Boka bana
Bli medlem

Sverigetourens säsongsfinal stundar

På lördag och söndag har det äntligen blivit dags att kora mästarna av den svenska touren när Tourfinalen avgörs i Ljungby. Prognosen visar strålande sol och GBC representeras av starka medaljkandidater på både herr- och damsidan.

Det är med delvis vemod som vi konstaterar att den svenska säsongen börjar komma till sitt slut. Samtidigt som vi för andra veckan i rad får njuta av att mästare ska koras. Ljungby stod som arrangör för ett av de tidigare tourtävlingarna den här säsongen, då med en 4-stjärnig SBT. Nu är man alltså tillbaka för att arrangera finalen av den svenska touren. 

På pappret ser GBC:s medaljchanser starkast ut på herrsidan där de tre högst rankade lag innehåller minst en GBC:are. Dessa lag är också de som tagit flest topplaceringar under sommaren sett till de som är med i startfältet. Jakob Wijk Tegenrot i par med Linus Tholse (Nyköpings FK) är turneringens högst rankade lag, tätt följda av Martin Appelgren och Alexander Herrmann som är regerande tourmästare från ifjol. På tredje plats hittar vi Stefan Andreasson som spelar med Anton Andersson (Svedala VK). 

Damernas startfält består till 40% av spelare från GBC, vilket är mäkta imponerande. Högst rankad av dessa är Hulda Rudberg. Den nyblivna SM-bronsmedaljören spelar för andra gången i år med meriterade Camilla Nilsson. Paret spelade senast under SBT 5-star i Göteborg och slutade då på en femteplats. Även Talar Kirkor och Anne-Lie Rininsland samt Malin Bergholm och Louise Månesköld finns med på den övre halvan i startfältet. En spännande nybliven konstellation är GBC:s Juste Derkintyte som ställer upp med Felicia Granberg (IKSU). Felicia vann Tourfinalen 2019 i Nyköping och har erfarenheten och rutinen som krävs för ett bra resultat. 

Noterbart är att Sara Malmström och Klara Ribom, silvermedaljörer på SM och dubbla 5-star vinnare på SBT, är iväg på internationella äventyr då man spelat en Beach Pro Tour Future i Budapest, Ungern. Paret kommer alltså inte spela Tourfinalen. Man var otroligt nära att kvala in i huvudturneringen efter en stabil 2-0 seger i första matchen och en ruggigt tight förlust i andra (25-27, 21-23).

Toufinalens gruppspel och åttondelsfinaler spelas på lördagen och kvartsfinal till och med final på söndag. Någon gång på eftermiddagen ska mästarna koras. 

Spelschema och resultat: https://www.profixio.com/app/sbt_tourfinal_ljungby_13