Boka bana
Bli medlem

Säsongspremiär för Swedish Beach Tour

Över ett år har gått med inställda tävlingar för många och äntligen närmar vi oss en ljuspunkt med sommar och säsongsstart på ingång. Redan nu till helgen, 29-30 maj inleds säsongen med den första av totalt elva tourstopp med Habo Masters där GBC har ett flertal spelare med i startlistan.

Foto: Lovisa Berlin

Säsongskalendern är nu full med tävlingar som väntar på att få grönt ljus av folkhälsomyndigheten, men redan nu har anmälan öppnat upp för elittävlingarna SBT Masters, SBT 5-star samt SM. På lördag den 29 maj inleds säsongen med SBT Habo Master där GBC har hela 10 herrspelare och 9 damspelare med i startlistan. En av spelarna är GBCs WT-spelare Sara Malmström som tillsammans med Anna Rydenberg är med och fightas om en plats på prispallen. Sara delar med sig av sina tankar om att säsongen äntligen drar igång:

Det känns väldigt kul och väldigt pirrigt! För min del har det varit en rätt turbulent försäsong med många förändringar och händelser som påverkat min träning, så det ska bli spännande att se hur formen är. Sen så tycker jag att det ska bli roligt att möta alla spelare från resten av Sverige igen, både på och utanför plan!

Sara och Anna är seedade som nummer fem i startlistan. De hade en stark inledning på förra året med en 2:a plats i Visby Masters samt två bronsplaceringar under samma säsong. De har på pappret goda chanser att ta sig långt i turneringen men själva är dom ödmjuka inför helgens utmaningar.

Det är omöjligt att säga hur våra chanser till helgen är, första tävlingen på säsongen kan gå hur som helst! Det har gått typ åtta månader sedan vi senast tävlade och mycket kan hända på den tiden. Jag har egentligen ingen koll på hur träningen har gått för alla andra utanför Göteborg men jag är övertygad om att många har kört hårt och kommer vara svåra att slå. Inte minst mina egna träningskamrater, som tagit sjukt stora kliv under denna försäsongen och kommer bli riktigt farliga i år hoppas jag (så länge de inte spöar mig…). Jag försöker att inte lägga för mycket vikt vid resultat såhär i början utan bara njuta av att vi äntligen är igång!

Habo Master blir en publikfri tävling men det kommer att finnas livestream att följa kostnadsfritt via Volleykanalens youtubesida. Se länken längre ner i artikeln.

Foto: Lovisa Berlin

Beach Center 5-star 10-11 juli
Det är nu också klart att GBC kommer att arrangera SBT 5-star på Beach Center 10-11 juli. Det blir en tävling med 16 damlag respektive 16 herrlag som spelas över två dagar med matcher från Sveriges absoluta toppelit. Huruvida publik kommer att tillåtas är fortfarande oklart men stream utlovas oavsett.

Länkar:
Livestream Habo Master: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen
Officiell tävlingssida Habo Masters: https://www.swedishbeachtour.se/habo/
Officiell tävlingssida SBT Göteborg: https://www.swedishbeachtour.se/goteborg/
Säsongskalendern: https://www.profixio.com/fx/terminliste.php?org=SVBF.SE.SVB