Boka bana
Bli medlem

Storslam på damsidan i årets sista Master

Nu var det dags för storslam på damsidan igen, GBC:are på pallens alla trappsteg! Vinnare i denna tävling blev Klara Ribom i par med IKSU:s Felicia Granberg. På silverplats kom Malin Bergholm och Louise Månesköld och bronspengen gick till Josefine Tivefälth och Victoria Sahlberg. Detta var Klaras första vinst på SBT och det var även första gången Malin och Louise klev upp på pallen i en SBT-tävling.

Vi bytte några ord med Malin Bergholm om sin första pallplats och så här säger hon om varför de gick till final:
Framför allt tror jag att det var vår inställning som avgjorde. Vårt sätt att peppa varandra och stötta varandra genom matcherna och våra vinnarskallar. Vi tog time-out vid bra tillfällen vilket gjorde att vi sen kunde hitta nya idéer och utvägar. Något som vi tidigare vart sämre på, men nu börjat få bra känsla för. Vi hade stabil sideout, mottag, pass och anfall där vi vågade ge allt och samtidigt variera mycket vilket gav utdelning. Tidigare har serve varit ett vapen hos oss men den visade sig inte förrän i finalen, då vi framför allt lyckades sätta serven och inte missa. Under tävlingens gång hittade vi också bättre känsla i försvar och transition vilket gjorde att vi lyckades vinna tuffa rallyn.

Nu är SBT-säsongen slut för i år. Vi tackar vår fantastiska elit för underhållningen och alla fina pallplatser. Vi ser med glädje fram emot nästa sommar. Fortsätt följa @teamgbc för senaste nytt kring satsningen.