Boka bana
Bli medlem

Nya intressanta GBC-lag under Nyköping 5-star

Sommarsäsongen lider sakta mot sitt slut och den sista 5-stjärniga tävlingen för året stundar. GBC:s elit styr skutan mot Nyköping, där endast de åtta högst rankade dam- och herrlagen tillåts delta.

Ja, hur tråkigt det än är så börjar den svenska säsongen dra ihop sig. Och endast två tävlingar kvarstår inför Tourfinalen. Bästa chansen att plocka poäng blir nu till helgen under årets sista 5-stjärniga tävling.

Klubbens damer ställer upp i många intressanta konstellationer. Vi börjar uppifrån i rankinglistan, ur ett GBC-perspektiv.  

Anna Rydenberg har haft en lysande säsong och visat att hon kan spela bra med nästan vem som helst. Till helgen ställer hon upp med Slow Downs Helene Jernbeck. Två vänstersläggor med bra tryck i bössan som ingen vill möta. Frågan är vem som tar hand om försvarsspelet och vänsterkanten.

Vi hittar Sara Malmström tillsammans med Line Andersson från Habo. Laget borde kunna ha ett bra block- och försvarsspel samt utmana med snabbhet och fysik. Om de hittar side-out-spelet snabbt, kommer det bli en rolig helg för dem.

Förra veckan tog de brons tillsammans på SM, denna vecka spelar Anna och Sara med nya partners. Foto: Robert Boman

Helgens längsta lag utgör GBC:s Klara Ribom och Louise Månesköld. Gissningsvis delar man på blockandet, alternativt att Louise blir den som vaktar nätet på heltid. Sitter mottag- och passningsspelet kan man slå alla andra.

Ytterligare ett rentodlat GBC-par som spelar i helgen är Ania Mierzejewska och Victoria Sahlberg. Laget har både fysik och smartness och kommer att slita upp många bollar för att göra livet surt för motståndarna. Kanske är de lite underdogs på pappret, men vi vet alla vad de kan. 

Tre GBC-are kommer till start i herrarnas turnering.

Den nyblivna svenska mästaren Jakob Wijk Tegenrot spelar med hemmaspelaren Linus Tholse från Nyköping. Det är svårt att inte hålla dessa två som favoriter i tävlingen med tanke på SM-guld, hemmafördel och toppseed. De har bara blivit bättre och bättre för varje helg som gått. Om den trenden håller i sig blir de närmast ostoppbara.

De starkaste utmanarna till Jakob och Linus utgör nog GBC:s Stefan Andreasson med partnern Anton Andersson från Svedala. Killarna är bra i block och försvar samt fysiska i anfall. Dessutom är de nog väldigt sugna på årets första vinst.

Kommer första segern för Stefan och Anton i helgen?

Rasmus Boström spelar den här helgen med Erik Liljestrand från IKSU. Kanske ett lag som parat ihop sig för att ha poängen som krävs för att komma in i tävlingen, men då beachvolleyboll är en mycket individuell sport så kan två duktiga spelare ofta prestera bra ihop trots att man inte tidigare spelat tillsammans. Killarna har allt att vinna och det blir spännande att se om de kan utmana topplagen. 

Tävlingen inleds imorgon och avgörs på söndag. Tre dagar med högklassig svensk beachvolleyboll väntar med andra ord den intresserade. 

SBT Nyköping 5-star
11 augusti: gruppspel
12 augusti: slutspel
13 augusti: semifinaler och final
Antal lag: 8 dam & 8 herr

Spelschema
Livestream