Boka bana
Bli medlem

Total dominans i Åhus

Årets första dubbelseger kom i Åhus. Sara Malmström/Klara Ribom och Martin Appelgren/Alexander Herrmann stod för prestationen och toppade tillsammans prispallen i årets sista SBT 5-star där GBC fullkomligt dominerade.

I fantastiska förhållanden arrangerade Slow Down återigen en 5-stjärnig turnering med bravur. Och våra spelare stortrivdes. Hela 11 av 16 spelare på prispallen representerade GBC.På andra sidan nätet i damfinalen stod som så många gånger förut den här säsongen, Sofia Ögren. Den här helgen i par med Tora Hansson. “Fia” har gjort en stark säsong i år och varit en tuff motståndare för Sara och Klara, men den här gången visade tjejerna ingen respekt. Siffrorna skrevs 21-17, 21-18. Faktum är att Sara och Klara inte tappade ett enda set under hela turneringen, och har nu vunnit tio raka matcher på Swedish Beach Tour.

–  En toppenhelg på alla sätt och vis. Även om spelet svajade lite mer än förra helgen så höll vi ihop det hela vägen till slut och det känns otroligt skönt att visa att vi har kapacitet att gå hela vägen för andra veckan i rad. Efter de här två helgerna känner vi såklart att formen är bra inför SM, samtidigt som vi vet att det är sommarens kanske tuffaste tävling vädermässigt vilket gör att allt kan hända. Vi ska känna lite på vinden i veckan och går in med mycket energi för att spela en så bra turnering som möjligt, så får vi se hur långt det bär, säger Sara Malmström.

 I stekande eftermiddagssol blev herrarnas final en riktig rysare mellan Appelgren/Herrmann och GBC:s Simon Bohman i par med Jakob Molin från Sollentuna VK. Både de inledande två seten gick till övertid. Martin och Alex knep första med 25-23 och Simon och Jakob det andra med 26-24. Väl i tredje set hade Martin och Alex marginalerna på sin sida och fick kliva högst upp på pallen efter en 15-10 seger. Detta innebär också att killarna liksom Sara och Klara vunnit tio raka matcher på Swedish Beach Tour då man vann i Göteborg men sedan var iväg internationellt i Italien och Belgien fram till Åhus. 

– En otrolig final på många sätt. Vi trodde nog nästan att det var klart efter 13-8 ledning i andra set med första i ryggen, men man vet att Simon Bohman alltid har ett ess i rockärmen någonstans. Vi är nöjda att vi inte påverkas av att ha förlorat andra set utan att vi har tålamod och maler på hela vägen. Vi lyckas ha lite flyt i tredje set med några tacksamma nätrullare och kan ta hem det vilket känns mycket skönt, säger Martin Appelgren.GBC knep också de flesta bronsmedaljerna efter bra insatser av Jakob Wijk Tegenrot, Hulda Rudberg, Kaisa Wallin, Alexander Annerstedt, Anna Mierzejewska och Lisa Sundberg. 

I Tylösands King of the Court hamnade GBC:s Christoffer Lewin på en fin tredjeplats tillsammans med supertalangen Jacob Hölting Nilsson.

Många av våra spelare är i form och det bådar verkligen gott inför senior SM som startar på torsdag. Och redan nu har våra veteraner och juniorer inlett SM-veckan. Allt streamas på volleykanalens youtube.