Boka bana
Bli medlem

Strålande start på touren för GBC!

I helgen drog tävlingssäsongen äntligen igång på allvar! Första stoppet i Swedish Beach Tour 2021 gick av stapeln i Habo, på Habo Masters (4*). Att det plötsligt blev ett strålande sommarväder var ju långt ifrån trist, men ännu roligare var ändå att hela 19 GBC:are tagit sig dit och att det blev finfina resultat för flertalet!

På herrsidan blev det GBC:are som gruppsegrare i 3 av 4 grupper. Damerna hade det lite tuffare, men flera tog sig vidare till slutspel, däribland Klara Ribom (med Felicia Granberg) som i kvartsfinalen gjorde sitt hittills första möte med systrarna Thurin. Denna gången tog det slut för Klara där, och Thurinskorna tog sig vidare till guldplats. Malin Linde och Victoria Sahlberg hamnade i kvartsfinal mot Sara Malmström och Anna Rydenberg, så det blev garanterad semiplats för GBC. Den togs av de sistnämnda men där tog det tyvärr stopp. En tredjeplats för GBC på damsidan lyckades Sara och Anna kamma hem denna gång!

För herrarna blev det även där klubbkamrater som fick tampas i slutfejden. I semifinalerna var 5 av 8 spelare från GBC! Simon Bohman (med Joel Andersson), samt Martin och Alex mot Martin och Alex (Johansson / Annerstedt mot Appelgren / Herrmann). I finalen blev det slutligen möte mellan de två lag som i maj spelade OS-kval i Madrid, alltså Tholse / Tegenrot och Appelgren / Herrmann. Efter en 3-settare var det Martin Appelgren och Alexander Herrmann som fick klättra upp på toppen av prispallen, och tog hem årets första tour-guld!

En riktigt härlig start på touren och sommaren! Nu ser vi med glädje och spänning fram emot resterande tourstopp och tävlingar på både borta- och hemmaplan. Inte minst Beach Center 5-star som arrangeras av GBC den 10-11 juli.

Samtliga resultat, kommande stopp och livestream hittar ni på swedishbeachtour.se

”Det var sjukt kul att få spela i Sverige igen. Och att dessutom få inleda med en seger gör ju inte känslan sämre. Vi lyckades verkligen få till det när det gällde som mest denna helgen trots att vi i några matcher satte oss i knepiga lägen. Den känslan tar vi med oss till kommande helger. Shit vad kul det är att vara igång igen. Vi är hungriga på mer.” /Martin Appelgren (till höger, Alexander Herrmann till vänster)

foto: Robert Boman