Boka bana
Bli medlem

NYA KLUBBMÄSTARE KRÖNTA!

KLUBBMÄSTARE 2022: 
Hulda Rudberg/Selma Robinsson & Martin Johansson/Alexander Annerstedt

Så kom dagen vi väntat på sen våren 2020!
Vi kunde äntligen genomföra vårt älskade KM – KLUBBMÄSTERSKAPEN igen!

Till skillnad från 2019 då regnet öste ner och deltagarna fick kämpa hårt för att hålla humöret uppe så slutade regnet på morgonen och solen tittade fram. Tittade fram gjorde även kraftig vind med galna kastvindar, så matcher på utebanorna blev utmanande och överaskande. Bollen blåste åt ett håll och linjerna åt ett annat, men det var friskt att få svalka av sig lite mellan matcherna inne i ett fullsatt Beach Center där svetten lackade rejält. Ja, KM är verkligen turneringen med bredd och variation:
– Samtliga grupper spelar matcher både inne och ute, på olika banor, så det är tvära kast mellan tropiskt fuktig hetta och kylande vindar.
– I grupperna möts elit, motionärer, juniorer och nybörjare, och i år även 65+are! Åldersspannet blad deltagarna sträckte sig i år från 13 till 67 år!

Samtliga banor på Beach Center abonneras för enbart klubbens medlemmar denna dag och fylls till max då 48 dam- resp herrlag, dvs 192 spelare totalt ska få plats. Dessa nära 200 medlemmar kämpar sen om vilka som till slut ska få lyfta vandringspokalerna och erövra titlarna som årets klubbmästare. Vägen dit går via gruppspelet som består av 12 grupper i respektive klass, där 1:or och 2:or går till A-slutspel, och 3:or och 4:or till B-slutspel. Så oavsett hur det går i gruppspelet så går alla till 8-delsfinal och får spela minst en slutspelsmatch.

På samlingen gick Sandra Krook (kansliet), Anneli Friborg (styrelsens ordförande) och Ulf Norman (VD) genom hur upplägget för turneringen såg ut, och berättade att det inom några dagar finns FYRA NYA utomhusbanor, vilket möttes av stort jubel!

Alex och Wail hade fullt upp med att se till att alla deltagare fick äta och dricka sig mätta och glada.

Alu och Uffe fyller på den vegetariska buffén, som liksom turneringen var gratis för de som är med i träningsgrupp under vårteminen. Ingen ska gå hungrig på KM!

När sista finalmatchen var färdigspelad så blev det, som alltid på KM, gemensam prisutdelning till samtliga klasser. Först ut var B-finalens damer.
1:a Carolina Kristensen/Katie Aylward
2:a Heidrun Snorradottir/Maja Junholt
3:a Emma Nilsson/Helene Schagerlind
3:a Linda Wallander /Stefanie Fruhwürth (ej på bild)

Så var det herrarnas B-slutspel där följande hamnade på pallen:
1:a Emanuel Ahlin/Dag Svensson
2:a Emanuel Daremark/Anton Szmida (ej på bild)
3:a Hannes Hagmar/Anthony Daponte (ej på bild)
3:a Thomas Zizala/Torbjörn Sjölin (ej på bild)

Därefter var det prispal för herrarna i A-slutspelet, som spelat sin final först. För att publiken ska kunna fokusera på en match åt gången så blev det klunsning mellan MJ och Hulda för att avgöra om herrfinalen eller damfinalen skulle gå först (alla ville spela först).
Finalen vanns, trots kramp på båda spelarna och att en av dem rivit sig själv i ögat, av MJ & Annerstedt.
På pallen hamnade:
1:a Alexander Annerstedt/Martin Johansson
2:a Joel Hallabro/Isak Cameron
3:a Johan Landberg/Marc Åhlin (ej på bild)
3:a Erik Böckmann/Daniel Johansson (ej på bild)

Sist, men verkligen inte minst!, så var det prispall för damerna i A-slutspelet. KM-mästaren från 2019 Talar Kirkor som i år försökte försvara sin titel ihop med Lisa Sundberg, fick nöja sig med att ställa sig bakom 2an i år då vinnaren från 2018 Hulda Rudberg tog tillbaka Mästartiteln igen, denna gång ihop med Selma Robinsson. Förra veckan tog detta unga lag en 3e-plats på 4* i Ljungby, nu blev de Klubbmästare, och mycket talar för att detta kan bli en farlig duo att möta framöver!
På pallen hamnade:
1:a Hulda Rudberg/Selma Robinson
2:a Lisa Sundberg/Talar Kirkor
3:a Kristina Blom (ej på bild)/Kristina Stenström (ej på bild)
3:a Frida Simmons/Ella Simmons

Turneringens äldsta deltagare – coolaste och goaste göbbarna Einar och Gunnar! ❤ De är med i vår träning för 65+are på onsdagar, och förra veckan bestämde de sig för att vara med på KM ihop. De fick lite sparring av gänget på 65+träningen i onsdags och sen kastade de sig ut i heltuften, där de fick möta bla turneringens 2-platstagare, Joel och Isak. Dessutom agerade de fantastiska supportrar till flera andra som fick både pepp, taktiktips och goa garv. Nästa år siktar de på att spela B-final, så hjälp dem gärna att få lite motstånd nu att träna på till nästa år!

Tack för ett superkul Klubbmästerskap! I år kunde jag vara med och spela, och vår grupp visar precis hur det ser ut i KM: Elitspelare, juniorer, personal/ringrostiga tanter, seriespelare och motionärer i samma grupp, och bara glada miner så långt ögat når! Så himla härlig stämning och så kul att få vara med på detta! Hade man kunnat anmäla sig till KM 2023 redan nu skulle jag varit först på listan! 😀

/Johanna GBC-kansli