Boka bana
Bli medlem

SM-veckan – vilken vecka det blev!

SM-veckan är nu över för den här gången och vilken vecka det blev! Det var fem år sedan vi senast tog ett seniorguld på damsidan, men nu var det alltså åter dags! Sara Malmström och Anna Rydenberg tog hem en rysare till final mot systrarna Thurin, 2-1 (17-21, 21-16, 18-16). Seniorfinalen på herrsidan förlorade vi tyvärr ganska klart. Simon Bohman (i par med Joel Andersson, Norsjö VK) kunde inte sätta stopp för Sveriges unga talanger David Åhman (IKSU)/Jonatan Hellvig (Lidingö SK) som vann med klara 2-0 (21-12, 21-9). Men ett guld och ett silver i årets senior-SM alltså – HURRA! Totalt kammade GBC hem 19 medaljer – 5 guld, 7 silver och 7 brons. Stort grattis till alla pallplatser i årets Beachvolley-SM!

Vi bytte ett par ord med Anna Rydenberg om SM-vinsten, så här säger hon:

SM-guld, Sara och Anna. Foto: Robert Boman

Jag och Sara har blivit en grym kombination av rutin, lugn och otroligt många matcher i bagaget, och Sara kommer med ung hunger på att bli bättre, utvecklas och en stark vilja att vinna matcher. Tillsammans har vi hittat ett spelsätt som vi båda älskar och som går att vinna matcher på, samtidigt som vi har otroligt roligt på vägen! Vi kämpar för varann på plan, och vi har i år fått en självsäkerhet i att vi kan vinna matcher oavsett hur matchen börjar och utvecklar sig. Allt detta la grunden till att vi kunde vinna guld i år. Förra SM fick vi inte till spelet som vi ville, och det låg som en påminnelse i början av turneringen. Vi började svajigt och förlorade första setet i turneringen, men sen bara bestämde vi oss. Nästa förlorade set blev först i finalen. Väl där kunde det verkligen gått hur som helst, med tanke på att vi vunnit varannan match mot Tina och Sanna Thurin i två års tid nu! Och matchen blev ju sådär jämn som den bara kan bli. Med flera matchbollar emot oss hade vi lätt kunnat stå här som silvermedaljörer idag! Systrarna Thurin är otroligt bollskickliga och bjuder på få misstag, så man får inget gratis utan får jobba hårt för varje poäng! Detta resulterar ofta i välspelade matcher, så länge deras motstånd kan hålla bra nivå med, annars bli man överkörd 🙂 Min reaktion efter den nedblockade matchbollen kan nog tala sitt egna språk om hur viktigt detta var för mig. Visst, jag har längtat länge efter guld (tog första SM-medaljen 2009), men trodde inte jag skulle reagera i en sådan känslostorm av att den 6:e SM-medaljen äntligen blev av den ädlaste valören! Och så börjar ju tiden ”rinna ut” (38 år). Men man blir väl både mer envis och mer känslosam efter man blivit mamma 🙂 SM-guldet toppar ändå allt i min karriär! Ska bli så kul att se hur långt Sara kan gå. Hon är en talang utan dess like! Har varit en ära att få spela med henne och fått se hur hon utvecklats under dessa två åren!

 

 

Vi har flera talanger i klubben som vi längtar efter att se mer av. Några av dessa såg vi redan pröva sina vingar på vårt SBT-stopp Beach Center 5-star tidigare i sommar; Selma Robinson, Hugo Dahlgren och Daniel Johansson. På Ungdoms-SM plockade vi hem 6 medaljer – 1 guld, 3 silver och 2 brons. Vi har pratat lite med våra guld- och silvermedaljörer.

Cornelia Serneke Wolmebrant (Guld U-15 och Silver U-16):
Jag är superglad eftersom min motivation för beachvolleyn har varit ganska dålig nu med Corona och detta gjorde verkligen så att jag redan nu längtar tills nästa år då jag hoppas att jag utvecklats ännu mer! Är även tacksam för alla vänner i GBC som hejat på och supportat mig 🙂

Prispall U-15, Cornelia 1:a tillsammans med Mirabelle Olsson (08 BC). Foto: Robert Boman

Selma Robinson (Silver Junior och U-19):
I början av veckan blåste det mycket på stranden vilket jag och Mathilda Granberg (IKSU) kunde utnyttja! Vi mötte spelare som byggde sitt spel på att spela stort medan vi hittade ett lugnt och smart spelsätt som passade bra i vinden. När u19 började hade vinden lagt sig vilket gjorde att jag och min andra partner, Elin Larsson (Ymer), kunde få fram våra styrkor i både block och anfall. Det är utvecklande och roligt att kunna spela med olika personer då jag får fokusera på olika moment. Jag spelade även senior med Rebecka Dahlgren vilket också var otroligt roligt! Nu åker jag tillbaka och gör mitt sista år på RIG i Falköping innan jag tar studenten. Jag får träna hårt både inomhus och i beachen så att jag så småningom kan komma ut och tävla på världstouren!

Prispall Junior-SM, Selma 2:a tillsammans med Mathilda Granberg (IKSU). Foto: Robert Boman

Även i Mixed- och Veteran-SM plockade vi hem ett gäng medaljer; 3 guld, 3 silver och 5 brons.

Anne-Lie Rininsland, som stod för GBC senaste Senior-SM-guld (2016 och 2015), kammade i år hem guldet övertygande i både Veteran 35+ och 40+ tillsammans med Kerstin Östberg (IKSU). Finalerna i de båda klasserna vanns enkelt med 2-0 och sedan deltog hon dessutom i Senior-SM och gick där till kvartsfinal tillsammans med Tilda Palm. Sist men absolut inte minst bärgade vi även guldet i Veteran 55+ genom Joachim Dahlgren/Per Ljunggren, en final som vanns med 2-0.

Nedan presenteras alla medaljer som GBC vann under årets SM-vecka. Stort grattis till alla medaljörer!

Om du letar efter några specifika resultat, så hittar du alla här:
>> Till resultatsidan för beachvolley-SM