Boka bana
Bli medlem

Senior-SM inleds i morgon

SM-veckan på Tylösand är i full gång, och i helgen ska svenska mästare i seniorklassen koras. Tävlingen börjar i morgon, torsdag, och finalerna spelas på lördag eftermiddag. Våra elitspelare är redo att representera GBC-fanan.

Om du innan SM tvivlade på att GBC är Sveriges mest framgångsrika klubb på seniorsidan så kan du sluta nu. I år har klubben mäktiga 60 av 192 spelare med i mästerskapet (!). Frågan är om det kan räcka hela vägen till medalj?

För det kommer att krävas många bra matcher för att vinna, och SM brukar sannerligen vara en tävling där väder och vind har påverkan. Genom åren har vi vant oss med allt från strålande sol, 30 grader och lätt bris, till stormbyar, hagel och översvämningar. Allt under samma turnering. Det laget som tacklar förhållandena bäst kommer också komma långt. I nuläget ser prognosen dock publikvänlig ut.

GBC:s högst rankade par och största medaljhopp på damsidan är de dubbla SBT-segrarna från Kalmar och Åhus – Sara Malmström och Klara Ribom. Lägg sedan till att Sara är regerande mästare från i fjol så förstår ni att det kan gå bra. Men det finns många andra utmanare till medaljerna från klubben som kommer att ge sitt yttersta under helgen. Rankade nummer fyra i tävlingen har vi Hulda Rudberg i par med Slow Downs Helene Jernbeck. De kommer säkert kunna blanda sig i toppstriden. Största hotet kommer dock från 08 Beach Club i form av de suveräna tvillingsystrarna Sanna och Tina Thurin. Paret har mest spelat internationellt i år men vunnit samtliga tourtävlingar de spelat i Sverige.

På herrsidan talar det mesta för att Stöcke IF:s David Åhman och Lidingö SK:s Jonatan Hellvig kommer stå längst upp på pallen på lördagseftermiddagen. Men mycket kan hända under ett svenskt mästerskap, det har vi sett förut. GBC erbjuder tre starka utmanare seedade två, tre och fyra i tävlingen bakom Åhman/Hellvig. Jakob Wijk Tegenrot är flerfaldig svensk mästare och är med partnern Linus Tholse från Nyköpings FK en trolig medaljkandidat. Det är också comebackande Christoffer Lewin som spelar tillsammans med Ystad VK:s supertalang Jacob Hölting Nilsson. Även Stefan Andreasson i par med Anton Andersson (Svedala VK) är potentiella utmanare till metallerna. Tyvärr har Martin Appelgren och Alexander Herrmann från GBC dragit sig ur SM på grund av sjukdom och laddar för Tourfinalen nästa vecka.


Följ alla klasser i SM via Volleykanalens youtube. Mästare har redan korats i veckan, och fler ska det bli.

Länk till stream: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen

Länk till herrtävlingen: https://www.profixio.com/app/senior-sm_2022_herr_04

Länk till damtävlingen: https://www.profixio.com/app/senior-sm_2022_dam_04