Boka bana
Bli medlem

Sommarsummering

Med höstens antågande är det hög tid att summera sommaren 2015 och vilken sommar det har varit för oss GBC:are! Denna sommaren går på många sätt till historien och känns som ett rejält avstamp inför framtiden.

Till att börja med ska nämnas antalet anmälningar vi fick till sommarträningen… Det överträffade alla våra förväntningar då vi hade en ökning på tisdagar som var nästintill 100%. Vi gick från 100 till 189 anmälningar för tisdagsgrupperna. Fantastiskt roligt men samtidigt en smula problematiskt då vi än så länge endast har sex utebanor. Till nästa sommar kommer vi vara mer förberedda och då kommer ingen grupp träna inomhus lika mycket som det blev denna sommaren. Det vågar vi lova redan nu!
Swedish Beach Tour Göteborg
I juli arrangerade vi Swedish Beach Tour för första gången på Beach Center och det har nog aldrig tidigare grillats så många hamburgare under en och samma helg i Kviberg. Vilket väder och vilken stämning det blev! Det var otroligt många medlemmar som gjorde ett fantastiskt arbete under tourstoppet, både vuxna och juniorer. Det är tack vare er och att vi kunde hjälpas åt på det här sättet som vi lyckades skapa ett grymt arrangemang. Det känns som vi verkligen börjar få fart på en härligt skön klubbkänsla och ni som ännu inte gått med i ”GBC Fanclub” på Facebook – gör det nu!
Swedish Beach Tour Göteborg kommer återkomma både 2016 och 2017 och självklart är målet att göra det ännu lite bättre och större nästa år! Vilken vecka det blir är ännu inte spikat…
SM-veckan
Årets SM i Falkenberg blev något av en succé för GBC! Medaljligan vanns med stor marginal, hela 21 medaljer kontra tvåans 6 medaljer. Nedan följer GBC:s samtliga medaljörer:

Guld
Senior Dam – Anne-Lie Rininsland
Senior Herr – Simon Bohman / Christofer Lewin
Mixed – Simon Bohman
U17 flickor – Linnea Bengtsson
V35+ Damer – Diana Ristic / Jessica Karlsson
V35+ Herrar – Johan Rininsland
V40+ Damer – Camilla Öhrn
V40+ Herrar – Joakim Hansson / Stefan Berglund
V45+ Damer – Camilla Öhrn / Yvonne Stenberg
V50+ Herrar – Thomas Herrmann / Jan Magnusson

Silver
U19 flickor – Hedda Börresen
V40+ Damer – Elin Magnusson / Anette Söderborg
V45+ Damer – Rebecka Lewis
V50+ Herrar – Jan Nylander / Eddy Kairis

Brons
Senior Dam – Maria Lindfors
Senior Herr – Josef Pernholm / Linus Tholse
Mixed – Diana Ristic
U19 flickor – Linnea Bengtsson
V35+ Herrar – Henrik Andersson
V35+ Herrar – Joakim Hansson / Magnus Willner
V45+ Damer – Sarka Gaisler / Agneta Olsson

Elit Dam
Vad gäller resultat på elitsidan kunde man ju ana redan på förhand att det skulle hända något denna sommaren. Men att det skulle gå så pass bra som det gjort var det nog få som hade vågat gissa sig till. Att klubbens starka kvinna sedan länge varit Anne-Lie Rininsland var visserligen ingen nyhet för någon men att hon skulle para ihop sig med Karin Lundqvist och efter det inte förlora en enda match på hela sommaren kom däremot som en glad överraskning! Fantastiskt bra jobbat och grymt roligt. Både SM-guld och vinst i Tour-finalen, bättre än så blir det inte. I övrigt på damsidan har det främst varit Maria Lindfors, Fanny Lindström / Malin Linde, Sandra Olausson/Kaisa Wallin samt Caroline Alderblad som visat sig på Swedish Beach Tour mer regelbundet. Både Maria och Sandra/Kaisa har lyckats komma på tredje plats under Swedish Beach Tour-sommaren. Riktigt kul att vi har så många tjejer som är med bland yttersta eliten!
Elit Herr
På herrsidan har vi ju de senaste åren byggt upp en otrolig bredd med väldigt många spelare av hög kvalité. När Bohman och Lewin sent i våras bestämde sig för att köra och Pernholm sedermera tillkännagav att han skulle spela med den nytillkomne GBC:aren Linus Tholse började det lukta GBC-framgångar. Då hade vi sedan innan Appelgren tillsammans med IKSU:s Barrefalk. Men att allt detta skulle leda till SM-guld för Lewin/Bohman och senare tourseger för Appelgren/Barrefalk var nog över förväntan för många inblandade. I övrigt otroligt skoj för Josef Pernholm att äntligen få komma överst på pallen under det första tour-stoppet i Helsingborg. Efter många år med fina resultat var han om någon väl värd denna förstaplats. Alexander Herrmann fick islossning i slutet av sommaren tillsammans med Petter Jonsson och knep en tredjeplats i både Jönköping och Umeå. I övrigt har vi ett gäng killar med Alex Annerstedt, Linus Frantzich, Viktor Nyström, Jakob Gustavsson och Erik Bylund i spetsen som även dem ligger rankade topp 25 i Sverige.
Nu hoppas vi på en lika fantastisk höst med evenemang som Nevza, Beach Festival i Nordstan, Halloween Cup och mycket annat.
Vi avslutar denna sommarsummering med en härlig video från Swedish Beach Tour Göteborg!
Swedish Beach Tour Göteborg – klicka här för att spela videon
/GBC