö. 

– I finalen kändes det som vi fick lite soppatorsk i första set men kom igång mer i andra set, lite för sent bara. Motståndarna spelade i princip felfritt och var värdiga vinnare denna gången. Jag är nöjd med silverplatsen med tanke på att vi inte spelat eller tränat ihop innan, säger Sara. 

En lång säsong lider mot sitt slut men ännu väntar några anhalter innan det blir tävlingsuppehåll. 

– Framöver spelar jag SBT Malmö nästa vecka, efter det blir det mer fokus på återhämtning och mer träning med Line eftersom vi åker till Polen och spelar en Future i början av september. Så det kanske var bra att vi maxade antalet matcher och set så vi fick spela så mycket som möjligt ihop, säger Sara.

I herrarnas tävling var det inte oväntat nybakade svenska mästaren Jakob Wijk Tegenrot som stod för den bästa GBC-prestationen. Tillsammans med Linus Tholse från Nyköping knep man silvret. Detta efter att förlorat en jämn final mot helgens yngsta lag, Hannes Hölting Nilsson från Ystad och Elmer Andersson från Habo. 

Nu återstår endast en elittävling i Malmö nästa helg, innan touren avgörs i Kalmar under årets Tourfinal om två veckor.

Samtliga GBC-placeringar i fet stil plus partners:

SILVER
Sara Malmström / Line Andersson (Habo Wolley)
Jakob Wijk Tegenrot / Linus Tholse (Nyköpings FK)

5:e plats
Victoria Sahlberg / Ania Mierzejewska
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Svedala VK)

7:e plats
Rasmus Boström / Erik Liljestrand (IKSU)
Louise Månesköld / Klara Ribom
Anna Rydenberg / Helene Jernbeck (Slow Down Beachvolley Roslagen)